Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radītās RingBe aplikācijas izstrādātāji piesaista 50 000 EUR investīcijas

    Jaunākie raksti

    Latvija ir labu ideju valsts. To pierādījis vēl viens šeit radīts start-up uzņēmums RingBe. Tas plāno apvērsumu telekomunikāciju jomā un nule saņēmis investīciju aizdevumu 50 000 eiro apmērā no Imprimatur Capital. Projektu par perspektīvu atzinusi arī lielākā start-up un informāciju tehnoloģiju konference Baltijā TechChill Baltics, kas to iekļāvusi investoru startup prezentācijas konkursa finālā.

    RingBe ir aplikācija, kas piedāvā viedtālruņu lietotājiem zvanīt uz vai no ārzemēm un arī vietējā tīklā par lētāko tarifu. Aplikācija, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, automātiski izvēlas lētāko savienojuma veidu. Piemēram, ja aplikācijas lietotājs atrodas ārzemēs un ir pieejams internets, zvans būs bez maksas. Savukārt, ja interneta savienojums nav pieejams, aplikācija iniciē īpašu savienojumu, kas ļauj samazināt cenu no 50 līdz pat 99%.

    Reklāma

    Investīciju aizdevumu ir izsniedzis riska kapitāla fonds Imprimatur Capital. Šie līdzekļi tiks izmantoti RingBe aplikācijas testēšanai, versijas, kas piemērota viedtālruņiem ar iOS operētājsistēmu, pilnveidošanai un pirmo klientu piesaistei. Šie trīs uzdevumi tiek veikti paralēli, taču šobrīd aktīvākais darbs norit pie testēšanas. Par palīgu šajā projekta stadijā var pieteikties jebkurš interesents, kam ir viedtālrunis ar Android vai iOS operētājsistēmu.

    Projekta ideja tika augsti novērtēta start-up un informāciju tehnoloģiju konferences Tech Chill Baltic ideju atlasē. To iekļāva start-up konkursa finālā, kas notiks konferences ietvaros 10. februārī koncertzālē Palladium. Konkursā RingBe cīnīsies kopā ar perspektīvākajiem Baltijas start-up uzņēmumiem par labākā titulu investoru redzējumā.

    Aplikācija RingBe ir radīta interneta start-up uzņēmuma Arcana Global paspārnē. Tā digitālo tehnoloģiju jomā darbojas jau 2 gadus un līdz šim attīstījusi vairāk kā 25 start-up projektus starp tiem arī telekomunikāciju jomā (Roamerapp, VIR2SIM).

    Ringbe_ Ringbe_10 Ringbe_19

    Ringbe_12 Ringbe_32 Ringbe_38

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    RingBe.Com
    05.02.2015 18:06

    Paldies Kristap par publikāciju! Aicinu lasītājus pieteikties un pirmajiem notestēt :) ^Andris

    Mārtiņš Stankevičs
    06.02.2015 10:06
    Reply to  RingBe.Com

    Hello, hello!
    Ja roamingā ir pieejams internets- kāds? WiFi? Mobilie dati?
    Vai zvana dalībniekiem ir jābūt RingBe app vai pieteik ar zvana veicēju?

    RingBe.Com
    06.02.2015 12:48

    Mārtiņ, sveiks! Sākuma fāzē aplikācija ļaus Tev piezvanīt no jebkuras valsts neatkarīgi vai Tev ir interenata savienojums, vai nav.
    Datu savienojumu ārzemēs mēs plānojam pieslēgt vēlākā fāzē, kad būsim 100% pārliecinājušies, ka zvani ir nodrošināti vajadzīgajā kvalitātē.
    Lai veiktu zvanu, aplikācija jālejuplādē tikai Tev. Piespiežot pogu zvanīt, tā izvēlēsies lētāko savienojuma veidu tavā vietā. Bet protams, ja saņēmējam arī būs RingBe un pieslēgts wi-fim, tad savienojums būs bezmaksas.

    Piesakies pie pirmajiem testējiem!

    LOOK
    06.02.2015 14:28
    Reply to  RingBe.Com

    Man joprojām nav skaidrs kā bez interneta savienojuma ārzemēs var zvanīt lētāk par konkrētā operātora noteiktiem tarifiem??? Lai lietotu atzvanu man nav nepieciešama kāda programma. Ir vēl kādi legāli veidi???

    RingBe.Com
    06.02.2015 14:52
    Reply to  LOOK

    Tas jau ir tas aplikācijas noslēpums, kā esam panākuši, lai Tu traki nepārmaksā un zvanu veic caur GSM :)

    LOOK
    06.02.2015 18:29
    Reply to  RingBe.Com

    Iepriekš testēju “ROAMER” aplikāciju. Tur arī neviens nevarēja paskaidrot darbības principu, kā rezultātā aplikācija veica visādus nesaprotamus manevrus un uzticību neviesa. Tas viss bija tik neērti un aizdomīgi, ka rezultātā nācās viņu ņemt nost, jo atrodoties arī LV viņa veica kaut kādas pāradresācijas. Vislielākā bēda bija kad app tika noinstalēts, palika kaut kāda mistiska aktīva pāradresācijas funkcija. Mēģinot to deaktivizēt izlec paziņojums ka tīkla operators neļauj šo funkciju atslēgt.
    Ceru ka RingBe ir veiksmīgāks produkts.

    RingBe.Com
    07.02.2015 11:08
    Reply to  LOOK

    Paldies, ļoti labs komentārs! Ir daži triki, kā mēs to apejam, bet tie noteikti nebūs iejaucoties lietotāja privātajā teritorijā!
    Es ceru, ka RingBe būs liels atvieglojums tiem, kas saskata neērtības tieši ar zvanu pāradresācijām, mainot SIM kartes, ķerot Wi-Fi ārzemēs vai gaidot kamēr otrā galā ieinstalēs & ielogosies aplikācijā.

    Tev ir bijusi ļoti laba pieredze, vai varu Tevu personīgi uzaicināt uz RingBe testēšanu? Tu Vari piereģistrēties http://www.RingBe.com vai arī atsūti epastu uz team@ringbe.com
    Paldies!
    Andris

    bombelats
    06.02.2015 18:43

    Kas to lai zin kādus caurumus vai īpāšas pieejas tīklam džeki ir ieguvuši, bet lai nu izdodas un lietotne strādā kā solīts.
    Bet katrā ziņā, ja nebraukā bieži uz ārzemēm un ņemot vērā operatoru tagadējos tarifus (lasi – neierobežoti zvani), nav jēgas šādai lietotnei.

    RingBe.Com
    07.02.2015 11:04
    Reply to  bombelats

    Paldies par novēlējomiem! Sākuma fāzē testētāju palīdzība noderēs, lai varam pilnveidot nepilnības.
    RingBe mērķauditorija ir starptautiskie zvani un zvani ārzemēs. Vietēji ērtāk būs izmantot esošos operatorus, taču priekšapmaksas karšu īpašnieki varēs izmantot bezmaksas sazvanīšanās iespēju savā starpā.

    bombelats
    07.02.2015 15:17
    Reply to  RingBe.Com

    Tad, varbūt, ir vērts pamēģināt meitas okartei uz Andrīša. Tad kādas darbības veicamas, lai iekļūtu testētāju slēgtajā lokā?

    RingBe.Com
    09.02.2015 10:07
    Reply to  bombelats

    Cau! atsūti savu epastu uz team@ringbe.com
    A

    Dainis
    11.03.2015 12:54

    Windows Phone lietotāji arī kādreiz sagaidīs Ringbe app ?

    Reklāma