Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola un Apple nevar vienoties par ierīču pielāgojamības derīgumu

    Jaunākie raksti

    Apple dizaina guru un viecprezidents Džonijs Īvs (Jony Ive) intervijā The New Yorker izteicis pieņēmumu, ka Motorola Moto Maker viedtālruņu pielāgošanas serviss ir uzskatāms par uzņēmuma dizaineru slinkuma paraugdemonstrējumu. Motorola prezidents Riks Osterlo (Rick Osterloh) nav gluži vienisprātis ar Īvu.

    Motorola viedtālruņu pielāgošana iespēja ir uzskatāma par citu filozofiju. Tajā pašā laikā Motorola prezidents intervijā BBC norādījis, ka Apple cenu politika ir vājprātīga un nepamatota, bet viņš uzskatot Īvu par planētas labāko elektronisko ierīču dizaineri. Motorola Moto Maker neļauj iejaukties dizaina līnijās, vien izvēlēties sev piemērotākās krāsas un materiālus. Motorola prezidents izteicies, ka šāda Apple cenu politika nav ilgtspējīga.

    Ironiski, ka Īvs izvēlējies uzsākt šādas neauglīgas konkurentu aprunāšanas laikā, kad tuvojas Apple Watch iznākšana. Apple Watch būs ražotāja apmēriem ļoti pielāgojama valkājamā viedierīce.

    apple_watch_iwatch_2

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    19.02.2015 09:32

    >Apple cenu politika ir vājprātīga un nepamatota

    te iespējami vismaz 2 varianti:
    – tas kas rakstīts
    – apple izmaksas tiešām ir gigantiskas un viņiem būtu jāpieņem darbā efektologu brigāde, kas palīdzētu sasniegt industrijas vidējos atdeves rādītājus

    19.02.2015 13:26
    Reply to  x

    No kā tās izmaksas milzu celsies? Ar nodokļiem krāpjas, strādā lētie čurkas, izmanto 2012. gada dzelžus. Pat ja katrā reklāmā Gaga un Swifta būtu, nav pamata domāt, ka viņiem ir izmaksas lielākas par citiem.

    19.02.2015 13:47
    Reply to  baronc

    Ko tu domāji ar “2012. gada dzelžiem”? :)

    Ksspars Lccis
    19.02.2015 13:50

    metāls, no kā taisa rumpjus tika izrakts 2012. gadā. Šobrīd jau rok svaigākus metālus ārā!

    19.02.2015 16:59
    Reply to  Ksspars Lccis

    tu labāk aizroc savas jelgavas bedres :D

    19.02.2015 16:59

    Palasi speceni iphone 6. Pēc tam palasi jebkuram citam 2012. gada flashship. Un tagad – sameklē atšķirības!

    Kaspars_
    19.02.2015 17:08
    Reply to  baronc

    Par dzelžiem cepties nevietā..procesora taksts frekvence, vai atmiņas apjoms nav no svara..pie tam pat 2012 gada iPhone strādā daudz raitāk par vakar ražotu android android .

    Par tām izmaksām gan varētu pacepties (dzelži jau ir sīkums tajā visā katlā)
    Vienīgā izmaksu pozīcija varētu būt lielāka dizainam..vairāk īsti neko neredzu..

    19.02.2015 19:01
    Reply to  Kaspars_

    Un tas ir nevis Apple nopelns, bet Google tupums, ka Android joprojām ir sūds. Un javas taisīt OS varēja izdomāt deģenerāts tikai.

    Ksspars Lccis
    19.02.2015 19:37
    Reply to  Kaspars_

    šajā gadījumā, tomēr, tas raitums ir saistīta ar to, iOS ir tikai daļēji multitaskings; android posts ir tas, ka ļoti jāuzmanās kādus sūdus tu pats sainstalē un ļauj tiem fonā visu laiku kruķīties. esmu redzējis gudrīšus, kas sainstalē visādus draņķus – datu mērītājus, bateriju optimizētājus, vīrusu ķērājus, launčerus, restarterus, dzīvās tapetes, kabina ikonu pakas – kamoon – tas viss tak tur fonā visu laiku griežas nu nograuž resursus! Es bieži redzu, ka salīdzina vai apspriež “plūdenumu”. Jā, i iOs i Win ir nežēlīgi plūdeni, bet ja ir iespēja – silti iesaku – paņemt dažādus telefonus un veikt noteiktu darbību virteni un paskatīties kas strādā raitāk. aptuvenā darbību ķēde ir kaut vai: atver feisbuku, nofočē un kādam aizsūti savu bilžuku, tad atver šazamu, notago dziesmu un nošārē, tad atver instagram un ieliec tur fotku un tad atkal feisbuku. Būsi pārsteigts.

    19.02.2015 17:12
    Reply to  baronc

    Āha, tu esi viens no tiem cilvēkiem, kam pats svarīgākais ir pliks kodolu, gigahercu un megapikseļu skaits? Ar tādiem ir ļoti viegli strādāt mārketinga burvjiem, jo atliek acu priekšā pavicināt lielākus skaitlīšus (vēlams ar košāku fontu) un tie uzreiz skrien uz veikalu pirkt šos “ātrākos, jaudīgākos un spējīgākos” produktus. Bet realitātē jau viss, protams, ir krietni savādāk.

    19.02.2015 18:58

    Katra komponente tirgū maksā tik, cik maksā, un neviena no iphone komponentēm nav tik dārga, lai prasītu tik daudz par gala produktu. Tu laikam nejēdz, kas veido produkta VĒRTĪBU, nevis cenu.

    19.02.2015 21:15
    Reply to  baronc

    Pirms norādīt uz lietām to ko citi jēdz vai nejēdz, būtu labi iemācīties argumentēti pamatot pašam savu nostāju. Ar to pagaidām ir tā diezgan čābīgi.

    Bet ja atgriežamies pie mūsu sarunas, tad ir taču lasīts gana daudz rakstu par to, cik reāli izmaksā viena iPhone (vai citu flagmaņu) detaļas. Ja pareizi atceros, tad iPhone 6 gadījumā pliku dzelžu un to salīmēšanas izmaksas ir aptuveni 200 ASV dolāri. Pēc tam nāk klāt tādas lietas kā mārketings, loģistika, licences un R&D (izpēte). Kopumā tas katras ierīces cenai piemet vēl klāt kaut kādu skaitu dolāru. Pēc tam jau sākas tīrs bizness un uzņēmuma vēlme nopelnīt. Neesmu finansists un tāpēc par tik smalkām naudas lietām īpaši spriest neņemos.

    Īsais rezumē, Apple rada kvalitatīvus produktus, spēj rosināt cilvēkos vēlmi tos iegādāties un rezultātā vēl arī ļoti labi nopelna. Viss kā pēc veiksmīga uzņēmuma vadības rokasgrāmatas.

    19.02.2015 21:41

    Tas nemaina faktu, ka iekšā ir dzelži kā 2012. gada telefonam. Un ne visi ir bez dzīves, un pavada stundu dienā, rakstot referātu katram oponentam.

    19.02.2015 21:44
    Reply to  baronc

    Jā, jo krietni vienkāršāk un ātrāk ir ie*irst mazu pļeku un justies kā ciema galvenajam varonim. Vai nu diskusijai pieej normāli (tā, lai no šīs sarunas ir jēga pašiem un citiem lasītājiem), vai paldies un visu gaišu.

    Joprojām gaidu atbildi uz jautājumu par to vai tas ir labi, ka mūsdienīgam un vislabāk pirktam telefonam “dzelži kā 2012. gada telefonam”? Problēma ir ar dzelžiem? Plikiem skaitļiem? Iespējām? Stulbiem pircējiem? Vai vispār ir problēma?

