Web Analytics
More
    Reklāma

    Manta X7 – viedtālrunis bez fiziskām pogām

    Jaunākie raksti

    Vairums ražotāju pēdējā laikā izvēlas fiziskas pogas vai atsevišķi izdalītas skārienpogas aizstāt ar ekrāna lejasdaļā novietotu joslu, kurā tiek rādītas galvenās viedtālruņa vadības pogas. Ekrāna bloķēšana un skaļuma regulēšana tiek veiktas ar fizisku pogu palīdzību un tā ir vienkārša nepieciešamība ne tikai ikdienā, bet fiziskas pogas noder arī kad viedierīce sāk niķoties.

    Ķīnā bāzētais ražotājs Manta šobrīd veido savu viedtālruni, kuram vispār nebūs pogu. Pagaidām netiek atklātas sīkākas detaļas, kā ražotājs plāno aizstāt tik ierastās pogas un vai vispār Android operētājsistēma pieļauj šādu iespēju. Viedtālruņa sānos būšot sensori, kas aizstās pogas. Ar ekrāna atbloķēšanu, izmantojot dubultu piesitienu, jau esam pazīstami, bet viedtālruņa sāna glaudīšana, lai pieregulētu skaņu, būs kas jauns.

    Reklāma

    Ražotājs viedtālruni nosaucis par Manta X7 un tas saņems pielāgotu Android versiju, kas līdzināšoties Oppo Color OS. Manta operētājsistēmas pielāgojumus nosaukuši par MO7os.

    Pagaidām netiek sniegta informācija par Manta X7 nonākšanu tirdzniecībā.

    Neesmu nekāds speciālists, bet šķiet, ka viedtālrunim tomēr ir jābūt kādai iespējai to fiziski ietekmēt. Tam ir nepieciešams vismaz viens pogu pāris, iespēja izņemt akumulatori vai kas tamlīdzīgs. Kāds var tuvāk komentēt šo niansi?

    Manta-X7 (1) Manta-X7 (2)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    03.12.2014 11:55

    Jā, ir iespējams atteikties no fiziskām pogām, taču šī ierīce vienkārši piedāvā parastās pogas nomainīt ar skārienjūtīgiem sensoriem.

    Jēgu pasākumam īpaši neredzu, tomēr paredzu, ka pamazām pogas no viedtālruņiem pazudīs. Ražotājiem izdevīgi – samazinās kustīgo/lūztošo detaļu skaits – attiecīgi samazinās garantijas gadījumi. Telekomunikāciju operatoriem arī izdevīgi – viņi panāks to, ka ierīce vienmēr ir online.

    Fiziski kontrolēt ierīci (restartēt, izslēgt, u.c.) iespējams caur usb portu. Var ražot lādētājus ar shutdown/restart pogām.

    Skats
    03.12.2014 12:12

    Iespēja izņemt akumulatoru vai Nokia N8 “dziļā” izslēgšana ir būtiski nepieciešama situācijās
    kad elektronika nogļuko un
    tā agri vai vēlu kaut nedaudz nogļukos vai pat nopietni uzkārsies.

    P.
    03.12.2014 12:17
    Reply to  Skats

    Nu tas jebkuram ir skaidrs.
    Bet nu mārketings Tev iestāstīs, ka ražotājs garantē, ka problēmu nebūs un, ja tādas būs, tad servisa centrā esi laipni gaidīts. ;)

    c
    03.12.2014 15:39

    Tūlīt apple patentēs skaļuma slēgāšanu bez pogām :D

    Athlons
    04.12.2014 00:13

    labrīt…
    ja neskaita skaļuma un ieslēgšanas/izslēgšanas pogu, tad N9 jau pirms 3 gadiem piedāvāja “trubu” bez vadības pogām…
    un… izrādās, ka nemaz arī nevajag.., nu jā, bet tur jau nestāv virsū “synthetic organism designed to look and act like a human”…
    skaļuma regulācijas pogas mierīgi var aizstāt ar skārienjutīgām joslām sānos… power pogu, gan tik vienkārši nevarēs…

    KKTK
    04.12.2014 01:29
    Reply to  Athlons

    Var mierīgi arī power pogu aizstāt. Jau tagad ir applikācijas ar kuru palīdzību var pamodināt mob.t. to nemaz neaiztiekot, tik novicinot pirkstu gar tā saucamo “proximity sensoru. Iepriekšējam glāstu telefonam man bija fiziska home poga ar ko to varēja pamodināt, lai paskatītos pulksteni vai pamodināt atlokošanai. Taču tagad Xperia Compact fiziskas home pogas nav. Un spiest sānos ielikto power pogu ir baisi neērti, ja telefons stāv uz galda. Paldies izgudrotājiem ka ir “Gravity Screen – On/Off”.

    04.12.2014 09:43
    Reply to  Athlons

    Aha, arī Jolla telefonam priekšpusē nav nekādu pogu: http://jolla.com/jolla/

    Reklāma