Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft iesaistās Cyanogen uzsāktajā anti-Google kampaņā

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Cyanogen nāca klajā ar paziņojumu, ka Android nemaz tik ļoti atvērts nav un pamatā kalpo Google vēlmēm, bet trešo pušu izstrādātājiem tiek dota tikai virspusēja pieeja operētājsistēmai. Krējumu nosmeļ Google, jo tai Android operētājsistēma ir pieejama visos līmeņos.

    Tiek baumots, ka Microsoft metīsies uz vienu roku ar Cyanogen, lai kopīgiem spēkiem nedaudz papurinātu Google. Microsoft kopējā katlā iemetis 70 miljonus ASV dolārus un tiek ziņots, ka Cyanogen kopā sākumā ieguvis ap 100 miljoniem sava Android operētājsistēmas redzējuma izveidei. Šīs baumas noteikti izsauks dažādas reakcijas pret Microsoft dalību Google veidotās Android operētājsistēmas ietekmēšanā. [Atjaunots] Citi interneta tenku avoti norāda, ka Microsoft varētu iegādāties Cyanogen daļas 70 miljonu ASV dolāru vērtībā, tādējādi atbalstot šo alternatīvo Android bāzēto operētājsistēmu.

    Reklāma

    Cyanogen plānā ir veidot pašiem savu operētājsistēmu, kuras pamatā būs Android. Pašu veidotās operētājsistēmas galvenais ieguvums būtu neatkarība no Google un tās veidotajiem ierobežojumiem. Mobilās operētājsistēmas veidošana nozīmētu arī alternatīvu servisu un lietotņu veikala uzturēšanu, lai pilnībā izrautos no Google skāviena.

    Neticīgie norāda, ka Google tik vienkārši neļaus Cyanogen pievākt Android operētājsistēmas bāzi. Visticamāk, Google iejauksies šajā procesā, lai nepastāvētu divas paralēlas Android operētājsistēmas. Iespējams, Google ar Cyanogen panāks kādu vienošanos par padziļinātu pieeju operētājsistēmai, tai pat laikā Cyanogen nāksies daļēji piekāpties un neveidot Google Android alternatīvu.

    Avotswsj.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    30.01.2015 11:31

    “Microsoft kopējā katlā iemetis 70 miljonus ASV dolārus un tiek ziņots, ka Cyanogen kopā sākumā ieguvis ap 100 miljoniem sava Android operētājsistēmas redzējuma izveidei.”

    Ko?!?
    Pirmkārt, 100 miljoni, lai izveidotu “redzējumu”?
    Otrkārt, kāds būtu MS motīvs atbalstīt savu sīvako konkurentu mobilo platformu jomā? (tas tak vienalga vai Google vai Cyanogen – konkurenti ir abi)

    Tās taču ir tikai baumas, ne?

    30.01.2015 11:33
    Reply to  Kaspars

    Grūti citādāk kā par “redzējumu” to visu ir nosaukt. Bet tie miljoni ir baumas, jā.

    30.01.2015 11:35
    Reply to  Kaspars

    Microsoft motīvs ir pavisam banāls – pelnīt naudu un vēsturiski iegājies, ka MS to dara ar Office programmatūru. Ja ir maz Windows Phone lietotāju, tad Microsoft mēģina savu ofisu piedāvāt uz konkurējošām platformām. Vismaz uz to ļoti labi norāda pēdējā gada lielā aktivitāte attiecīgo platformu versiju izstrādē.

    Kaspars
    30.01.2015 11:50

    Jā, bet Office taču ir pieejams uz Androida

    Lietotāju loks jau nemainās, vienkārši Cyanogen pārvilinās daļu Googles klientu
    Vēl joprojām neredzu, kur MS dabūs vairāk peļņas
    Pie tam 70 miljoni galīgi nav maza summiņa

    30.01.2015 11:55
    Reply to  Kaspars

    Par $100M diez vai viss varētu tapt izdarīts. Ja tiešām CM taisa savu app veikalu, karšu softus u.c. mobilajai OS paredzētas pamatlietas, tad $100M būs par īsu.

    Manuprāt, lielākā problēma ir tā, ka jau šobrīd CM nespēj apkalpot savus plānus. Daudziem populāriem telefoniem jāsadzīvo ar gļukaineim “naitlijiem”. Tas pats Moto G un Moto X vēl arvien pie kaut cik stabilas CM nav ticis.

    Cik daudz cilvēki būs nepieciešami, lai vismaz populārākie modeļi/flagmaņi iegūtu civilizētu CM versiju, kas balstīta uz svaigu Android…

    Reku mums ir OnePlus One. Tur jau arī viss neiet gludi, kaut arī OPO varētu uzskatīt par CM prioritāti nr.1.

