Web Analytics
More
    Reklāma

    Google jau plāno nākamās Android M versijas nonākšanu automašīnās

    Jaunākie raksti

    2015. gads iezīmēs sākumu Google un Apple sacensībai par automašīnu aprīkošanu ar operētājsistēmu pielāgotajām versijām. Android Auto nav uzskatāma par pilnvērtīgu operētājsistēmu, tā drīzāk parāda automašīnas ekrānā viedtālruņa saturu. Automašīnas ekrāns darbojas arī kā ievades ierīce. Pastāvēs iespēja veikt zvanus, klausīties mūziku no viedtālruņa atmiņas u.tml. Bet lietotājam nāksies izvēlēties vismaz Android 5.0 Lollipop darbinātu viedtālruni.

    Tiek ziņots, ka Google grasās ar nākamo Android M versiju (Android M nāk pēc Android L, jeb Lollipop) ieviest būtiskas izmaiņas kopējā Android Auto idejā, to padarot par pilnvērtīgu un patstāvīgu operētājsistēmu. Šāda pieeja teorētiski atļautu auto ražotājiem un citiem izstrādātājiem veidot specializētas aplikācijas. Android Auto kļūtu ne tikai par izklaides centru, bet operētājsistēma varētu pildīt diagnostikas un citas funkcijas.

    Reklāma

    Plašākas iespējas nozīmē arī lielāku atbildību. Android Auto operētājsistēmai nāktos startēties kopā ar automašīnu un būt darba gatavībā uzreiz vai vēlākais pēc pāris sekundēm. Papildus funkciju darbināšanai nāksies uzstādīt arī nopietnākus procesorus un Android Auto savienot ar dažādiem mērinstrumentiem un sensoriem (devējiem).

    Pagaidām Android Auto ir līdz galam neizsapņots projekts. Google vismaz daļēji piekāpusies auto ražotāju vēlmei pielāgot Android Auto saskarni un varbūt pat dažas iespējas. Un to arī var saprast – diez vai Maserati un Bentley ekrānos kāds gribēs ieraudzīt tieši to pašu, ko KIA un Renault lietotāji var redzēt savos spēkratu ekrānos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    19.12.2014 12:55

    Izklaides centrs ir laba doma..bet diez vai es gribētu sava auto ielaist pilnvērtīgu un komplicētu androidu..uzskatu, ka auto ražotājs ir kompatentāks auto programmatūras izveidē nekā google..

    Bils
    20.12.2014 11:28

    Nu man piemēram sen jau ir bijusi vēlme atjaunot sava auto (7 gadi) oriģinālo navigāciju, bet dīleris (TC Motors) pirms gada par to prasīja ~220 LVL=~300eur. Redzu tikai Rīgā visas ielas un maģistrālos LV autoceļus. Eiropā gan ir labāka situācija.
    Kāpēc gan nenokaut to programmu vispār un nesavietot sistēmu ar jaunu no Google par sakarīgākām naudiņām, saglābjot gan radio, DVD, Hands Free un balss vadības f-jas?

    20.12.2014 12:23
    Reply to  Bils

    Pats šo procesu izveikt nevar? Vai arī slinkums meklēt vajadzīgos kabeļus un programmas?

    b
    20.12.2014 14:35

    Ne visi ir nūģi.

    20.12.2014 15:04
    Reply to  b

    Es to tā arī biju domājis. Proti, ne visiem tādas lietas jāprot darīt un patiesībā labāk nemaz neķimerēties, ja nav skaidrs ko un kāpēc jādara. Pavei, pavisam nesen pat zinošs cilvēks nokāva savu jauno Jeep.

    Reklāma