Web Analytics
More
    Reklāma

    Google sāks automātiski aprēķināt PVN Eiropā pārdotajām aplikācijām

    Jaunākie raksti

    Nākamā gada sākums iezīmēs nedaudz atvieglotu dzīvi Android aplikāciju izstrādātājiem – tiem vairs nenāksies “krāmēties” ap pievienotās vērtības nodokļa aprēķinu un nomaksu par pārdotajām lietotnēm. Tas nenozīmē, ka izstrādātāji saņems mazāku atlīdzību, bet visu ar nodokļiem saistīto nokārtos Google. Tāpat Google tas sakārtos iespēju katrai konkrētai valstij parādīt precīzu aplikācijas cenu jau meklēšanas rezultātos, kā to pieprasa Eiropas Savienība.

    Kopš 2015. gada 1. janvāra pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumu izmaiņu dēļ Eiropas Savienībā uzņēmums Google būs atbildīgs par PVN noteikšanu, iekasēšanu un pārskaitīšanu visam Google Play veikala digitālajam saturam, ko iegādāsies ES klienti. Google nosūtīs atbilstošajai valsts iestādei PVN par lietotnēm, kuras iegādāsies ES klienti.

    Reklāma

    Kad izmaiņas stāsies spēkā, izstrādātājiem nebūs atsevišķi jāaprēķina PVN ES klientiem. Pat ja izstrādātājs neatrodas ES, šīs PVN likumu izmaiņas attieksies arī uz to.

    Dažās valstīs cenām, ko pircēji redz meklēšanas un detalizētas informācijas lapās, ir precīzi jāatbilst faktiskajai summai, kas tiek maksāta. Tas nozīmē, ka visiem nodokļiem (tostarp PVN) ir jābūt iekļautiem cenā.

    Pašlaik cenas ar iekļautiem nodokļiem tiek atbalstītas šādās valstīs: Austrālija, Austrija, Beļģija, Brazīlija, Čehija, Dānija, Francija, Grieķija, Igaunija, Itālija, Izraēla, Īrija, Japāna, Jaunzēlande, Lielbritānija, Luksemburga, Meksika, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Singapūra, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija, Šveice, Vācija, Zviedrija.

    Sākot ar 2015. gada 1. janvāri, cenas ar iekļautiem nodokļiem tiks atbalstītas arī šādās valstīs: Bulgārija, Horvātija, Kipra, Latvija, Lietuva, Malta, Rumānija, Ungārija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma