Web Analytics
More
    Reklāma

    Kompānijai Qualcomm Ķīnā būs jāmaksā milzīga soda nauda

    Jaunākie raksti

    Ķīnas antimonopola komisija ir nākusi klajā ar lēmumu, ka no kompānijas Qualcomm šajā valstī jāpiedzen soda nauda 6 miljardu juaņu apmērā, kas ir aptuveni $975 miljoni. Kā uzskata Ķīnas valsts iestādes, tad Qualcomm šajā valstī ir izmantojuši savu dominējošo stāvokli mobilo tehnoloģiju tirgū.

    Ķīnas iestādes veikušas savu izmeklēšanu un konstatējušas, ka Qualcomm nepamatoti paaugstinājuši licences maksājumu apmērus, saistībā ar viņiem piederošajiem telekomunikāciju tehnoloģiju patentiem. Kompānija ir veikusi pārrunas ar antimonopola dienestu, taču piekritusi maksāt soda naudu.

    Reklāma

    Soda naudas summa ir ārkārtīgi liela un līdz šim vēl nevienai kompānijai Ķīnā nav nācies maksāt tik lielu ciparu. Visa tā rezultātā Qualcomm nāksies mainīt savu biznesa modeli. Ja agrāk tā piedāvāja viedtālruņu un planšetdatoru ražotājiem vienu kopējo 3G un 4G tehnoloģiju licenci, tad tagad tās būs atdalītas. Ražotājiem tas radīšot iespēju ietaupīt. Tāpat arī tas viss negatīvi ietekmēs Qualcomm gada ienākumus un izmaksas investoriem.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma