Web Analytics
More
    Reklāma

    Palīdzēsim Latvijas Neredzīgo bibliotēkai iegādāties Braila raksta grāmatu iesiešanas tehniku

    Jaunākie raksti

    Esam pieraduši, ka tehnoloģijas mūs pavada ik uz soļa un lielā daļā gadījumu tās noder izklaidei. Tomēr ir situācijas kad tehnoloģijām ir krietni lielāka nozīme un vērtība. Vēlos vērst jūsu uzmanību uz vienu šādu gadījumu.

    Latvijas Neredzīgo bibliotēka 2015. gada novembrī Braila raksta nodaļai svinēs 10 gadu jubileju un par godu šim nozīmīgajam notikumam vēlas savākt 1500 EUR, lai iegādātos tehniku, kas būtu pirmais solis ceļā uz Braila raksta grāmatu iesiešanu pašu spēkiem. Kursors.lv vārdā aicinu nākt talkā un palīdzēt sasniegt šo cēlo mērķi veicot ziedojumu uz zemāk norādīto kontu.

    Reklāma

    Latvijas Neredzīgo bibliotēka
    Reģ.nr. 90000057460
    Banka: Valsts kase
    Konts: LV51TREL7220552002000
    Mērķis: Tehnikas iegādei Braila nodaļai

    Braila raksta nodaļa (BRN) izveidota 2005. gada 1. novembrī projekta “Bibliotekāro pakalpojumu Braila rakstā daudzveidības nodrošināšana kā priekšnoteikums redzes invalīdu integrācijai sabiedrībā un konkurētspējai darba tirgū” ietvaros, kura galvenais mērķis ir nodrošināt redzes invalīdiem daudzveidīgus un kvalitatīvus bibliotekāros pakalpojumus Braila rakstā.

    Braila raksta nodaļas misija ir

    • bagātināt, izglītot un izklaidēt LNerB galveno mērķauditoriju – redzes invalīdus, nodrošinot nepārtrauktu bibliotēkas krājuma papildināšanu ar reproducētām grāmatām un citiem izdevumiem Braila (neredzīgo) rakstā.
    • popularizēt Braila rakstu, veidojot dažādus informatīvus materiālus, kā arī organizējot seminārus, pasākumus, apmācības.

    Nodaļas uzdevums ir ne tikai nodrošināt grāmatu Braila rakstā pieejamību, bet arī apkalpot lasītājus, kuriem nepieciešama informācija Braila rakstā savām vajadzībām. Tās var būt dažādas instrukcijas, raksti no preses izdevumiem, dažādi mācību materiāli. Pakalpojums ir bez maksas, taču tā apjoms nedrīkst pārsniegt 15 A4 Braila raksta lapas. Šis pakalpojums īpaši noderīgs lasītājiem, kuri neprot strādāt ar datoru, printeri vai skeneri. Šāda veida pasūtījumu nodaļas darbinieki veic vienas nedēļas laikā un lasītājs savu pasūtījumu saņem jau iesietā veidā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ričards
    28.02.2015 20:24

    Ļoti ceru, ka savāks vairāk!

    IR
    01.03.2015 15:19

    Ir tāda iestāde kā valsts, kura iekasē naudu nodokļu veidā no iedzīvotājiem un pārdala…

    Umi
    01.03.2015 16:43

    noziedoju kādu nieku. ir būts bibliotēkā un esmu redzējis, kā viņi tur cīnās ar sev pieejamajiem līdzekļiem. apbrīnojami cilvēki, pelnījuši cieņu un atbalstu.

    Reklāma