Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījumā noskaidrots, ka Facebook var izraisīt depresiju

    Jaunākie raksti

    Misūri-Kolumbijas universitātes pētnieki nākuši klajā ar paziņojumu, ka Facebook draugu apskaušana var novest pie depresijas. Izpētē piedalījās 700 studenti un tika atklāts, ka pamatā ir divu veidu Facebook lietotāji. Vieni izmanto Facebook saziņai, bet otriem ir tieksme pārskatīt Facebook kontaktu sasniegumus, salīdzināt tos ar sevi un tas varot novest pie depresijas.

    Universitātes pētījumā secināts, ka Facebook lietotājiem nevajadzētu sevi salīdzināt ar kādu ierakstu vai fotogrāfiju tīmeklī. Facebook kontakti ir daudz, tie parasti izliek dažas pozitīvākās ziņas par sevi un tas var likt justies nepamatoti slikti. Pētnieki iesaka padomāt par šo niansi un nākamajā reizē ar skaidru galvu izvērtēt Facebook redzēto.

    Reklāma

    Visnegatīvākās domas var raisīt kāda Facebook kontakta ceļojums vai fotogrāfija ar jaunu un dārgu mantu. Šāda informācija liek salīdzināt savas iespējas ar redzēto. Protams, depresija neradīsies tikai no Facebook pētīšanas, bet tiek ieteikts sevi nesalīdzināt ar simtiem citu Facebook kontaktu. Tu esi viens, viņi ir daudz.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma