Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija vēlas aizliegt šifrētu saziņas servisu lietošanu

    Jaunākie raksti

    Asiņaini teroristu uzbrukumi Francijā likuši Lielbritānijas premjeram Deividam Kameronam izvērtēt šifrēto saziņas iespēju aizliegšanu, kas liedz drošības iestādēm piekļūt privātai sarakstei. Apdraudēto aplikāciju sarakstā ir WhatsApp, Snapchat un Apple veidotais iMessage. Interesanti, ka par BlackBerry Messenger nekas netiek minēts.

    No otras puses šāds paziņojums no Lielbritānijas premjera ir apliecinājums tam, ka nevienam, pat ne slepenajiem valdības dienestiem, nav pieejas šifrēto ziņu servisu saturam. Turklāt nepalīdz arī tiesas atļauja sarakstes iegūšanai no saziņas servisa sniedzēja.

    Reklāma

    Protams, šādai netraucētai sarakstei ir atradies arī nelietīgs pielietojums. Pagājušajā gadā ASV Nacionālās drošības aģentūra (angļu: National Security Agency/Central Security Service, NSA/CSS) tika apsūdzēta iedzīvotāju izspiegošanā. Nacionālās drošības aģentūra it kā esot uzstādījusi pati savus mobilo sakaru torņus, lai pārbaudītu visu caur tiem ejošo informāciju.

    Šobrīd nav zināms vai un kā šifrēto saziņas servisu aizliegšana būtu iespējama. Viena lieta ir to nepiedāvāšana Google Play un iTunes aplikāciju veikalos, bet pavisam kas cits ir šo servisu pieejas un lietošana pilnīga izskaušana Lielbritānijas teritorijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma