Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia N1 planšetdators būs bez Google servisiem

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris nedēļām Nokia negaidīti izsludināja savu jauno planšetdatoru – Nokia N1. Planšete padevusies visai interesanta, ar alumīnija korpusu, USB Type – C pieslēgvietu un Nokia modificēto Z Launcher palaidēju. Tagad, kļuvis zināms, ka Nokia neizmantos Android no Google, bet AOSP (Android Open Source Project), kas veidots uz Android 5.0 Lollipop bāzes. Un kaut arī Google visādā veidā atbalsta un pilnveido AOSP, piegādājot savu jaunāko OS versiju izejas kodus, AOSP lielākā atšķirība no Android ir tas fakts, ka AOSP nav Google servisu. Tas nozīmē, ka Nokia N1 lietotājiem nebūs pieejams Google Play aplikāciju veikals, un somu kompānijai būs jāmēģina radīt pašiem savs aplikāciju veikals, vai jālieto kāda cita ražotāja radītais aplikāciju veikala analogs.

    Veikalu plauktos Nokia N1 planšetdators nonāks nākamā gada 19. februārī Ķīnā, un maksās $249, bet nedaudz vēlāk tas tiek solīts pārdošanā arī Eiropā.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elva Vaivare
    01.12.2014 09:31

    Jau WP par lielāko trūkumu tiek uzskatīts tas, ka nav pieklājīgs daudzums aplikāciju un vai tās neesot gana kvalitatīvas. Kur nu vēl Android bez Google Play…

    Roberts
    01.12.2014 23:55
    Reply to  Elva Vaivare

    Kaut vai tajā pašā Amazon Store. Tur palielam viss tas pats, kas Google Play, tik katru dienu vēl kāda aplikācija tiek dota bezmaksas un bieži vien atlaides lietām ar. ;)

    02.12.2014 09:54
    Reply to  Roberts

    Nu, jau. Nu, jau. Nesamērojami dažādi aplikāciju veikali.

    Roberts
    02.12.2014 23:57

    Nu protams, ka ir atšķirības, bet uz kopējā fona, kas iekš Play Store ir tāds, kas nav Amazon storā? Lielākoties, visas populārākās aplikācijas arī tur pieejamas.

    03.12.2014 00:02
    Reply to  Roberts

    Tieši tā, sāls nav populārākajās aplikācijās. Tās tik tiešām vairāk vai mazāk ir uz visām platformām un visos veikalos. Arī Windows Phone. Tomēr lietotājiem ne vienmēr pietiek tikai ar populārākajām aplikācijām, īpaši jau Android pasaulē, kur daļa lietotāju grib visu pielāgot pēc saviem ieskatiem.

    Roberts
    03.12.2014 00:31

    Nu labi, to es saprotu, bet Tev, kā īpašam tehnoloģiju entuziastam, vai ir kaut kas tāds, iekš Play veikala, kas nav atrodams Amazon veikalā? Personīgi es, kad biju Sony Tablet Z lietotājs, dižās atšķirības nemanīju (un biju diezgan regulārs apmeklētājs abos).

    03.12.2014 00:52
    Reply to  Roberts

    Nu personīgi man varbūt arī pietiktu, jo nevaru sevi saukt par dikti aktīvu aplikāciju testētāju. Tomēr noteikti agrāk vai vēlāk uzrastos kaut kādas specifiskas aplikācijas (vai arī tādas, ko vēlos patestēt rakstu darbiem), kas būs tikai abos lielajos veikalos (ar “lielajiem” es domāju Google Play un Apple App Store veikalus).

    Bet kā jau esmu minējis iepriekš, var pierast pie visa. Ir bijuši periodi, kad esmu lietojis un pielāgojies Windows Phone ierīces, ko daudzi ķengā par platformas mazo aplikāciju klāstu. Var dzīvot, ja īpaši daudz par to nedomā.

    Plus, vienmēr jau var mēģināt nomedīt apk failus un aplikācijas pieinstalēt klāt ārpus veikala. Bet tad atkal, šādas lietas nevajadzētu darīt parastajiem lietotājiem.

    Roberts
    03.12.2014 01:08

    Nu redz, tas nozīmē, ka lielākajai daļai nebūtu absolūti nekādas problēmas ar aplikāciju izvēli un daudzumu.
    Pats arī nu jau gadu lietoju WP, protams, ir atšķirības no lielajiem veikaliem, man personīgi pietrūkst StumbleUpon (patika tur kavēt laiku), bet toties, lai cik paradoksāli tas nebūtu, YouTube aplikācijas, konkrēti myTube ir nesalīdzināmi labāka, kā uz Android pieejamā (offline mode, atskaņošana fonā, arī samazinot aplikāciju vai izslēdzot ekrānu, un datu taupītājiem noteikti patiktu opcija, atskanot tikai audio). Bet tas tā, off-topic.
    Taisnība arī par apk meklēšanu, ka parastam lietotājam nevajadzētu iespringt, bet kā jau minēju, parastam lietotājām pilnīgi pietiktu ar Amazon veikalā atrodamo. ;)

    Matiss
    01.12.2014 10:20

    Eiropas tirgum paredzētajā planšetē būs google play serviss, to taču teica paši nokia pārstāvji. Šitas attiecas tikai uz Ķīnas tirgu, jo tur oficiāli nav pilnībā atbalstīts google play.

    Reklāma