Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung SmartTV var tevi noklausīties (ar Samsung komentāru)

    Jaunākie raksti

    Interneta laikmetā internetam pieslēgts viedais televizors ir kļuvis par ikdienas normu. Bet vai tu zināji, ka viedie televizori var visu laiku noklausīties sarunas un sūtīt visu sadzirdēto trešo pušu izstrādātājiem?

    Viens pats teikums plašajā Samsung instrukcijas privātuma politikas sadaļā vēsta, ka pie tīmekļa pieslēgts SmartTV uztver ne tikai balss komandas, bet tas var savākt, uzglabāt un nosūtīt arī citu runāto informāciju. Instrukcija liek noprast, ka Samsung SmartTV klātbūtnē nevajadzētu minēt konkrētu personu vārdus vai kādu citu sensitīvu informāciju.

    Reklāma

    Protams, no vienas puses Samsung cenšas vākt tikai sev noderīgu informāciju, kas turpmāk palīdzēs uzlabot balss komandu darbību, tomēr šajā procesā kāds var gūt labumu no tā, ko būsi pateicis sēžot pats savā viesistabā ar čībām kājās un tējas krūzi rokā. Pārsūtītā informācija var nonākt pie trešo pušu izstrādātājiem, kā arī datu pārsūtīšana netiek šifrēta.

    The Daily Beast ir saņēmis Samsung atbildi. Tajā tiek norādīts, ka Samsung ļoti nopietni izturas pret privātuma politiku. Balss atpazīšana ir Samsung SmartTV funkcija, kas ļauj vadīt televizoru arī bez pults palīdzības. Balss komandas ir iespējams atslēgt, kā arī vienmēr pastāv iespēja televizoru nepievienot Wi-Fi mājas tīklam.

    Papildināts ar Samsung Electronics Baltics komentāru (12.02.2015): Samsung pievērš lielāko uzmanību klientu datu aizsardzībai. Uzņēmuma ražotajās ierīcēs iekļauti augstākā līmeņa drošības standarti, tajā skaitā tiek veikta datu šifrēšana, tā nodrošinot klientu datu aizsardzību un novēršot to neatļautu ieguvi vai izmantošanu.

    Mūsu televizori patstāvīgi neieraksta nekādus datus vai sarunas. Lai veiktu balss ierakstu, jāaktivizē ieraksta poga un atbilstoši – uz ekrāna parādīsies ieraksta ikona līdzīgi kā tas ir viedtālruņiem.

    Balss vadības funkcija var tik ieslēgta tikai ar lietotāja piekrišanu un lietotājs to var viegli izslēgt. Taču, pat tad, ja klients ir izvēlējies un piekritis izmantot balss vadības pakalpojumu, tiek apstrādāti tikai tie dati (frāzes vai teikumi), kas nepieciešami televizora vadīšanai vai satura meklēšanai. Tajā brīdī, kad aktivizēta balss vadības funkcija, dati tiek nosūtīti balss atpazīšanas servisam, kas pārvērš jautājumu tekstā, veic lietotāja pieprasītā satura meklēšanu un tad attēlo meklētājā lūgtos rezultātus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guest
    10.02.2015 10:36
    x
    10.02.2015 14:37

    Vai jums ir kas slēpjams no samsunga, eldžī, eppla utt.? Man nav. Tāpēc arī nepērku smarttv.

    Reklāma