Web Analytics
More
    Reklāma

    Vidējā iPhone cena 2.7 reizes pārsniedz vidējo Android viedtālruņa cenu

    Jaunākie raksti

    Vidējā iPhone cena pēdējā metienā ir pamatīgi kāpusi – Apple uzsācis piedāvāt dārgo iPhone 6 Plus, pieejamas 64 un 128 GB viedtālruņu versijas. Pēdējā ceturksnī vidējā iPhone cena bijusi $687, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir būtiski augusi.

    ABI Research un The Wall Street Journal veiktajā pētījumā noskaidrots, ka viena pārdota Android viedtālruņa vidējā cena bijusi vien $254. Faktiski Android viedierīču vidējā cena gada ir kritusi par vairāk nekā $100. Android iegādāto viedierīču vidējās cenas kritienu sekmējušas Samsung neveiksmes, kā arī Lenovo, Xiaomi un citu lēto ražotāju veiksmes. Xiaomi vidējā pārdoto viedtālruņu cena ir ap $220.

    Reklāma

    Paradoksāli, bet krītoša viedtālruņu pieprasījuma laikmetā Apple ir spējuši visai nekaunīgi palielināt iPhone cenas, tos pārdot neticamos apjomos un vēl iegūt peļņas rekordu. $687 vidējā cena ir pamatīga pat ja to salīdzina ar Apple iepriekšējo ceturksni, kad viens iegādātais iPhone maksāja nedaudz zem $600.

    Microsoft nometnē iet vēl skarbāk. Aprēķināts, ka Microsoft vidēji par vienu viedtālruni ieguvuši $45 gada pēdējā ceturksnī. Izklausās nedaudz neticami, bet tā pētījumā norādīts.

    Apple pēdējā ceturksnī spēja pārdot 74.5 miljonus iPhone, gūstot ap 18 miljardu dolāru peļņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    03.02.2015 12:09

    Lai Google uztaisa BEIDZOT Andri, kas neraustās kā epileptiķis, kas atjaunojas uz visām ierīcēm dienas laikā, un Apple fani varbūt pārdomās. Pliki dzelži vairs nevienu neinteresē, tas laiks ir beidzies.

    Reklāma