Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 būs pieejams Raspberry Pi 2 bez maksas

    Jaunākie raksti

    Iepriekš Raspberry Pi faniem tika teikts, ka jauns nelielā datora modelis gaidāms vien ap 2017. gadu, bet tā nav tiesa. Jaunais Raspberry Pi 2 ir klāt, lai turpinātu savu apskaužamo slavas ceļu. Raspberry Pi ir pamatā neskaitāmiem mājās veidotiem tehnoloģiju projektiem, bet nelielais datoriņš bieži lamāts par neesošo Windows atbalstu.

    Jaunais Raspberry Pi 2 Windows atbalsta neesamību kardināli mainīs – Microsoft izziņojis speciālas Windows 10 operētājsistēmas versijas izveidi Raspberry Pi 2. Windows 10 būšot pieejams Windows Developer Program for IoT (Internet of Things) ietvaros. Turklāt Raspberry Pi 2 īpašnieki to saņems bez maksas. Microsoft plānos ir Raspberry Pi 2 ar Windows 10 aplaimot tuvāko mēnešu laikā.

    Reklāma

    Raspberry Pi 2 jau ir pieejams iepriekšpasūtīšanai arī Eiropā. Tas ir aptuveni sešas reizes veiktspējīgāks par Model B+. Raspberry Pi 2 ieguvis 1 GB RAM un Broadcom BCM2836 ARMv7 četru kodolu procesoru. Raspberry Pi 2 iepriekšpasūtīšanas cena ir aptuveni 31 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    02.02.2015 13:37

    Nekad neesmu dzirdēis/redzējis nevienu sūdzību, par Windows trūkumu RaspberyPi. Nafig jālien ar saviem logiem visur? Nafig jāčakarē lietas, kas darbojas?

    a
    02.02.2015 22:15

    zaudē tirgu, bet nu tas mazliet par vēlu. No otras puses, ja dotu pro versiju, lai var lietot korporatīvi, sanāk darba stacija pa lēto.

    Krotow
    03.02.2015 02:50
    Reply to  a

    Pliks Windows bez programmām tāpat maz kam der. Pie kam avene ir ARM procesors, kas tieši ar Intel x86/64 arhitektūru nav savietojams. No iepriekšējām Windows versijām mantotais softs nederēs, vajadzēs tieši avenei rakstītās Windows programmas. Ar laiku jau ofisu un vēl kaut ko no biežāk lietojamā sarakstīs, tiesa, ja līdz tam Windows vēl pastāvēs.

    Krotow
    03.02.2015 02:47

    Microsoft mēģinājums ielekt aizgajušajā mobilo iekārtu vilcienā. Lai jau. Peļu slazds ir Windows 10 par brīvu TIKAI avenes perifērijas iekārtu ražotājiem un avenes programmatūras izstrādātajiem. Pārējiem Windows 10 avenes versijas lietotājiem lodziņu licence tāpat būs jāpērk.

    Reklāma