Web Analytics
More
    Reklāma

    Luksusa preču ražotājs Montblanc rada “viedu” rokaspulksteņa siksniņu

    Jaunākie raksti

    Kamēr tādi tehnoloģiju giganti kā Apple, Google, Microsoft (un praktiski visi sevi cienošie Android ierīču ražotāji) pagājušajā gadā vai ik mēnesi izspēra laukā pa kādam viedpulkstenim, klasisko rokaspulksteņu ražotāji vēl ir ieņēmuši nogaidoši vērojošu pozīciju. Sak, lai tie nūģi paplosās, tāpat sakarīgus pulksteņus vēl neprot radīt. Bet mēs tikmēr pavērosim viņus un lieki neriskēsim mēģinājumos salauzt to, kas darbojas. Klasisku rokaspulksteņu valkātāji joprojām novērtē stabilus un precīzus mehānismus, augstas kvalitātes materiālus un liela nozīme ir zīmolam.

    Tomēr ir rokaspulksteņu ražotāji, kas nebaidās izkāpt ārpus savas komforta zonas un par vienu no tādiem var nosaukt Montblanc, kas ir izziņojis e-Strap viedo rokaspulksteņa siksniņu. To varēs iegādāties ar jaunajiem Montblanc Timewalker Urban Speed sērijas rokaspulksteņiem.

    Reklāma

    Tās būtība ir pagalam vienkārša. Uz rokas velkam parastu klasisku rokaspulksteni, kura siksniņā iebūvēta ierīce ar displeju, paziņojumu sistēmu un kustību uztvērēju. Tādējādi Montblanc mēģina ar vienu šāvienu nošaut uzreiz divus zaķus – piedāvāt mūsdienīgas iespējas un neatbaidīt ar “lētiem” un bezgaumīgiem tehnoloģiskiem risinājumiem. Pati siksniņa ir veidota no augstas kvalitātes ādas un elektroniskā ierīce iestrādāta metāla korpusā, ko rotā īpašs (diamond like carbon) zīmējums.

    e-Strap būs aprīkots ar 0.9 collu lielu monohromu skārienjutīgu OLED displeju, kas darbosies ar 128 x 36 pikseļu izšķirtspēju. Tā kā ierīce spēs savienoties ar mobilajām ierīcēm uz tās displeja vibrācijas pavadījumā tiks attēlota informācija par zvaniem, ziņojumiem, e-pastiem, soc. tīklu ierakstiem un ierīce kalpos arī kā aktivitāšu uzskaitītājs. Tādējādi speciālā Android un iOS aplikācijā šādi aprīkota pulksteņa valkātājs varēs redzēt informāciju par savām aktivitātēm, piemēram, noieto attālumu. Tāpat ar e-Strap varēs kontrolēt mūziku vai uzņemt attēlus ar mobilās ierīces kameru.

    Montblanc ziņo, ka ar vienu uzlādi e-Strap spēs darboties līdz piecām dienām ilgi un to varēs uzlādēt microUSB pieslēgvietā. Tāpat ražotājs vēsta, ka e-Strap ir triecinu un mitruma izturīga ierīce. Tās izmēri ir 40 mm (garums), 14.2 mm (platums) un 9 mm (biezums). Ierīce maksās 250 eiro un tas ir maz salīdzinot ar Montblanc Timewalker Urban Speed rokaspulksteņu cenām, kas sākas no aptuveni 3000 eiro.

    Idejiski līdzīgs ir arī Kairos izstrādātais T-band produkts. Tā arī ir “vieda” rokaspulksteņa siksniņa.

    Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-6

    Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-3

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dimitrijs
    05.06.2015 17:04

    Šie baigi labie – es ko līdzīgu biju GMT.lv redzējis…bet citādi cik zinu Latvijā laikam nebūs pieejami. Žēl.

    Guest
    02.01.2015 22:12

    Testa komentārs

    Guest
    02.01.2015 22:12

    Testa komentārs 2

    Reklāma