Web Analytics
More
    Reklāma

    E-grāmatu abonēšanas serviss Scribd saņem 22 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Mūsu pašu Fastr Books visu ir sapratuši pareizi – e-grāmatu abonēšanas servisiem ir nākotnē. Proti, par fiksētu ikmēneša abonēšanas maksu lietotājs var lasīt neierobežotu skaitu servisā pieejamo e-grāmatu. E-grāmatu un audiogrāmatu abonēšanas serviss Scribd ir spējis piesaistīt 22 miljonu ASV dolāru lielas investīcijas no Khosla Ventures. Un kā jau mēs noskaidrojām intervijā ar Waze līdzdibinātāju Uri Levinu– finansējuma piesaiste ir ļoti, ļoti sarežģīts process. Lai to spētu paveikt, jābūt ne tikai lieliskai un peļņu nesošai idejai, bet arī komandai, kas spēs to realizēt. Kopā Scribd jau ir spējis piesaistīt 48 miljonu ASV dolāru lielas investīcijas. Jauniegūtais finansējums tiks izmantots, lai uzlabotu produktu (attīstītu grāmatu ieteikšanas algoritmus un pašu lasīšanas pieredzi), kā arī paplašinātu satura piedāvājumu.

    Scribd radās 2007. gadā kā viens no Y Combinator inkubatora projektiem un sākontēji darbojās kā dokumentu koplietošanas serviss. Lai arī tajā joprojām var saglabāt un koplietot dokumentus (piemēram, lai iekļautu tīmekļa vietnēs), tomēr 2013. gadā uzņēmums mainīja savas darbības fokusu un pievērsās e-grāmatām, tādējādi kļuva par tiešu konkurentu tādiem uzņēmumiem kā Oyster un Amazon, kas pagājušajā gadā palaida savu e-grāmatu abonēšanas servisu Kindle Unlimited. Pirms dažiem mēnešiem Scribd sāka piedāvāt arī audiogrāmatas.

    Reklāma

    Šobrīd Scribd ik mēnesi lieto vairāk nekā 80 miljoni lietotāju visā pasaulē un uzņēmuma vadītājs Trips Adlers norāda, ka maksājošo abonentu skaits ik mēnesi palielinās par 31%. Scribd sadarbojas ar diviem izdevējiem no “lielā izdevēju piecinieka” – HarperCollins un Simon & Schuster, taču Trips saka, ka līdz šī gada beigām tiks uzsākta sadarbība ar gandrīz visiem nozīmīgajiem grāmatu industrijas spēlētājiem.

    Vienu mēnesi servisu var iemēģināt bez maksas, bet pēc tam ir spēkā 8.99$ ikmēneša abonēšanas maksa.

    2015-01-02_1715

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bb
    03.01.2015 17:07

    Tu taču arī izcelsi kādreiz, wannabe miljonār :D

    Reklāma