Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna sākusi bloķēt VPN nodrošinātājus

    Jaunākie raksti

    Tas, ka Ķīna cītīgi cenšas filtrēt savu iedzīvotāju skatīto un lasīto interneta saturu, nav nekas jauns. Lielākā daļa zina par „Lielā Ķīnas ugunsmūra” esamību. Līdz šim tādiem interneta resursiem kā Facebook, YouTube vai Gmail varēja piekļūt izmantojot dažādas tehniskās viltības. Populārākā no tām bija VPN. Līdz šim tika uzskatīts, ka Ķīna nespēs bloķēt VPN, jo tas ir gan tehniski sarežģīti, gan arī VPN iespējas ir nepieciešamas daudziem legāliem biznesa lietotājiem. Taču kā izskatās, tad Ķīna valdība nolēmusi upurēt biznesmeņu intereses, tā vārdā, lai tīmeklī tiktu atspoguļots tikai viņiem vēlams un patīkams viedoklis.

    Nupat tādi VPN pakalpojumu nodrošinātāji, kā StrongVPN, TunnelBear, Astrill un Golden Frog ziņo par to, ka ir problēmas ar pakalpojuma nodrošināšanu Ķīnā. Turklāt Golden Frog pārstāvis raksturoja šo uzbrukumu VPN kā daudz labāk sagatavotu un pārdomātāku, kā iepriekšējie Ķīnas valdības mēģinājumi.

    Reklāma

    Taču šīs VPN problēmas pagaidām ir samērā lokāla rakstura. Tā Astrill pārstāvis ziņo, ka viņu VPN pakalpojums bloķējas uz iOS ierīcēm, bet citās platformās tas strādā. Savukārt VPN provaiders ExpressVPN apgalvo, ka nekādu problēmu ar Ķīnas klientu apkalpošanu nav. Tāpēc visticamāk Ķīnas atbildīgā iestāde šobrīd atstrādā to, kāda veidā atslēgt konkrētu VPN nodrošinātāju un kontrolēt citus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Naurelijs
    26.01.2015 17:04

    Skumji. Es personīgi internetu lietoju tikai caur VPN.

    Martins
    27.01.2015 22:12

    Cerams, ka mūsu “gudrinieki” arī ko līdzīgu neizdomās..:D Mums jau ir pirmie interneta cenzūras iedīgļi, proti, “nelicenzēto” azartspēļu vietņu bloķēšana internetā..

    Reklāma