Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung atteiksies no liekām TouchWiz iespējām

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā var just, ka Samsung veidotā TouchWiz saskarne kļūst mazāk uzbāzīga un arī darbojas krietni veiklāk, nekā pirms pāris gadiem. Samsung apgalvo, ka turpinās pilnveidot un atvieglot TouchWiz, izmantojot “mazāk ir vairāk” ideju.

    Lūzuma punkts TouchWiz attīstībā bija Galaxy S4 un Galaxy S4 Active iznākšana. Tobrīd nenormāli jaudīgie viedtālruņi kāsēja un raustījās kā veci opapi. TouchWiz vēl nebija sasniedzis savu pārbāztības maksimumu, toties TouchWiz apkalpojošo un par liekām uzskatāmo aplikāciju (bloatware) skaits pārsniedza 40. Tieši šī iemesla dēļ par vienu no drausmīgākajiem Android viedtālruņiem nemaldīgi nosauktu Galaxy S4 Active.

    Reklāma

    Kā paraugs jaunajai saskarnes filozofijai tiek minēts Samsung tuvas nākotnes modelis Galaxy S6. Nākamajā flagmanī ražotājs izskaudīs vairumu lieko un reti izmantoto TouchWiz iespēju. Galaxy S6 tikšot vienkāršots līdz līmenim, lai tas varētu tieši konkurēt ar Nexus 6.

    Iespējams, ka Samsung mācījies no Motorola veiksmes, izmantojot minimāli pielāgotu Android saskarni. Tāpat ir iespēja, ka Samsung guvis kādu mācību no Google Play edition viedierīču pārdošanas. TouchWiz atvieglošana jau ir sākusies, Samsung ir atteicies no savām ChatON un WatchON aplikācijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Stankevičs
    14.01.2015 14:27

    Sen bij laiks!

    Rūdis
    14.01.2015 14:34

    Mazliet dīvaini, bet loģiski un pozitīvi. Iespējams, ka ir nomainīti kādi atbildīgie cilvēki (āži, kas saņam miljonus gadā) un ir parādījies, kāds ar veselo saprātu.

    prieks
    14.01.2015 15:21

    Neticēšu kamēr neredzēšu.Tas jau ir vienīgi baumas.Lg un Htc jaunākajo flagmaņu launčeri ir patīkamākas.

    LOOK
    15.01.2015 10:41

    Vai kāds Samsung lietotājs ir mēģinājis ar root tiesībām attīrīt Touchwiz no visa liekā?

    15.01.2015 14:17
    Reply to  LOOK

    Kāds noteikti ir vienkārši uzlicis citu launčeri, bet tīrīt TouchWiz diez vai tik vienkārši var. Tur jau ir iestrādātas visādas bezjēdzības sākot ar diviem logiem ekrānā, kaut kādām acu sekošanām, pieciem veidiem kā uzņemt ekrānšāviņus utt.

    Ar TouchWiz aprīkots telefons visu laiku ir stresā – ne ko tā acu samirkšķināšana nozīmēja… Pamēģināšu izslēgt ekrānu un uzņemt selfiju, tai pat laikā restartēties un veikt ierakstu integrētajā Dropbox.

    Reklāma