Web Analytics
More
    Reklāma

    Dropbox servisā parādās iespēja koplietot Microsoft Office dokumentus

    Jaunākie raksti

    Kompānija Dropbox beidzot ir realizējusi ilgi gaidīto iespēju, kura izstrādes procesā tika saukta par Project Harmony, bet šobrīd saņēmusi Drobpox Badge nosaukumu. Tā ļauj vienlaikus strādāt ar Office dokumentiem no vairākiem datoriem vienlaicīgi. Tas būtībā padara Dropbox par Google Docs ekvivalentu. Tiek atbalstīts darbs kā no Windows tā arī Mac vides.

    Pirmo reizi Dropbox parādīja Project Harmony šī gada aprīlī, un būtībā tas ir pielikums, kurš darbojas Office vidē, ļaujot vienlaikus vairākiem lietotājiem darboties ar vienu un to pašu dokumentu, kurš atrodas Dropbox vidē. Šobrīd tiek atbalstīti trīs populārākās no Office paketes programmām – Word, Excel un PowerPoint.

    Reklāma

    Strādājot ar dokumentu, lietotājs var vienlaikus redzēt, kurš vēl pārskata un rediģē konkrēto dokumentu, un pieslēdzoties jaunam lietotājam, pārējie saņem par to paziņojumu. Tāpat var arī pārbaudīt, vai dokumentam nav jaunāka saglabāta versija, un vajadzības gadījumā atjaunoties līdz šai versijai.

    Jaunās Dropbox Badge iespējas var krietni vien paaugstināt Dropbox popularitāti korporatīvajā sektorā, kur jau izsenis kā sava veida standarts, tiek lietots Microsoft Office ar tā iespējām. Tieši Office lielā popularitāte vienmēr traucējusi šajā vidē iespiesties Google Docs, kuriem jau kopš pirmsākumiem ir koplietošanas iespējas. Un izskatās, ka Dropbox solis tās samazinās vēl vairāk.

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=PUz4cHhJrnM&w=640&h=360]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    khe
    15.12.2014 12:35

    par google docs nav brīnums, ka nav guvuši popularitāti biznesā. Esmu pamanījis, ka atšķiras formatēšana dokumentiem, kuri veidot Office, kad tos atver iekš google docs. piemēram, man kā studentam nav grūti pārbaudīt formatējumus pirms printēšanas atverot uz ātro ar google docs, tādēļ arī pamanu atšķirības no plānotā un realā. Biznesam domāju, ka tas ir svarīgāk.
    Ja man kā studentam neizprintējās tabulas saturs svid analīzei un tika samazināta atzīme, pats dokuments ir word veidots, tad biznesam dokumenti varētu būt daudz “garāki” un nozīmīgāki.

    Reklāma