Web Analytics
More
    Reklāma

    2014. gada pēdējā ceturksnī Microsoft pārdevuši rekordlielu Lumia viedtālruņu skaitu

    Jaunākie raksti

    Kompānija Microsoft paziņojusi savus 2014. gada pēdējā ceturkšņa finanšu rezultātus. Tā rezultātā varam secināt, ka visā laika periodā no 2014. gada oktobra līdz decembra beigām, Microsoft ir pārdevuši 10,5 miljonus Lumia viedtālruņu, un naudas izteiksmē tas kompānijai ir atnesis $2,3 miljardus. Šis rezultāts ir labāks kā ceturksni iepriekš un arī iepriekšējā gada pēdējā ceturksnī, kuros rezultāti bija 9,3 un 8,2 miljoni viedtālruņu. Tiesa, jāpiebilst, ka lielākā daļa no ienākumiem ir atnesuši budžeta klases viedtālruņi. Taču iespējams, ka tā ir apzināta kompānijas politika, un visticamāk jau šogad ieraudzīsim arī jaunus Lumia dārgā un nopietnā gala modeļus. To visupirms jau rādīs izstāde MWC 2015.

    Savukārt peļņa no planšetdatoru Surface pārdošanas sastādīja $1,1 miljardu, kas ir par 24% vairāk kā gadu iepriekš. Turklāt tas ir ņemto vērā faktu, ka Microsoft nācās norakstīt aptuveni $900 miljonus par saražotajiem, bet tā arī nepārdotajiem Surface RT planšetdatoriem.

    Reklāma

    Spēļu konsoļu Xbox 360 un Xbox One pārdošanas apjomi samazinājās no 7,4 miljonie 2014. gada trešajā ceturksnī līdz 6,6 miljoniem ceturtajā ceturksnī. Un tas par spīti cenas samazinājumam līdz $349 konsolei Xbox One ar Kinect sensoru komplektā.

    Ieņēmumi no Windows OS ir samazinājušies par 13%. Microsoft paši to skaidro ar datoru pārdošanas apjoma samazinājumu, kā arī tāpēc, ka ir samazinātas licences cenas noteiktām pircēju kategorijām, tai skaitā skolniekiem un pedagogiem. Taču kopumā Windows OS tirgošana ir pat ļoti laba, jo daudzas kompānijas steigšus maina veco Windows XP uz Windows 7 un Windows 8.

    Kopējie kompānijas ieņēmumi ir fiksēti $26,5 miljardu apjomā, kas ir par $200 miljoniem vairāk kā prognozēja analītiķi. Tīrā peļņa ir $5,6 miljardi, kas ir par 10% mazāka kā 2013. gara trešajā ceturksnī. Microsoft nācās izlietot $243 miljonus, lai tiktu beidzot galā ar Nokia restrukturizāciju un atlaistā personāla izdevumiem.

    Kopumā ar šādiem rezultātiem Microsoft akciju turētāji saņems 71 centu par katru akciju. Pēc šo finanšu rezultātu publicēšanas Microsoft akciju cena ir pacēlusies par 2%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma