Web Analytics
More
    Reklāma

    Cyanogen vēlas izraut Android no Google ciešā tvēriena

    Jaunākie raksti

    Cyanogen veidotais CyanogenMod ir uzskatāms par populārāko trešās puses Android versiju būvējumu viedierīcēm, bet vēl arvien Cyanogen ir pilnīgi atkarīgs no Google lēmumiem un ierobežojumiem. Cyanogen plānos ir Android operētājsistēmu atraut no Google ķetnām. Lai arī Google pasludinājusi Android par atvērtu sistēmu, tomēr nevienam citam pagaidām nav tādas pieejas un iespējas, kā pašas Google veidotajam saturam.

    Par piemēru tiek minēts Google Now palaidējs, kas ļoti cieši spēj sadarboties ar operētājsistēmu. Nevienam citam trešās puses izstrādātājam šobrīd nepastāv iespējas savos produktos piedāvāt līdzīga līmeņa iekļaušanos Android operētājsistēmā.

    Reklāma

    Cyanogen vēlas sadarboties ar Yahoo un citiem izstrādātājiem, lai izveidotu Android bāzētu operētājsistēmu, piešķirot plašākas un dziļākas pieejas izstrādātājiem. Tiek norādīts, ka projekts varētu aizņemt gadus, bet Cyanogen vēlas gandrīz pilnīgu brīvību savam domas lidojumam. Atkāpšanās no Google plānotā operētājsistēma kursa maksās pieeju Google Play, Maps un Gmail. Cyanogen sola izveidot savu aplikāciju veikalu 18 mēnešu laikā, lai pierādītu jaunās idejas nopietnību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Maris Laudams
    28.01.2015 13:52

    Ja viņi ir tik vareni, varbūt vajadzēja ķerties klāt citai os un konkurēt ar Google. Ir pieejama visai plaša gamma ar mobilajiem os, kas vien to gaida lai kāds tās attīsta.

    28.01.2015 14:15
    Reply to  Maris Laudams

    Tieši tā, āksti īsti. Paņem Google veidojumu un tad gudri irš, ka ar Google nav sakara.

    Kristaps Lācis
    29.01.2015 09:29
    Reply to  baronc

    Android nav google veidojums, google pārpirka Android INC 2005 gadā.

    29.01.2015 12:25

    ICS viņi esot izveidojuši no nulles. Vecais Android nomira ar Gingerbread, bet ne tas ir svarīgi šeit. Tikpat labi kāds paņem tavu dzīvokli, un pasaka – es tagad dzīvošu bez tavas līdzdalības. Atgādina Krimu nedaudz :D

    Kaspars
    29.01.2015 12:34
    Reply to  baronc

    Hallo..brīvais kods!
    Nekas nav zagts, google taču ir izsludinājis, ka to dzīvokli var ņemt, lietot, uzlabot, pārveidot, izplatīt..

    Cyanogen neko sliktu nedara, tikai uzlabo un optimizē

    Ansis
    28.01.2015 14:49
    Reply to  Maris Laudams

    Kāpēc tad lai no visa iespēju klāsta tas nebūtu Android? Takš atvērta platforma… :-)

    Labāk lai forko esošo un taisa “pareizi”, nekā tiesājas ar Google pieprasot nodalīt opsistēmu no pielietojumiem lai visām aplikācijām vienādi spēles noteikumi.

    FF
    28.01.2015 14:55
    Reply to  Maris Laudams

    Kā ar aplikācijām? Tagad visi ražotāji domās kā uzražot aplikāciju uz jaunas platformas? Aplikācijas ir galvenais iemesls ņemt Androidu.

    Maris Laudams
    28.01.2015 15:03
    Reply to  FF

    Nevis jaunas, bet esošas. Sailfish, mozilla Firefox, maemo, megoo, openmoko, utt..

    Tagad sanāk viņi kāpj uz Google galvas un vēl uzliek kluci.

    Kaspars
    28.01.2015 18:35
    Reply to  Maris Laudams

    Un kā ir ar aplikācijām tām visām OS, kuras uzskaitīji??
    Atceramies, ka lielākais iemesls kāpēc norok windows phone OS, ir aplikāciju trūkums..un WP cenšas jau vairākus gadus..

    Maris Laudams
    28.01.2015 18:43
    Reply to  Kaspars

    Tātad ir normāli izmantot Android panākumus, ar kuriem cyanogenmod nav nekāda sakara, tai pašā laikā radīt ar pirkstu uz Google?
    Nesaku, ka google ir balta un pūkaina. Visdrīzākais mēs visi iegūtu, ja Android būtu patiešām atvērta os, bet es negribētu ja manās mājās uzrastos negaidīts ciemiņš un vēl sāktu pārbīdīt mēbeles, jo viņam tā nepatīk.

    Kaspars
    28.01.2015 19:10
    Reply to  Maris Laudams

    Es nesaku, ka tas ir normāli, bet to, ka tas varētu būt izšķirīgais iemesls, kāpēc tieši Android ir tā sistēma, ko šie vēlas attīstīt..

    Un kā ķeršanās klāt citai jau esošai OS būtu labāka vai savādāka?

    Kaspars
    28.01.2015 19:14
    Reply to  Maris Laudams

    Google taču saka, ka ir atvērta..
    Tas ir no sērijas, ka Tu pasaki, ka Tavā mājā par velti var dabūt zupu, un tad brīnies/čortojies par to, ka bļoda atkal netīra

    P.
    28.01.2015 15:01

    Visa tā “aplikāciju veikala” veidošana ir vienkārši kārtējā vēlme nopelnīt un tam nav sakara ar citas os veidošanu. Tādu Android klonu OS jau ir papilnam, – Ķīnā it sevišķi. Ko tad viņi šeit tādu īpašu piedāvās, lai lietotājs uz sava telefona nonestu oriģinālo android un uzstādīs Cyanogen, kurai nav piekļuves pie Google Play un nav nekāda tehniskā atbalsta? Cyanogen NAV tādu tehnisko resursu, lai pilnvērtīgi atbalstītu visas iekārtas ar savu jauno OS.

    Kristaps Lācis
    29.01.2015 09:24
    Reply to  P.

    Izskaidro, kā Cyanogen pelna naudu, un kā tas iespaido mani, Cyanogen lietotāju.
    Tas īpašais, ko viņi piedāvā (jau tagad, nevis nākotnē) ir ātrums, stabilitāte un atvērts kods. Tiek strādāts pie tā, lai User Vulgaris arī varēu lietot Cyanogen, nevis tikai geeki, kas ir ar mieru riskēt un rūtot, romot un ņemties ar pārinstalēšanu.
    Un kādu atbalstu Tu personīgi saņem no googles? Nevis telefona ražotāja, telefona OS modifikācijas piegādātāja, bet pašas googles?

    Kaspars
    29.01.2015 09:54

    Tieši tā – Cyanogen ir uzlabojis brīvā koda(un ar šiem 2 vārdiem arī beidzas googles tiesības kaut ko protestēt) Android, un popularitāte ir tikai pierādījums tam, cik kvalitatīvi tas ir darīts – tāpēc loģiski un pareizi, ka viņi grib arī nopelnīt (ko google jau ir paspējis gana)
    Google drīzāk varētu protestēt pret to, ka ražotāji grūž virsū savu softu, kas arī ir lielākais iemesls tam, ka Android paliek nelietojams

    P.
    30.01.2015 13:12

    Cyanogen savu darbību sāka kā opensource custom ROM, kuru veidoja entuziastu – developeru komanda. Pēc tam viņus pārpirka un izveidojās Cyanogen Inc. Kopš tā brīža viņu sniegtais serviss/atbalsts/reakcija lietotājiem krasi samazinājās. Domājams, ka investori spieda uz to, lai kompānijas resursi ģenerētu peļņu. Pirmais lielais solis pelnīšanas virzienā bija custom operētājsistēmas ražošana priekš OnePlus, pēc tam arī priekš Micromax. Abos gadījumos lietotāji varēja izmantot Google Play aplikācijas. Acīmredzami, ar to nav bijis pietiekami un tagad viņi vēlas radīt savu aplikāciju veikalu un kopt paši savu Android klonu, – taču tam pamatā nav problēmas ar Android, bet vēlme pelnīt. Atbildēt uz Tavu jautājumu ir vienkārši. Esmu Nexus lietotājs. Google risina problēmas/kļūdas uz Nexus, nodrošina garantiju un atjauninājumus. Cyanogen piedāvā uz Nexus lietot Cyanogenmod, bet neuzņemās nekādu garantiju un kļūdas risina vairs tikai kritiskās. Piemēram, CM11 pēdējā versijā ir sačakarēts imports no SIM kartes – tas nestrādā. Cyanogen šo problēmu vienkārši nerisina, – tas viņiem nenes nekādu naudu. Ja Cyanogen izveidos savu aplikāciju veikalu un Google Play vairs nebūs pieejams – tā popularitāte radikāli samazināsies. Samazināsies arī atbalstīto iekārtu skaits, jo sniedzot maksas servisu, viņi būs spiesti arī risināt kļūdas uz visdažādākajām iekārtām, – un viņiem nav pa spēkam, – ja vien viņi… Read more »

    Reklāma