Web Analytics
More
    Reklāma

    Nosauc vislietojamāko tīmekļa vietni vai aplikāciju un laimē biļeti uz lietojamības konferenci UX Riga 2015

    Jaunākie raksti

    Nākamnedēļ Rīgā notiks lieliska konference par visos laikos tik aktuālo lietojamības tēmu. Aktuāla tāpēc, ka fiziskiem un virtuāliem produktiem ir jābūt saprotamiem un ērti lietojamiem. Šoreiz konference gan veltīta konkrēti tīmekļa vietņu un IT sistēmu lietojamībai un lietotāju pieredzes veidošanai, kā arī tās uzlabošanai. Pavisam nesen par šo tēmu un pašu konferenci tās rīkotāja Līga Lētiņa stāstīja radio Star FM rīta raidījuma Zoopasta tehnoloģiju rubrikā.

    Konferences rīkotāji ir atvēlējuši vienu biļeti uz šo pasākumu un Kursors.lv to ar prieku uzdāvinās kādam, kas vēlas padziļināt zināšanas šajā jomā (un ietaupīt 105 eiro). Kas jādara? Komentāru sadaļā pie šī raksta uzraksti kāda tavuprāt ir vislabāk (no lietojamības un lietotāja pieredzes viedokļa raugoties) izveidotā tīmekļa vietne vai mobilā lietotne Latvijā? Ceļam augšā tos labos piemērus, lai arī citi redz. Svētdienas vakarā starp komentētājiem izlozēsim vienu laimīgo, kas nākamajā ceturtdienā varēs apmeklēt šo konferenci. Veiksmīgi!

    Reklāma

    26.februārī Latvijā notiks konference UX Riga 2015 – Baltijā lielākā konference, kas ir veltīta web lapu, internetveikalu, pašapkalpošanās vietņu un IT sistēmu lietojamībai (usability) un pozitīvas lietotāju pieredzes (user experience) veidošanai.

    UX Riga 2015 jau otro gadu pulcēs 400 Latvijas un Baltijas inovatīvākos un uz klientu ērtībām orientētākos IT un e-komercijas speciālistus.

    Šogad konferencē uzsvars likts ne tikai uz dizainu, bet arī uz lietotāju uzvedības izpētes metodēm, kā arī digitālo produktu un e-pakalpojumu stratēģiju izstrādi.

    Konferencē starptautiski plaši atzītu lektoru runas mīsies ar praktiskiem semināriem, kuros semināra dalībnieki varēs izmēģināt piedāvātās metodes.

    Īpašs prieks šogad par Ben Holliday dalību no Lielbritānijas valdības. www.gov.uk vietne šobrīd ir visā pasaulē plaši apspriests paraugs, kā būvēt valsts un citas liela informācijas apjoma tīmekļa vietnes un e-pakalpojumus lietotājiem vienkārši uztveramā veidā.

    Cennydd Bowles no Twitter savukārt stāstīs par digitālo pakalpojumu plānošanu no stratēģijas līdz dizainam. Cennydd Bowles ir viens no pirmās Lielbritānijas UX aģentūras Clearleft dibinātājiem, kā arī vairāku grāmatu autors.

    Arī pārējie UX Riga 2015 lektori izvēlēti ļoti rūpīgi. Viņu prezentācijās dzirdēsim par labo praksi IT produktu izstrādes procesos, lietotāju izpētes metodēm, rakstību tīmekļa vietnēm, kā arī mobilo un responsīvo dizainu.

    Detalizēta programma atrodama UX Riga 2015 mājas lapā www.uxriga.lv. Dalības maksa 105 EUR.

    Konferencē ir gaidīti e-komercijas, pašapkalpošanās un e-kanālu vadītāji, uzņēmumu vadītāji, IT speciālisti un analītiķi, klientu attiecību vadītāji, mārketinga speciālisti, interneta vietņu satura autori, dizaineri, izstrādātāji, kā arī ikviens, kam interesē veidot savu tīmekļa risinājumu orientētu uz lietotāju vajadzībām un caur to veicināt savu biznesu.

    Rīkotāju mērķis ir veicināt Latvijā plašāku izpratni par lietojamības pamatprincipiem, lai vairotu uz lietotāju ērtībām orientētu e-risinājumu veidošanu gan privātajā, gan publiskajā sektorā.

    Konferenci rīko CUBE Systems un Latvian IT Cluster ar C.T.Co, Accenture, airBaltic, Expansion Capital un Hostnet atbalstu.

    CUBE Systems ir IT risinājumu izstrādātājs, četrkārtējs Latvijas IKT balvas Platīna pele ieguvējs, kā arī ieguvis Red Jackets Rising Star balvu –  viens no potenciāli eksportspējīgākajiem Latvijas uzņēmumiem. CUBE Systems jau iepriekš piedalījies Baltijas konferences World Usability Day rīkošanā Tallinā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    -=[ hAxx0rz ]=-
    19.02.2015 15:16

    vertinski.blogspot.com
    hehe :)

    Aldis Blicsons
    19.02.2015 15:34

    Man patīk Radio NABA App. Vienkārša, jo ir tikai “Play” poga un kontaktinformācija ar aktīvām saitēm, ja nepieciešama papildinformācija. Patīk tas, ka netiek piebāzts ar nevajadzīgu info un pilda pamatfunkciju – radio klausīšanos.

    Ir gan viens mīnuss. Pieejama pagaidām tikai Android un Windows pfone.

    Ojārs
    19.02.2015 15:49

    Kvalitatīva un labi saprotama Swedbank mājaslapa.

    EmiilsLV
    19.02.2015 15:55

    Man šķiet, ka pagaidām vislabākā un ērtākā ir Swedbankas aplikācija, darbojas ideāli, un ir viegli izmantojama :)

    Raf
    19.02.2015 15:57

    Zaķiem.lv

    Bērziņš
    19.02.2015 18:21

    Viennozīmīgi https://www.mobilly.lv/pub/
    Šī aplikācija ir atrisināju daudzu cilvēku problēmas ar stāvvietām un biļetēm.

    Renārs Vilnis
    19.02.2015 21:54

    http://www.panic.lv/

    Pielāgota mobīlajiem, planšetēm, datoriem – gan ar veciem, gan ar jauniem pārlukiem draudzējas.
    Neaizmirst arī par dekstop lietotājiem, ērtumam piedāvā ar klaviatūru navigēt.

    Armands
    20.02.2015 00:19

    pasaku app by cube

    Aigars
    20.02.2015 09:17

    Mobilly app

    Bils
    20.02.2015 12:12

    Regulāri izmantoju MOBILLY, gan maksājot par stāvvietām, gan braucot ar TAXI.

    Nauris
    20.02.2015 13:15

    “Futbols” – tā kā man ikdienā bieži sanāk skraidīt pa valsts iestādēm, šī ir tiešām ļoti noderīga un viegli lietojama aplikācija. Beidzot varu pateikt, ka mani nodokļi vismaz par kaut ko ir izmantoti lietderīgi un manās interesēs.

    B.
    21.02.2015 12:58

    mappost- episka privātmāju indeksācija, tikai žēl,ka jau sāk strādāt kā maksas apps. 8eur mēnesī. Gadā 100eur- Nē, paldies.

    hugo
    21.02.2015 19:08
    aleksandrs_pliska
    22.02.2015 05:27

    Ja runājam par mobilām lietotnēm, tad viennozīmīgi – mobilly.lv. No lietojamības un lietotāja pieredzes viedokļa šī lietotne ir vienkārši ideāla – ir palīdzējusi ietaupīt gan finansiālus līdzekļus, gan arī laiku (pat ļoti).

    Par tīmekļa vietnēm – ļoti patika likumi.lv pārvērtības, tagad dažādu likumu un noteikumu pārskatīšana ir kļuvusi par patīkamāku un vienkāršāku nodarbi.

    Tāpat arī gribās pieminēt airbaltic.com tīri dēļ UX/UI pieredzes un dizaina – ir patīkami, kad mūsdienu tendences tiek ieviestas arī pie mums, un tagad avio biļetes iegādes process ir kļuvis krietni vairāk interaktīvs.

    24.02.2015 16:34

    Atvainojos par vieglo aizkavēšanos, bet gribēju pateikt, ka šajā minikonkursā balvu (iespēju apmeklēt konferenci) laimējis Aleksandrs Pliska. Apsveicam! Pārējiem novēlu veiksmi nākamajos konkursos! :)

    Reklāma