    Ksspars Lccis
    20.02.2015 11:09

    Kristap, pirmkārt, runāt par to, ka iphone ir vislabāk pirktais telefons ir drusku nekorekti. Ja skatās pasauli kopumā tad iPhone daļa ir ļoti maziņa :D iOs ir ļoti nasks arī uz 2012. gada dzelžiem, jo pati sistēma ir tikai ĻOTI daļēji spējīga nodarboties ar multitaskingu. Kursors varētu izdarīt svētīgu darbu salīdzinot visas trīs OS – plusi, mīnusi, salīdzinoši testi, kā katra os’a darbību vai kāršanos ietekmē paša lietotāja darbības. apskatīt nianses, piepēram, vai daudzo “tūļu” izmantošana dod kādu labumu vai taisni otrādi – bremzē sistēmas utt. Es saprotu, ka es Tev esmu kautkādā watchlistē, bet es vismaz nevienam neķēzu virsū.

    davfreim
    20.02.2015 11:14

    Man interesanti liekas tie bļavēji, kuriem nekad nav bijis iOS produkts, tas ir tāpat kā tie, kas nopērk lētas kurpes, kuras izšķīst un ir jāpērk pēc gada jaunas, bet manas dārgākās kurpes arī pēc 2 gadiem ir kā jaunas, pluss vēl iestaigātas labi un kājas jau pieradušas.

    Runājot par cenu, loģiski, ka cena ir augstāka, jo Apple R&D iegulda krietni vairāk kā citi. Un atšķirībā no lētajiem Android ražotājiem Apple nestrādā ar mīnusiem.

    Lietoju Apple produkciju, jo tā kalpo ilgi un ir ērta, mājās vēl dzīvo 1st gan iPad, tagad rakstu no 1st gen iPad mini, vecais iPhone 4 arī vēl darbojas, bet pirms vairāk kā gada nomainīju uz 5S.

    Visi devaisi darbojušies bez jebkādiem gļukiem, tāpēc arī nākotnē izvēlēšos tieši Apple produkciju, jo lētāk ir nopirkt kaut ko jaunu reizi 3gados, nekā pēc gada jau mainīt lagojošu ierīci.

    Kā arī Android ir milzīgas problēmas ar atjauninājumiem, un vīrusiem.

    Ksspars Lccis
    20.02.2015 11:22
    Reply to  davfreim

    starp citu – vai Tu pazīsti kādu cilvēku, kas būtu cietis no vīrusiem tālrunī un kā tas tieši ir izpaudies?

    Armands
    20.02.2015 13:29
    Reply to  davfreim

    Principā, reizi 3 gados mainīt Apple ierīci ir nepratīgi. Reizi 3 gados var nomainīt kādu upper-class android darbināmu dzelzi, bet ne Apple produkciju. Lietoju gan Apple produktus, gan Android. Ipad MINi, pirkts kāda 2008. gada laikam, darbojas, tpu, tpu, tpu, vel joprojām – var i bildes apstrādāt, i netā mierīgi sērfot. Tāpat ir ar iPad. Taču, vai iPhone ir tās cenas vērts – par to vēl var diskutēt, tapat ari par iPad.
    Par Android un vīrusiem – gribētos dzirdēt no kāda, kurs tiešam kādu vīreli ir sāķēris, lai izstāsta.

    Armands
    20.02.2015 13:30
    Reply to  Armands

    nevis ipad mini, bet mac mini, sorry

    Ksspars Lccis
    20.02.2015 13:36
    Reply to  Armands

    man ir mac clasic, darbojas. wordā var rakstīt, fotošopā bildīti sataisīt un pagemakerā maketiņu. gluži kā 90to sākumā.

    DF
    20.02.2015 18:04
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nekas ar laiku gan jau tevi nobanos, lai nesmird visi komentāri.

    Ksspars Lccis
    20.02.2015 20:06
    Reply to  DF

    kas tad nu, bērniņ, argumentu trūkums?

    19.02.2015 21:53

    Ja man būs vēlme, es te kaut vai ierakstīšu, ka tu esi pidars, un tu tur neko mainīt nevarēsi, draudziņ.

    19.02.2015 21:56
    Reply to  baronc

    Vairāk nekā vāji.

    bbbb
    19.02.2015 22:01

    Un vienīgā problēma ir tavā rižajā galviņā, ja iedomājies, ka spēj mainīt komentāru gaitu “portālā”. Te nav ne dzejas vakars, ne diskusiju forums, un ja tautai būs vēlme, te būs publiskā ateja. Jūtīgs tu esi, gaili. Paldies par “banu” :D

    Reklāma