Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel parāda mobilajām ierīcēm paredzētos Atom x sērijas procesorus

    Jaunākie raksti

    Kompānija Intel, izstādē MWC 2015, tikko parādīja jaunos, 64 bitu arhitektūras procesorus – Atom x3, x5 u x7, kuri paredzēti izmantošanai viedtālruņos un planšetdatoros. Jaunie procesori ir ar trešās un ceturtās paaudzes sakaru tīklu atbalstu.

    Papildus tam, jaunajos procesoros ir integrēts grafiskais procesors, ar kameru uzņemtā attēla apstrādes procesors, skaņas procesors, barošanas bloka vadības sistēma, kā arī vairāku bezvadu savienojuma standartu moduļi. Pamatā procesors paredzēts izmantošanai lētās cenu kategorijas ierīcēs. Līdz šim kā zināms Windows Phone platforma atbalstīja tikai ARM arhitektūras un Qualcomm ražojuma procesorus. Taču līdz ar universālās Windows 10 OS klajā nākšanu situācija var mainīties, jo šī operētājsistēma ir savietojama arī ar Intel procesoriem.

    Reklāma

    Jaunie Intel Atom x procesori vairākos raksturlielumos ir labāki par Qualcomm ražojumiem. Pirmkārt tie ir lētāki, ir ar labāku grafisko procesoru, un atbalsta kameras izšķirtspēju līdz 13 megapikseļiem. Un kas pats būtiskākais, tad izmantojot tos, ražotāji varēs veidot dažādas hibrīdierīces. Tie varēs būs viedtālruņi, kuri pievienojami dokstacijām, vai dažāda veida mini datori.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma