Web Analytics
More
    Reklāma

    Google beidzot ir uzbūvējis pašbraucošu auto, drīzumā tas parādīsies uz koplietošanas ceļiem

    Jaunākie raksti

    Google pie autonomo auto izstrādes strādā jau vairākus gadus un līdz šim ar skeneriem, lāzeriem u.c. aparatūru aprīkoja citu autoražotāju veidotus spēkratus (piemēram, Toyota Prius vai Lexus džipus). Tomēr šī gada pavasarī Google paziņoja, ka būvēs paši savu robotizēto automobili, kam nav ne stūres, ne pedāļu un kas vizuāli atgādina Fiat 500 ar koalas lāča “seju”.

    Automobilī ir iebūvēta start/stop poga, displejs, kas attēlo maršrutu un divi ar drošības jostām aprīkoti sēdekļi. Tādējādi šis divvietīgais elektroauto ir pavisam vienkāršs lietošanā. Tiek domāts ar par drošību – izmantoti droši vējstikli, putu materiāla virsbūves elementi un auto maksimālais ātrums ir ierobežots pie 40 km/h. Pie tam auto ir pilnībā apstādināms nospiežot vienu pogu.

    Reklāma

    Toreiz Google arī parādīja šī auto pirmo testa prototipu. Jancīgs braucamais, vai ne?

    google-selfdriving-car

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CqSDWoAhvLU]

    Vakar Google paziņoja, ka ir uzbūvēts auto, ko var uzskatīt par derīgu dalībai satiksmē uz koplietošanas ceļiem (Kalifornijā tas ir juridiski iespējams). Testu nolūkiem tajā gan būs iebūvēta stūre un pedāļi, tomēr principā šo auto var uzskatīt par “vienkāršu” kasti, kas pilnībā automātiski pārvadā pasažierus. Šobrīd pabeigtā Google auto versija izskatās mazliet savādāk (skat. bildi raksta sākumā). Iepriekš Google ir ziņojis, ka kopumā testu nolūkiem tiks uzbūvēti 100 šādi auto un pilna to testēšanas programma aizņems divus gadus.

    Ar pabeigto Google auto nesen izbrauca arī populārā komiksa The Oatmeal radītājs un iesaku izlasīt viņa pirmos iespaidus par mazo koala lācēna paskata auto. Viņš saka, ka tas drīzāk iedzīs stresā citus autovadītājus ar savu mierīgo braukšanu nekā kādu apdraudēs.

    The Oatmeal
    The Oatmeal
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma