Web Analytics
More
    Reklāma

    Instagram lieto jau 300 miljoni lietotāju, serviss kļuvis populārāks par Twitter

    Jaunākie raksti

    Populārais attēlu un video sociālais tīkls Instagram paziņojis, ka to ik mēnesi izmanto jau 300 miljoni aktīvo lietotāju. Vēl tikai pirms 9 mēnešiem Instagram ziņoja par 200 miljoniem aktīvo lietotāju. Tāpat paziņojumā ir norādīts, ka 70% no aktīvajiem lietotājiem servisu izmanto ārpus ASV. Kopumā servisā ir publicēti jau vairāk nekā 30 miljardi fotogrāfiju un katru dienu tiek publicēti 70 miljoni jaunu attēlu un aptuveni 2.5 miljardus reižu dienā tiek nospiesta like poga.

    instagram-30m-chart1

    Reklāma

    Tādējādi nu šis serviss ir kļuvis populārāks par īso paziņojumu sociālo tīklu Twitter, kam pēdējos mēnešos aktīvo lietotāju skaits pieaudzis līdz 284 miljoniem. Sanāk, ka pirms pāris gadiem izteiktais pieņēmums, ka Instagram kļūs populārāks par Twitter, ir piepildījies. Cilvēkiem tik tiešām patīk ņemties ap savām un savu draugu bildēm un video.

    Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Zakerbergs nebija nošāvis greizi pirms diviem gadiem Instagram nopērkot par 1 miljardu ASV dolāru. Tā gan ir smiekla nauda salīdzinot ar 17 miljardiem dolāru, ko Facebook samaksāja par saziņas rīku Whatsapp.

    Nesen vēstījām, ka Facebook Messenger lieto jau 500 miljoni lietotāju un apvienojumā ar 600 miljoniem WhatsApp un 300 miljoniem Instagram lietotājiem Facebook ir panācis prātam neaptverami milzīgu lietotāju bāzi.

    Drīzumā Instagram parādīsies verificētie lietotāju konti (līdzīgi kā Twitter). Šī izmaiņa ir nepieciešama tāpēc, ka servisā ļoti daudziem slaveniem lietotājiem ir izveidoti viltvāržu konti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.12.2014 18:00

    Kāds man var paskaidrot, kāds būtu iemesls uz viena telefona (ja runājam tieši par mobilajiem lietotājiem) turēt gan Instagram, gan Facebook Messenger, gan Whatsapp? Tobiš, ar pirmo varam tikai mest bildes, ar otro — čatot un mētāt bildes, ar trešo var darīt visu, ko darām ar pirmajiem diviem + laikam varot arī cita formāta failus mētāt.
    P.S. Es pats neesmu nedz Instagram, nedz Whatsapp lietotājs un Facebook Messenger arī nelietotu, ja Facebook aplikācija nebūtu nobanojusi iespēju sūtīt privātās ziņas caur to.

    Skats
    11.12.2014 18:19

    Whatsapu aktīvi lieto mana meita, viņiem tajā ir izveidota sava draugu grupa,
    kas regulāri sarakstās un sūta bildes un video. Tāpēc esmu to ievērojis. :)
    Bet Instagrammā viņi liek bildes un tās komentē.

    11.12.2014 21:51
    Reply to  Skats

    Paprasi meitai, kāpēc viņa bildes neliek Facebook un nekomentē tur. Vai tai pašā Vatsapa grupā?

    11.12.2014 21:57

    Mana pārliecība ir tāda, ka cilvēki izvēlas lietot tos sociālos servisus un aplikācijas, ko lieto viņu draugi, radi, paziņas vai (viņiem) interesanti cilvēki. Plus, katram servisam vēl ir savas specifiskas nianses. Piemēram, Snapchat plikbildēm, WhatsApp čatiem ar skolasbiedriem vai kursabiedriem un Instagram vienkārši bildīšu čekošanai un laikošanai. Tas, kā cilvēki pieslienas vienam vai otram servisam, jau ir pavisam cits jautājums.

    Tas ir aptuveni tāpat kā reiz sensenos laikos Latvijā populārs palika Skype. Citos reģionos (piemēram, Krievijā) saziņas rīka funkciju pildīja un vēl pilda ICQ. Tātad, ir daudz un dažādi apstākļi, kas nosaka, kas un kad būs populārs noteiktu cilvēku vidū.

    Es pats no draugiem.lv esmu pārgājis uz Facebook, jo FB gluži vienkārši aktīvāk apgrozās man tuvi un interesanti cilvēki. Savulaik tie bija draugos, bet nu jau vairs ne. Instagram es izmantoju reti, lai padalītos ar konkrēta veida bildēm un palūkotu kā cilvēki tās tur komentē. Pats citu bildes skatos, laikoju un komentēju diezgan reti. Feisbukā bildes un diskusijas pagaidām raisu reti, bet redzu, ka tur tām būtu potenciāls. Iespējams, ar laiku mainīšu savus paradumus. WhatsApp nelietoju, jo ikdienā pēc šī servisa neredzu jēgu. Facebook Messenger aktīvi sarakstos tikai ar dažiem cilvēkiem.

    Reklāma