Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky Lab pareģo 2015. gada kiberdrošības riskus

    Jaunākie raksti

    Šodien Varšavā drošības risinājumu izstrādātājs Kaspersky Lab medijiem rīkotajā pasākumā Cyber Security Weekend pavēstīja par kiberdrošības riskiem, kas varētu pieaugt 2015. gadā. Uzskaitīsim būtiskākās kiberdrošības tendences ar kurām jārēķinās tuvojoties 2015. gadam.

    Kiberspiegi izvērsīs savu darbību, uzbruks arī parastajiem lietotājiem

    2014-11-28 10.00.40

    Reklāma

    Ja 2014. gadā strauju popularitāti iemantoja korporatīvās kiberspiegošanas uzbrukumi (vidējā piramīdas daļa), tad nākamgad tā varētu arvien vairāk saplūst ar uzbrukumiem parastiem lietotājiem. Ļaundaru grupējumi, kas iepriekš bija specializējušies uz spiegošanu specifisku nozaru (piemēram, enerģētikas, komunikāciju, farmācijas u.c.) uzņēmumos vai valsts iestādēs, tagad izvērsīs savu darbību arī uzbrūkot parastajiem lietotājiem. Lietotājiem tas draud ar personīgās un bankas vai medicīnas datu zādzībām, kas tiks izmantoti, lai ļaundari mēģinātu nozagt naudu paši vai pieprasītu no lietotājiem izpirkuma maksu. Jau šobrīd populāras ir ļaunatūras, kas nošifrē lietotāja datus un izspiež no tiem naudu, lai datus atšifrētu un padarītu atkal pieejamus.

    Jaunas ievainojamības vecā kodā

    heartbleed

    Šogad pieredzējām vairākas būtiskas problēmas sen izstrādātās un populārās tehnoloģijās, piemēram, Shellshock, Heartbleed un GoToFail. Kaspersky Lab speciālisti paredz, ka nākamgad par šādiem gadījumiem dzirdēsim vēl vairāk. Gan ļaundari, gan drošības speciālisti arvien aktīvāk ķersies pie esošo tehnoloģiju pārbaudes un paredzams, ka tiks atklātas jaunas un bīstamas ievainojamības, kas skars daudzus uzņēmumus un gala lietotājus visā pasaulē.

    Palielināsies uzbrukumu skaits Apple ierīcēm

    2014-11-28 09.53.14

    Apple izstrādātie datori un mobilās ierīces kļūst arvien populārākas un nesnauž arī ļaundari. iOS un OS X platformas, lai arī būtiski drošākas par Windows un Android, kļūst pievilcīgākas ļaunatūras izstrādātājiem. Pēdējos gados ir novērots OS X ļaunatūru pieaugums un Kaspersky Lab paredz, ka nākotnē to skaits un bīstamība turpinās pieaugt.

    Uzbrukumi mobilo maksājumu sistēmām

    Image: Apple unveils new gadgets

    Šoruden Apple prezentēja Apple Pay mobilo maksājumu sistēmu, kas ērtības dēļ šāda tipa risinājumus spēs padarīt arvien populārākus un plaši izmantotus. Tas raisīs lielāku ļaundaru interesi un tie gatavos uzbrukumus mobilo maksājumu, biļešu (arī sabiedriskā transporta biļešu) un virtuālo maksājumu sistēmām. Mērķis viens – izkrāpt lietotāju naudu.

    Pieaugs riski Lietu Interneta (Internet of Things) ierīcēm un sistēmām

    IoT

    Jau nākamgad arvien vairāk dzirdēsim par drošības riskiem, kas apdraud Lietu Interneta (Internet of Things) ierīces un sistēmas. Veikalu plauktos nonāk arvien vairāk ierīces, kas spēj pieslēgties tīmeklim un tās ieviešas mūsu mājokļos iepriekš nepierastās vietās. Jau tagad vairs nekas pārsteidzošs nešķiet sadzīves tehnika, kas spēj pieslēgties tīmeklim un nākotnē šādu ierīču skaits tikai pieaugs. Patiesībā vairums pat neapjauš to, cik plašs ir lietu interneta jēdziens, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka tas kļūst interesants arī ļaundariem, kas jau tagad aktīvi izstrādā rīkus ar ko uzbrukt jaunajām ierīcēm un thenoloģijām ar mērķi zagt lietotāju informāciju un naudu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skats
    30.11.2014 13:43

    Štrunts par 15.to, vakar ap 25.00 bija uzlauzuši gsmarena.com mājas lapu.

    Reklāma