Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas skolas Microsoft programmatūru varēs iegādāties ar ievērojamām atlaidēm

    Jaunākie raksti

    Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un Microsoft Latvia noslēgušas sadarbības līgumu, kas Latvijas skolām ļaus iegādāties programmatūru ar ievērojamām atlaidēm.

    Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar LPS Latvijas skolu modernizācijā un 21. gadsimtam atbilstošas mācību vides veidošanā, Latvijas izglītības iestādēm arī turpmāk būs iespēja nomāt Windows un Microsoft Office licences ar līdz pat 90% atlaidi (pirmajā gadā un pēc tam atlaide samazinās uz 75% un 50% sekojošā gadā). Iesaistoties īpašā priekšrocību programmā “Student and teacher advantage”, skolēni un skolotāji varēs lietot Office 365 uz piecām dažādām ierīcēm bez maksas.

    Reklāma

    LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis: “Tā kā Pasaules Banka, līdz ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos, ir iekļāvusi Latviju augstu ienākumu valstu kategorijā, tad Latvija vairs nekvalificējas to valstu grupai, kurām Microsoft automātiski piešķir īpašas atlaides izglītības sektoram. Tāpēc esmu gandarīts, ka kopīgiem spēkiem mums izdevās vienoties par labvēlīgiem licencēšanas nosacījumiem Latvijas skolām, jo bez mūsdienīga programmnodrošinājuma šodienas prasībām atbilstošs mācību process nav iedomājams, savukārt lielākajai daļai pašvaldību resursi šim nolūkam ir ļoti ierobežoti. Panāktā vienošanās ļaus pašvaldību un aptuveni 800 izglītības iestāžu budžetos ietaupīt miljoniem eiro.”

    “Mums ir patiess prieks, ka Latvijā skolas plaši izmanto Microsoft lietojumprogrammas un ka, neskatoties uz pārmaiņām valstu klasifikācijā, izglītības iestādēm arī turpmāk būs šī iespēja, būtiski neietekmējot informācijas tehnoloģiju nodrošinājumam nepieciešamo finansējumu pašvaldību budžetos,” norāda Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs. “Atbalsts digitālo prasmju attīstīšanai jauniešiem ir viena no mūsu uzņēmuma globālajām prioritātēm. Šobrīd Latvijas skolās esam uzsākuši arī pilotprojektu “Gatavi rītdienai”, kura mērķis – adaptēt metodes jēgpilnam tehnoloģiju izmantojumam ne tikai informātikas stundās, bet arī citos mācību priekšmetos,” turpina Eglītis.

    Noslēgtā vienošanās paredz, ka skolām būs iespēja iegādāties datorprogrammas ar atlaidi līdz pat 2017. gada 30. jūnijam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    06.02.2015 09:50

    Tad , lūdzu, sadalīt mācību procesu 50/50 ar brīvā koda OS un programmām. Un ja OS ierīces par 90% atlaidi tad, sadalam 33/33/33. Savādāk dikti nesmuki – jāmaksā par os un office, kaut alternatīvas pamatu apgūšanai un prasmju trennēšanai ir pieejamas par brīvu. Mūsdienās OS vairs nav tik atšķirīgas, lai attaisnotos Microsoft produkcijas iepirkšana mācību nolūkos. Microsoft mērķi ta skaidri – iebarot no mazotnes.

    x
    06.02.2015 11:08

    Pilnīgi piekrītu – sasodīts maikrosofta lobijs un Izgl.Min. tuvredzība. Skolēniem būtu derīgāk apgūt vairākas vides, mācoties tās salīdzināt un beigu beigās panākt galveno – izraisīt domāšanas procesu, vērtīgāko apmācības blakusproduktu.

    Tagad kas notiek – štancē MS produktu nākamos pircējus, kas ari ir MS galvenais mērķis. Ko dara izglītības funkcionāri, par ko domā – nav skaidrs.

    Fakti
    06.02.2015 12:51

    LV skolām nevajag nekādu mikromīksto mēslu kaudzi par naudu pirkt, ja grib lai dod par velti, arī tad vajadzētu padomāt vai vajag!
    Lai ņem piemēru no “Autodesk” un “GRAPHISOFT” kuru programmas skolām + audzēkņiem + skolotājiem ir pieejamas par brīvu!!!

    Aldis Esmits
    08.02.2015 19:10

    Atvērtā koda asociija ir piedāvājusi ko līdzīgu LPS ? Ja nē – tad ko brīnīties ?

    Andron MacBeton
    30.06.2015 10:25

    Nesaprotu kāpēc Māte Daba nepamet to Jaunsleini zem tramvaja. Tas kretīniskais Kangars veljoprojām ir dzīvs.

    Reklāma