    Kaspars
    30.01.2015 12:11
    Reply to  Artis Abols

    Tieši tā – nav viegli un mazai kompānijai nemaz tik reāli to visu pavilkt..
    Bet līdz galam neizprotams jautājums par to kāpēc MS ir tik ieinteresēti? 100M tā vienkārši nedāvina..varbūt, ka deals ar MS vēl plašāks un kaut kad varēsim redzēt lumias ar CM?

    Nez tālākas Android versijas plānā, ka arī tiks izstrādātas patstāvīgi?

    Btw, kādas sūdzības par OnePlus One?

    30.01.2015 13:19
    Reply to  Kaspars

    Šobrīd laikam viss esot gandrīz pieņemami. Iepriekš pat ekrāna atsaucība laikam tika labota ar softa apdeitu. Neesmu tik ļoti sekojis līdz OPO ceļam, lai no galvas spētu precīzi nosaukt lielākos CM gļukus šim telefonam.

    Kristaps Lācis
    30.01.2015 16:58
    Reply to  Kaspars

    Microsofts iegūst Cyanogen. Un atkal sačakarē. Diemžēl.

    30.01.2015 20:50

    Šobrīd nenotiek nekas tāds. Microsoft iegulda tikai mazliet naudas nevis iegūst Cyanogen un to sačakarē.

    Kristaps Lācis
    31.01.2015 10:05

    Šobrīd vēl nē.

    Mikus Karlsons
    30.01.2015 11:35

    Nav tā bauma, tā ir realitāte. Un kāpēc gan maikiem nenopelnīt lieku naudiņu ar saviem servsiem un iespējām? Kaut vai ar Office, HERE Maps un OneDrive? Zēni vnk pragmatiski un mierīgi strādā. Tas arī viss. Būs līdzīgi kā Yahoo, kas dabūja dziļāku pieeju andrim un liek virsū savu Aviate launčeri. Tā ka nav baumas. Es vismaz to lasīju iekš WSJ, un tas kantoris nebaumo lieki.

    Khe
    30.01.2015 12:20
    Reply to  Mikus Karlsons

    Te jau ir pateikts pareizāk.
    Doma jau tāda, ka CM attālinoties no google var tikt liegts play veikals un google pakalpojumi. Lidz ar to MS šajā sakarā ir ieinteresēti, jo iepriekš minētās lietas MS šobdīt attīsta kartes, office, one drive, veikals. Pie veikala arī iespējams CM varētu palīdzēt pašam MS. Ne velti ir teicies: mana ienaidnieka ienaidnieks ir mans draugs.

    P.
    30.01.2015 13:25
    Reply to  Khe

    Nu tieši tā. Visi lielie viedtelefonu ražotāji ir Open Headset Alliance biedri, – kas viņiem ļauj legāli piekļūt Google Play servisiem. Šis pats līgums ar Open Headset Alliance viņiem aizliedz ražot iekārtas ar Android OS bez Google servisiem.

    P.
    30.01.2015 13:22

    Interesanti, kā gan viņi nodrošinās Android atvērtību, ja Microsoft piederēs Cyanogen Inc. akcijas?
    Tas viss izskatās pēc mēģinājuma izveidot Android klonu, kurš būs integrēts ar Microsoft servisiem.

    Nav iespējams, ka viņi pēc šāda manevra vēl ilgi spēs saglabāt savietojamību ar Android. Neglābjami, – agrāk vai vēlāk sekos atjauninājumi AOSP, kas būs tiešā konfliktā ar Cyanogen OS klonu, – to izdarīt ir ārkārtīgi elementāri – tā kā Google ir lielākais AOSP koda piegādātājs. Un tajā brīdī viņi pārtaps no Android klona par atsevišķu OS, kurai būs jācīnās par izdzīvošanu un diezin vai Microsoft būs glābējs.

    30.01.2015 13:55
    Reply to  P.

    Google varētu beigt ākstīties ar atvērto kodu, un jaunās Android versijas nedot nevienam, lai CM apliek pakaļkājas.

    Krotow
    30.01.2015 15:59

    Microsoft būs nolēmuši likt vietā savus vecos paņēmienus – pievākt kādu nozarē svarīgāku izstrādātaju, un pēc tam izēst no tirgus visu segmentu, pārpērkot, attiesājot vai aizliedzot ar patentiem. Embrace, extend and extinguish. Būtu patīkami pārsteigts, ja tā nebūtu taisnība.

    LOOK
    03.02.2015 10:47
    Reply to  Krotow

    Vēl MS varētu panākt ka CM sāk izskatīties pēc W10 (vizuāli). Tad tautu vieglāk pārstūrēt uz W10 lietotāju nometni. Kad W10 lietotāju masa sastāda nepieciešamo slieksni, CM projektu var kancelēt. Un darba rokas novirzīt W11 izstrādē.

    Reklāma