Web Analytics
More
    Reklāma

    Gartner prognozē, ka 2020. gadā uz ceļiem būs 250 miljoni internetam pieslēgtu automašīnu

    Jaunākie raksti

    Kā prognozē analītiķi no kompānijas Gartner, tad jau 2020. gadā visā pasaulē pa ceļiem brauks 250 miljoni automašīnu, kuras pastāvīgi būs pieslēgtas internetam. Tas radīs iespējas veidot jaunus interneta servisus, kuri paredzēti tieši automašīnām. Tāpat tas izveidos noteikumus automašīnu kustības automatizācijai. Tas nozīmē, ka jau tuvāko piecu gadu laikā parādīsies nozīmīgs IoT jeb lietu interneta sektors, kura izveidi stimulēs auto ražotāji.

    Pēc Gartner novērtējuma, jau šogad lietu interneta sektoru veidos 4,9 miljardi dažādu ierīču, kas būs par 30% vairāk kā 2014. gadā. Savukārt 2020. gadā šādu iekārtu skaits visā pasaulē sasniegs jau 25 miljardus. Kā viens no lietu interneta izaugsmes iemesliem automašīnu sfērā tiek minēts pieaugošais dažāda veida informācijas patēriņš braukšanas laikā. Tas arī liek veidot automašīnu informācijas un izklaides sistēmas, bet tās savukārt izmanto procesorus, grafiskos procesorus, ekrānus, aplikācijas, dažādus saskarnes risinājumus u.c.

    Reklāma

    Kā uzskata Gartner analītiķi, tad katra piektā automašīna 2020. gadā būs aprīkota ar bezvadu pieslēguma iespējām. Kopā tas veidos jaunu vidi un veidus, kā cilvēki izmantos savus auto. Vai tas būs labāk un drošāk, to rādīs jau tuvākā nākotne, taču iespējas aizbēgt no vispārējās kņadas un informācijas lavīnas, noteikti paliks mazāk. Vismaz tad, ja nebūsiet gatavs braukt ar aizvēsturisku automašīnu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma