Web Analytics
More
    Reklāma

    Investori tomēr nobijās – Microsoft akciju cena krītas par 9,25%

    Jaunākie raksti

    Pēc vakardienas ziņas par Microsoft jaunākajiem finanšu rezultātiem, investori ir sēdušies pie galda un pamatīgi izstudējuši šo atskaiti. Un rezultāts ir tāds, ka kompānijas akciju cena ir nokritusies par 9,25%.

    Visticamāk investorus, kuri tomēr vairumā gadījumu ir ļoti konservatīvi cilvēki, kārtīgi nobiedējusi ziņa, ka vairāku produktu tirdzniecības apjomi krītas. Un šo ziņu nu nekādi nespēj aizklāt tas, ka Lumia viedtālruņi un Surface planšetdatori tirgojas pat ļoti labi.

    Reklāma

    Tāpat arī satraukumu radījusi informācija par to, ka samazinās peļņa no Windows OS pārdošanas licencēm. Tā tomēr ilgu laiku bija lielākā un stabilākā Microsoft ieņēmumu sadaļa. Investori iespējams saskata šādā samazinājumā draudus ilgtermiņa perspektīvā. Tāpat visticamāk satraukumu rada arī tas fakts, ka brīdī, kad citas tehnoloģiju kompānijas ziņo par peļņu vien, Microsoft atklāj, ka ir jomas, kurās peļņa samazinās.

    Microsoft gan ir informējuši, ka pēc viņu prognozēm 2015. fiskālajā gadā kompānijas ieņēmumi pieaugs par 5%. Šobrīd Microsoft kapitalizācija, kopā ar akciju cenas kritumu sastāda $386 miljardus.

    Akcijas

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    28.01.2015 14:18

    Kāds smuki no tā uzvārījās.

    Reklāma