Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony grasās pārstrukturēt mobilo ierīču divīziju, iespējama arī pārdošana

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Sony grasās izskatīt visas iespējas, lai mobilo viedierīču divīziju atkal paceltu slavas un peļņa saulītē. Tiekot pat apsvērta ideja pārdot Sony kādam citam uzņēmumam, nemainot Xperia zīmolu. Līdzīgi pie Motorola Mobility tika Lenovo. Bet iesākumā Sony grasās samazināt darbinieku skaitu par 1000.

    Reuters ziņas nāk no vārdā nenosaukta avota un Sony nekādi nav apstiprinājis vai noliedzis mobilās divīzijas restrukturizācijas un pārdošanas plānus. Pēdējo mēnešu laikā ne visai spoži iet Samsung, kas pamatīgi cieš no viedtālruņu tirdzniecības samazināšanās un neplānoti zemiem ienākumiem. Samsung pat ir samazinājis savu viedtālruņu modeļu skaitu par 30%. Iespējams, ka Sony iet aptuveni tik pat traki, tikai šīs ziņas tiek paturētas pie sevis.

    Reklāma

    Atgādināsim, ka vēl 2014. gadā Sony pārdeva VAIO datoru divīziju, kā arī tika atdalīta televizoru ražošanas divīzija. Par televizoru un viedtālruņu nākotni CES 2015 laikā mīklaini izteicās Sony valdes priekšsēdētājs Kazuo Hirai. Viņš norādīja, ka tieši TV un viedierīces ir tās nozares, kas nākotnē izpelnīsies pastiprinātu kontroli un uzmanību.

    Iespējams, ka Sony ar savu vārdu patur viedtālruņu un televizoru ražošanu, jo par šīm ierīcēm pēdējos gados ir vislielākā interese, un tās tieši un netieši reklamē citus produktus – fotoaparātus, mājas izklaides sistēmas, skaņas sistēmas utt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mareks Matisons
    14.01.2015 11:55

    wtf ? just WTF ???

    14.01.2015 12:10

    Dzīvosim – redzēsim.

    14.01.2015 15:07

    Protams, laiks rādīs kā viss šis attīstīsies, tomēr kā reiz teicis kāds vieds vīrs: “Nothing personal, it’s just business.” Diemžēl Sony jau dažus biznesus ir nogriezis un tas liedz lolot cerības uz gaišu nākotni.

    Rūdis
    14.01.2015 14:21

    Negribētos lai Sony aiziet no viedtālruņu segmenta un vēl jo vairāk TV. Tas tomēr ir klasiskās kvalitātes zīmols!

    ddd
    14.01.2015 14:26

    vaimandieniņ … ceru, ka xperia sērija nepārtaps kādā glumās lastmasas samsung viedīgā aparātā

    Žans
    14.01.2015 15:19

    Par telefoniem kaut kā pie kājas. Vajag vienkārši biežāk filmas laist laukā ar aģentu 007, kurš ar savu Sony telefonu maģiju taisa. Bet par TV gan būtu škrobe, pēdējos 10 gadus tikai Sony televizorus pērkam un esam apmierināti.

    lastguru
    14.01.2015 15:28

    Mani gan ļoti apbēdinātu… Sony ir vienīgie, kas taisa telefonus ar normāliem korpusiem, rūpējas par ūdensizturību, un arī saliek man tīkamajos mazajos izmēros flagmaņa specenes (5+ collas nav priekš manis, bet citi ražotāji kompaktos telefonus taisa ar entry-level specenēm). Ja šādi aparāti neturpinās pastāvēt, tad es pat nezinu, ko es varētu pirkt…

    Reklāma