Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm apgalvo, ka ar Snapdragon 810 procesoru problēmu nav

    Jaunākie raksti

    Kad šī gada aprīlī, kompānija Qualcomm izziņoja savu jauno procesoru flagmani, Snapdragon 810, tika teikts, ka masveidā to sāks ražot 2015. gada sākumā. Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka jaunais 64 bitu procesors veidots izmantojot 20 nm tehnoloģiju un tā pamatā būs ARMv8-A arhitektūra. Tajā būs četri Cortex-A57 kodoli ar 1958 MHz maksimālo takts frekvenci un vēl četri enerģiju taupoši Cortex-A53 kodoli, kurus varēs uzdzīt līdz 1555 MHz. Taču uzreiz pēc šīs informācijas parādījās sliktās ziņas, ka tādu viedtālruņu kā Samsung Galaxy S6 un LG G4 klajā nākšana varētu aizkavēties, sakarā ar palielām jaunā Snapdragon 810 ražošanas procesa problēmām.

    Nupat Qualcomm galvenais atbildīgais par kompānijas sakariem ar presi un PR aktivitātēm, Džons Karvils (Jon Carvill) pacentās nomierināt satrauktos prātus visā pasaulē. Viņš paziņoja, ka ar Snapdragon 810 viss notiekot pēc plāna un kompānija gaida, ka pirmie ierindas pircējiem paredzētie viedtālruņi ar šo procesoru nāks klajā 2015. gada pirmajā pusē.

    Reklāma

    Viss būtu labi, bet kopš procesora izziņošanas pagājuši jau gandrīz astoņi mēneši un 2015. gads jau tūlīt būs klāt. Bet diemžēl par spīti šim Džona Karvila paziņojumam nākas konstatēt, ka nekas reālāks kā ziņa par 2015. gada pirmo pusi no Qualcomm līdz šim nav dzirdēts. Tātad visticamāk problēmas laikam tomēr ir, tikai jautājums cik tās lielas. Un ja gadījumā ar LG G4, kura debija tiešām ieplānota uz nākamā gada vidu viss būs labi, tad jau tā problēmu mocītajam Samsung var būt grūtāk. Taču cerēsim, ka Qualcomm viss izdosies, jo pircēji jau nepacietīgi gaida pirmā ierīces ar 64 bitu procesoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    10.12.2014 13:44

    Un ko tad tie 64 bitu procesori pircējiem sniegs? Runājot atklāti – neko. Protams, no tehnoloģiskā viedokļa ir vajadzīgs pāriet uz 64 bitu arhitektūru, bet patērētājs no tā lielu labumu negūs.

    Reklāma