Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm atzīst liela klienta zaudējumu

    Jaunākie raksti

    Kompānija Qualcomm publicējusi šī gada pirmā finanšu ceturkšņa rezultātus, un tie nav izrādījušies ļoti iepriecinoši. Ieņēmumi ir samazinājušies vairāku iemeslu dēļ. Papildus tam, ka ir palielinājusies konkurence, un samazinājusies kompānijas tirgus daļa, viņiem nākas Ķīnā sevi aizstāvēt tiesā. Bet tam visam komplektā, ir arī informācija, kuru Qualcomm apstiprinājuši – kompānija ir pazaudējusi vienu no saviem lielākajiem, bet iespējams lielāko klientu. Konkrēti, runa esot par Samsung.

    Tas viss saistīts ar jaunā SoC procesora Snapdragon 810 nedienām, kuras vēl arvien turpinās. Ņemot vērā to, ka šis procesors vēl arvien cieš no pārkaršanas radītajām problēmām, Samsung esot nolēmuši savā jaunajā flagmanī – Galaxy S6, izmantot pašu radīto jaunās paaudzes Exynos procesoru. No vienas puses tas Samsung ir izdevīgi, jo samazinās atkarība no piegādātājiem. Taču no otras puses, arī šim Exynos procesoram ir jābūt perfektam, jo šobrīd Samsung nākotne viedtālruņu tirgū ir ļoti atkarīga no tā, cik labs būs padevies Galaxy S6 viedtālrunis.

    Reklāma

    Qualcomm nav konkrēti nosaukuši nevienu vārdā, taču paziņojuši, ka – „Mēs zinām, ka Snapdragon 810 procesoru neizmantos viens no lielajiem klientiem, sava jaunākā viedtālruņu flagmaņa projektēšanas ciklā”.

    Protams, Samsung nav Qualcomm vienīgais klients, taču baumas un notikumu attīstība saka, ka runa ir tieši par Samsung. Un tas ir zaudējums, kurš reāli atsauksies uz kompānijas ieņēmumiem. Runā, ka Qualcomm lielā steigā gatavojot jaunu procesora Snapdragon 810 versiju, kurā būs novērstas Samsung norādītās problēmas. Taču nav zināms, vai kompānija paspēs to izdarīt laicīgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma