Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāki operatori bez lietotāja ziņas var uzstādīt viedtālruņos liekprogrammatūru

    Jaunākie raksti

    Jau šobrīd viedtālruņu ražotāji un operatori savās ierīcēs iemanās uzstādīt veselu gūzmu ar ar pilnīgi bezjēdzīgām un pat kaitinošām aplikācijām. Drīzumā Android operētājsistēmā tikšot iekļauta iespēja, kas ļaus mobilo sakaru operatoriem jebkurā mirklī papildināt savu liekprogrammatūras (bloatware) klāstu lietotāja viedtālrunī. Īsāk sakot – kāds varēs bez tavas ziņas uzstādīt aplikācijas viedtālrunī.

    Šis serviss sauksies Ignite un, iespējams, ka tas izveidots, lai ātrāk varētu viedtālruņus piedāvāt pircējiem. Nenāksies gaidīt, kamēr operators savas aplikācijas uzstāda viedierīcē. No otras puses diez vai kāds vēlas pirmo reizi ieslēgt viedtālruni, nopriecāties cik tas ir nepiecūkots, bet otrā rītā pamosties ar pabojātu viedtālruņa saturu. No mobilo sakaru operatoru uzstādītajām aplikācijām var tikt vaļā tikai piešķirto ierīcei root pieejas tiesības.

    Reklāma

    Tiek norādīts, ka šāda iespēja ir potenciāli ļoti bīstama. Nebūs ne pirmā, ne arī pēdējā reize, kad it kā nevainīgs serviss tiek pārvērsts par īstenu ieroci nelietīga tehnoloģiju pārzinātāja rokās.

    Mobilo sakaru milži Verizon un T-Mobile jau esot gatavi šo iespēju izmantot savos pārdotajos viedtālruņos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jēkabs Balodis
    02.12.2014 13:21

    Ahh… Ceru ka LMT neko neliks…

    davfreim
    02.12.2014 13:45

    Gan jau, ka LV nebūs tāds bullshits, bet nu iOS atrisina visas problēmas :)

    Mahmuds
    02.12.2014 17:13

    ROOT atrisina visas problēmas! Un nebūs nevienam man telefonā reklāmas un visādus citus s***s stumt!

    Kaspars
    02.12.2014 18:45

    Vispār es redzu kāds tam ir iemesls!
    Proti, VoLTE(Voice over LTE) ir lieta, ko izstrādā katrs operators pats (tālruņi nenāk ar tādu funkciju) un operatoram kaut kādā veidā ir jāiemāna tas softa gabaliņš telefonā.
    Sakarā ar to, ka mobilo ierīču ražotāji nav pārāk atsaucīgi lai kaut ko pašu neradītu softotu un loģiski, ka veikalā neviens telefonu nevērs vaļā lai liktu pa virsu programmatūras modifikāciju, tad atliek tikai šāds variants..
    Un nedomāju, ka mērķis ir telefonu ar kaut ko piemēslot (pie mūsdienu konkurences neviens operators nevēlas neapmierinātu kientu ;) )

    02.12.2014 23:22
    Reply to  Kaspars

    Kā tu to domā? Ir gan moderno telefonu specenēs redzams, ka tie atbalsta VoLTE. Tu gribi teikt, ka lietotājiem uz saviem telefoniem ir jāuzstāda kaut kāda aplikācija, lai tie kļūtu par “VoLTE ready”? Nedomāju vis.

    OnePlus
    03.12.2014 04:35

    T-Mobile lai izmantotu Wifi calling ir nepiecieshams gan uzstaadiit applikaaciju, savaadaak Navy aktiivs.

    03.12.2014 09:32
    Reply to  OnePlus

    Un kāds sakars VoLTE ar WiFi calling? Lai arī abi būs VoIP risinājumi, tomēr tas nav īsti viens un tas pats, ne?

    Kaspars
    03.12.2014 21:13

    Kaut kādas paralēles starp šiem abiem tomēr var vilkt..

    Operatori par to publiski skaļi nerunā, bet VoLTE risinājums ir ļoti komplicēts, kāpēc tad tas tik ilgi būtu jāgaida, ja nebūtu sarežģījumu? ;)

    Kaut ko šur tur tomēr var palasīties, piemēram te:

    http://www.rcrwireless.com/20140416/network-infrastructure/volte-progress-problems

    Bet viss ir iespējams, ja nemaldos tad Tele2 bija pirmais operators Eiropā, kurš palaida VoLTE..tiesa, runa iet par Zviedriju, nevis Latviju..un tur 4G tīkls ir krietni spēcīgāks

    03.12.2014 21:41
    Reply to  Kaspars

    Paldies par norādi uz rakstu. Es arī biju paspējis palasīties, ka pagaidām īsti nav skaidrības kā balss sakarus labāk realizēt LTE tīklos un kā sarunas korekti nodrošināt starp dažādiem tīkliem.

    Ja runājam par Tele2, tad man šķiet, ka gada sākumā, kad Tele2 Latvijā simboliski palaida 4G, bija runas, ka principā tehniski varam gaidīt arī VoLTE pakalpojumus. Bet redzot, ka 4G šis operators necik naski neievieš, jāgaida vēl kāds laiciņš.

    Kaspars
    03.12.2014 23:58

    Nez kā viss šis VoLTE tika ieviests Zviedrijā Gaidīt VoLTE no Tele2 mēs varam pavisam noteikti, pieredze ieviešanā Zviedrijā jau viņiem ir (ņemot vērā, ka visam lielajam Tele2 ir kopējs IT centrs, pie tam tepat Rīgā). Par naskumu gan Tev nepiekritīšu – viņi tomēr tikai nupat pabeidza 3G tīkla modernizāciju(personīgi starpību braukājot apkārt pa LV esmu pamanījis diezgan lielu), kā arī palaida 4G telefonos (tātad tika galā ar CSFB) un iesākumā viņi gribēs attīstīt 4G tīklu (savādāk kāda jēga no VoLTE, ja to varēs lietot neliels skaits klientu..) Vēlviena niance, kas jāņem vērā pie tā, ka viņi nesteidzas ir tā, ka Tele2 Latvijā 4G plāno attīstīt 800MHz fekvencē, kas būs brīva tikai nākamgad, respektīvi, šobrīd esošā 1800MHz tehnoloģija ir tikai, lai varētu publiski palielīties ka LMT nav vienīgie kas šo piedāvā, kā arī, lai ieviestu un patestētu 4G solution kā tādu (ar raidītāju izvēli un iepirkšanu tak nepietiek, lai piedāvātu pakalpojumu) Šķiet, ka LMT ir jau paspējuši tā pamatīgāk nobāzēties uz 1800MHz frekvenci, tātad te arī būs liela atšķirība no Tele2, kas plāno nobāzēties uz 800MHz, jo šī – otrā frekvence dod daudz plašāku pārklājumu (tātad, gluži salīdzināt tikai 4G staciju skaitu būtu ļoti stulbi) Tātad, mans minējums būtu, ka… Read more »

    04.12.2014 00:00
    Reply to  Kaspars

    Paga, vai tad nav tā, ka 1800 MHz ir pilsētām un 800 MHz lauku reģioniem?

    Kaspars
    04.12.2014 00:20

    Tas ir ideālais variants, proti, 1800MHz frekvence dod mazāku pārklājuma radiusu, bet ir uzņēmīgāka pret lietojumu(pieslēgumu skaits/ātrums), savukārt 800MHz frekvences pluss ir pārklājuma radiuss, kā arī tehnoloģijas ieviešana ir lētāka..Būtu tikai loģiski, ja šīs īpašības tiktu tā izmantotas, bet es nez kapēc par to šaubos..

    Bet no otras puses: kāda starpība vai uz telefona nāk 22 vai 42 megabiti? Es domāju, ka jūtams vairāk pieslēgšanās ātrums (latency) un man īsti nav skaidrs vai tas mainās atšķirībā no frekvencēm

    Reklāma