Web Analytics
More
    Reklāma

    MediaTek strādājot pie dulla 10 vai 12 kodolu mobilā procesora

    Jaunākie raksti

    Qualcomm mēdza kādreiz smīkņāt par MediaTek astoņu kodolu procesoriem, sakot ka labāk ir daži veiktspējīgi kodoli, nekā daudzi lēni. Interesanti, ka paša Qualcomm jaunajos Snapdragon 615 un Snapdragon 810 procesoros izmantoti astoņi kodoli. Tiek pieļauts, ka daļēji šāds solis būtu attaisnojams ar mārketinga stratēģijām, kas ne vienmēr liek veidot pamatotus risinājumus. MediaTek MT6592 procesors tika izsludināts 2013. gada novembra beigās. Ražotājs jau tobrīd apgalvoja, ka Chrome interneta pārlūks spēj izmantot visus astoņus procesorus, tādējādi interneta pārlūkošanai nepieciešami vien 40% no ierastā enerģijas apjoma, kad to salīdzina ar Snapdragon 800 spējām. Piemēram, spēle Modern Combat 5 esot speciāli pielāgota MediaTek MT6592.

    Lai arī kā nebūtu, pastāv iespēja, ka MediaTek šobrīd strādā pie 10 vai pat 12 kodolu procesora. Ierasts, ka procesora izveide var aizņemt pat vairākus gadus un tas nozīmē, ka MediaTek savu monstru jau kādu laiku slepeni mēģina “dabūt pie dzīvības”.

    Reklāma

    Daudzu kodolu izmantošanai par sliktu runā atbilstošu aplikāciju neesamība, kas pamato Qualcomm vēlmi veidot ātrākus, bet skaita ziņā piezemētus kodolus. Iepriekš minētais Chrome interneta pārlūks un astoņu kodolu izmantošana ir drīzāk patīkams izņēmums. Iespējams, ka MediaTek grasās daudzos 10 vai 12 kodolus sadalīt grupās, tādējādi iegūstot ilgāku viedtālruņa darbību gaidīšanas režīmā un jaudu, kad tā ir nepieciešama.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    13.01.2015 12:47

    Nu mārketings un patērētāju nekompetence dara savu – mobilajos procesoros tagad atkārtojas kameru stāsts. Lai arī ražotājs apzinās ka ne vienmēr vairāk ir labāk, konkurences vārdā nākas ražot to uz ko tauta pavelkas. Pazīstu daudzus cilvēkus kuri tā arī izvēlas viedtālruni – pēc cipariņiem – 2 kodoli – pff, sū.. pēdējais, 4 kodoli – o! tas jau būs zvērīgs! 8 kodoli – nenormāli kruta!… tas pats ar kamerām – 8MP – diez kas nav, 13MP – vot tā jau ir štelle! u.t.t.
    Ražotājiem mazāk vajadzētu reklamēt kodolu un megapikseļu skaitu, bet gan veiktspēju kā tādu…

    khe
    13.01.2015 17:03
    Reply to  Uldis M.

    piekrītu.
    Sākotnēji, pēc lg 4x divu gadu lietošanas domāju, ka nākamajam jābūt vismaz ar 2 gb ram, 3gb vispār kosmos būtu vs 1gb iekš 4x, jo andrītis lago visu laiku un ja atjauno sakotnējos iestatījumus tad pēc mēneša atkārtojas tas pats kā pirms.
    procesoram arī jābūt spēcīgākam kā četru kodolu 1.5 ghz, vēlams ar 8 kodoliem :D

    Neviens jau nesalīdzina veiktspēju kā tādu. Nesen dabūju paspaidīt galaxy s5…, manā skatījumā kaksis ar smagu, neveiklu UI. Bet kodoli daudz, ram daudz viss kruta :D

    NilO
    13.01.2015 14:40

    Un es gaidu ,kad par saprātīgam naudām būs kāds 12 kodolu pc procesors :D Amd 8 kodolu izklausas tīri tā neko ,bet varbūt bus japagaida ,kad kaut ko izspridzinās šie laukā.

    ccc
    13.01.2015 17:00

    Un ieliks to androīdā, kas karas, atverot pat sms aplikāciju.

    Marcis Buhholcs
    13.01.2015 23:29

    Īgni parūkšu – vispirms labāk strādājiet pie dullas baterijas un tad pie dulliem pročiem.

    PickAnick
    15.01.2015 17:48

    Nea, strādās pie plānuma un kraukšķīguma. Labprāt nopirktu baterijas paku, kas padara telefonu 3x bezāku, bet vienkārši neviens nekur neražo.

    Reklāma