Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft atsakās no kopēja biznesa ar Barnes & Noble

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļās beigās kompānija Microsoft paziņoja, ka izstājas no kopējā biznesa ar Barnes & Noble. Ar kopīgo biznesu, kurš sākās 2012. gadā, galīgi neveicās, un zaudējumi izrādījās lielāki, kā ieguvumi. Microsoft šajā projektā investēja kopumā $600 miljonus, jo cerēja pārveidot Nook grāmatu lasīšanas ierīces peļņu nesošā biznesā. Taču rezultātā sanāca daudz sliktāk. Microsoft ieguva tikai $62 miljonus kā atkāpšanās naudu un 2,7 miljonu lielu Barnes & Noble akciju paketi, kā kompensāciju.

    Abas kompānijas nekad plaši nemēdza stāstīt, kādā virzienā tās vēlējās sadarboties, taču var pieļaut, ka tās vēlējās laist klajā Nook elektronisko grāmatu, kura būtu veidota uz Windows bāzes. Taču diemžēl vienīgais visa šī pasākuma rezultāts bija Nook aplikācija Windows videi. Un tā diemžēl bija tik ļoti neizdevusies, un ātri vien tika aizvākta no aplikāciju veikala.

    Reklāma

    Iespējams, abas kompānijas par vēlu apzinājās savas kopējās intereses un palaida garām īsto momentu, jo pirms dažiem gadiem Microsoft ļoti vēlējās ieiet portatīvās elektronikas tirgū, bet Nook bija daudz un dažādi budžeta klases risinājumi. Tagad katra kompānija ies savu ceļu, un cerēsim, ka tas dos vairāk vietas manevriem un jauniem risinājumiem.

    AvotsCNet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma