Web Analytics
More
    Reklāma

    Project Loon sadarbojas ar Francijas Kosmosa aģentūru jaunu balonu izveidē

    Jaunākie raksti

    Project Loon kopš Google X projekta uzsākšanas ir nogājis garu ceļu. Google veidotie baloni var atrasties gaisā aptuveni 100 dienas, kā arī nesen Project Loon ieguvis milzīgu partneri – Austrālijas mobilo sakaru operatoru Telstra. Tiek ziņots, ka Project Loon savas ietekmīgo un zinošo sadarbības partneru rindas papildinājis arī ar Francijas Kosmosa aģentūru.

    Informācija liecina, ka Project Loon ar Francijas Kosmosa aģentūru sadarbojies jau vismaz gadu. Francijas Kosmosa aģentūru palīdz Google veikt datu analīzi par esošajiem balonu testiem, kā arī kopīgi norit darbs pie interneta piekļuves punktu uzlabošanas. Pretī Google sniegšot iestrādnes, kas nepieciešamas dažādu mērierīču nogādāšanai stratosfēras augstākajos slāņos.

    Reklāma

    Project Loon ir nepilnu 20 kilometru augstumā (stratosfērā) lidojoši lieli gaisa baloni aptuveni 15 metru diametru. Tie transportē interneta savienojumam nepieciešamo aparatūru. Komerciālā avio satiksme notiek 10 kilometrus zemāk, tāpēc šie baloni netraucē. Baloni spēj nodrošināt aptuveni 3G mobilā interneta ātruma sakarus uz Zemes laukumā ar 40 kilometru diametru un tie var sazināties arī savā starpā.

    Uz zemes ir nepieciešama īpaša antena, kas uztver interneta signālu no baloniem un nodod to tālāk patērētāju ierīcēm. Baloni izmanto 2.4 GHz un 5.8 GHz ISM frekvenču diapazonus. Savas darbības nodrošināšanai baloni enerģiju iegūst ar saules baterijām, kas paralēli arī uzlādē akumulatoru, lai baloni varētu turpināt darboties naktī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma