Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft visticamāk strādā pie lēta Surface planšetdatora radīšanas

    Jaunākie raksti

    Kā vēsta interneta avoti, tad kompānija Microsoft visticamāk darbojas pie budžeta klases Surface planšetdatora radīšanas. Visticamāk tā būs hibrīdierīce no „2 in 1” sērijas. Tiks veidots planšetdators ar atvienojamu klaviatūru. Jaunums ietilps Surface planšetdatoru sērijā, vai arī varbūt Microsoft radīs jaunu ierīču zīmolu. Tas gan maz ticams, ja ņemam vērā to, cik daudz laika, naudas un enerģijas ir patērēts Surface zīmola popularizēšanā.

    Pašreizējos konkurences apstākļos ar Android planšetdatoriem un Google Chrome OS lētajiem klēpjdatoriem, Microsoft ir absolūti nepieciešams budžeta klases risinājums. Tāpēc ir informācija, ka jaunums būs ar 10,6 collu diagonāles ekrānu, atvienojamu klaviatūru, un veikalu plauktos tas nonāks šī gada beigās. Kā operētājsistēma tiks izmantota Windows 10.

    Reklāma

    Tagad atliek tikai gaidīt konkrētākas ziņas no Microsoft. Taču šādam risinājumam ir ļoti lielas iespējas iekarot daudzu lietotāju prātus, sirdis un naudas makus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mix_
    17.02.2015 17:52

    Lai arī izklausās vilinoši (kļūs lētākas/pieejamākas), nešķiet, ka tā ir laba/pozitīva ziņa – “race to bottom” nekad ne pie kā laba nenoved, jo tirgus noplicinās. Atceramies, vēl nesen Windows+Intel noveda pie tā, ka praktiski visa peļņa no datoru pārdošanas nonāca pie Microsoft un Intel, atstājot ražotājiem (Acer etc) naža asmens plānuma peļņas riecienu (<3%), kas neglābjami noved pie ekonomijas dizainā (gan plašākā [teh. risinājumi, komponentes, materiāli], gan izskata nozīmē), un, rezultātā tirgu pārpludina lēti un slikti produkti. Pie tam, šāds MS solis nekādi nerisina fundamentālas lietojamības problēmas, kuras rodas, sēžot uz diviem un pat vairākiem krēsliem vienlaikus – lai arī ko un kā stāstītu un cik tērētu mārketingā, gala lietotājs ar savu 20000+ rindu Excel tabulu pie 10 collu sīkdatora būs zaudētājs. Un viņam nepalīdzēs tas, ka uz kastes rakstīts, ka tas ir dators ar īstu un pilnvērtīgu Windows OS, un vēl jo mazāk palīdzēs skārienekrāns. Viena šāda liga (netbūki) pārdzīvota, bet mārketinga galdiņa urbēji steidz radīt nākamo. Citādi, kā par lietotāju tīšu pievilšanu un tirgus kropļošanu to nevar nosaukt. Google ir pavisam cits bizness un cita, no šī biznesa izrietoša, stratēģija, kuras mērķis ir jebkuriem līdzekļiem dabūt pēc iespējas vairāk lietotāju, kurus, ja kā produktu, pārdot tālāk jau saviem… Read more »

    Kaspars_
    17.02.2015 19:45
    Reply to  Mix_

    Te, manuprāt runa neiet par tirgus kropļošanu, bet gan izvēles trūkumu..pats esmu lūkojies jaunas planšetes virzienā un man trūkst MS piedāvājuma..
    Negribu lētu mēslu, šajā kategorijā varētu tikt iekļauts visdrīzāk Ipads, android tirgū arī ir sakarīgi varianti, bet ar windows tikai lētie mēsli..un surface, kas ir pavisam citā līmenī

    Mikus Porietis
    17.02.2015 22:51
    Reply to  Kaspars_

    Redz, dzelži ir otršķirīga lieta (pieņemot, ka tie ir labā līmenī) – jebkura no lielajām kompānijām spēj saražot gandrīz jebkādas konfigurācijas planšeti; varam, protams, skaldīt matus par, teiksim, Apple A sērijas procesoriem, kas citiem nav un nebūs. Sīkā problēma sākas ar to, ka labāks dizains sadārdzina izmaksas, plus, lai cenu turētu agresīvu, ir jāražo miljoniem, un šie miljoni arī jāpārdod. Kā parādīja pirmās Surface, Microsoft nespēj pārdot kaut cik vērā ņemamu daudzumu. Un iemesls ir tik ļoti praktiskajā pusē (R&D, inženierrisinājumi, ražošana, loģistika), bet gan vīzijā un domāšanā – monoteiskā ideja par to, ka visā un visur ir jāiebāž dators MS monopola ēras 90-to gadu izpratnē, ir saindēta un slima, neglābjami nožēlojamai nāvei lemta. Nespēja atteikties no idejas, ka telefonam un planšetei nav obligātā kārtā jāspēj ikdienā darīt tas pats, kas “lielajam” datoram un, attiecīgi, tieksme ar mārketinga dolāru palīdzību izaudzināt šādus tehnoloģiski mazohistiskus lietotājus, kuri nākotnes ierīcē dara pagātnes darbus, nenesīs nekā laba ne pašam MS, ne gala lietotājam. Viegli šizofrēniskā UX un UI duālā daba Win 8 ir tieši tas pats stāsts. Nav skaidra redzējuma, nav konsekvences, nav koherenta produkta, kuru viegli un ērti lietot. Ja zirgu baro ar akmeņoglēm, tas nosprāgst, nevis kļūst par lokomotīvi…. Žēl. Nopietni… Read more »

    Kaspars_
    18.02.2015 16:43
    Reply to  Mikus Porietis

    Well,pirms pāris gadiem būtu piekritis par visiem 100, bet pēdējā laikā lietas tomēr mainās uz labo pusi.. WindowsPhone vairs nav tēmēts uz datora aiztāšanu, tieši otrādi, tas ir padarīts daudz vienkāršāks ikdienas lietošanai (Windows phone principā nav nekā kopīga ar windows mobile, kas tiešām bija dators iebāzts telefonā) Kas attiecas uz metro saskarsmi..tas ir kaut kas, kas kādreiz likās kas daudzsološs uz planšetēm. Diemžēl nepietiek ar to, ka tas sanāca neciešams uz datora, tas arī uz planšetēm īsti neaizgāja..Bet arī šinī jomā šamējie ir mācījušies un windows 10 būs daudz lietojamāks.. Kas attiecas uz surface..negribu likt aiz auss to, ka planšete ir planšete, bet dators dators..gribu apvienot, jo tas dzīvi padara ērtāku.. Tā pat var teikt, ka laptops ir laptops un galda dators ir galda dators (un kādreiz tā arī teica), bet šobrīd laptops aizvieto lielo kasti gan mājās, gan arī darbam ir piešķirta tieši tāda paša komplektācija..Un pazīstu ļoti daudzus, kam tā ir..Neredzu iemeslu, kāpēc, lai nakamais solis nebūtu planšete! Un MS pagaidām ir vienīgie, kas iet pareizā virzienā.. Es jau tā pat nevaru iedomāties savu laptopu mājās bez liela monitora, ērtas klaviatūras un peles, tāpēc neredzu neko sliktu, ja var padarīt kompaktāku to daļu, ko varu no perifērijas… Read more »

    Ksspars Lccis
    20.02.2015 17:17
    Reply to  Kaspars_

    te tikai jāpiekrīt. ideālā variantā būtu 8 collu ļoti jaudīga planšete, kuru darbā pieslēdz dokstacijai – monitors, klava, pele; mājās tas pats vai TV; var staipīt apkārt un bakstīties pa metro interfeisu gluži kā aipadu vai telefonu. Nopirku draudzenei 10 collu acer hibrīdu. Ar peli jā, bet tačskrīnā normāli trāpīt pa worda izvēlnēm ir peininass. un tā tas būs vienmēr. arī lielajā aipadā tas ir peinināss. izklaide ir cits stāsts, bet mēs tak gribam vienu risinājumu – i darbam, i atpūtai!

    x
    20.02.2015 16:31
    Reply to  Mikus Porietis

    teju 20 gadi ar Apple – apsveicama koherence!

    Reklāma