Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV plāno ieviest autovadītāja apliecību mobilās aplikācijas formā

    Jaunākie raksti

    Nu jau esam pieraduši, ka uz lidostu nav jāstiepj izdrukātas iekāpšanas pases. Atliek atvērt telefonā attiecīgā lidojuma iekāpšanas pases 2D kodu un varam raiti soļot līdz gaisa putnam. Tāpat uz telefoniem lēnā garā pārceļas arī maksājumu sistēmas. Bet kā ar autovadītāja apliecībām? Vai vēl ilgi tās būs līdzi jāvadā plastikārta kartītes formā?

    Aiovas štats var kļūt par pirmo ASV štatu, kurā no 2016. gada autovadītāja apliecība būs pieejama digitālā formātā kā mobilā aplikācija. Plastikāta versijas vēl nekur nepazudīs un būs izmantojamas, lai kārtības sargiem pierādītu, ka drīkstam vadīt automobili.

    Reklāma

    Lai arī ideja izklausās ērta, tomēr vismaz pagaidām tā raisa pamatīgus jautājumus par privātuma aizsargāšanu. Proti, policistiem nav pārnēsājamu skaneru un sanāk, ka pārbaudāmā autovadītāja telefons būtu jāņem līdzi uz policijas auto, kur digitālo apliecību var noskanēt ar stacionāro skaneri. Kas notiks gadījumā, ka policists telefonu nejauši nometīs uz zemes vai kā citādāk apdraudēs tā vai lietotāja datu drošību. Iesaistītajām pusēm jāpanāk tāds risinājums, lai digitālo vadītāja apliecības versiju var pārbaudīt vadītājam telefonu neizlaižot no savām rokām.

    Aiovas štats ir viens no 30 ASV štatiem, kur jau tagad autovadītāji viedtālruņus var izmantot, lai policistiem parādītu apdrošināšanas polisi.

    B9315421125Z.1_20141208190537_000_GA09BS0BR.1-0

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma