Web Analytics
More
    Reklāma

    Meizu un Canonical kļūst par partneriem Ubuntu viedtālruņu izveidei

    Jaunākie raksti

    Meizu bija vismaz baumu līmenī uzskatāms par lielāko Ubuntu Touch mobilās operētājsistēmas atbalstītāju un iepriekš fotogrāfijās redzēts Meizu MX4 Pro ar uzstādītu Ubuntu Touch operētājsistēmas versiju. Baumas pāraugušas oficiālos darbos un Meizu ar Canonical noslēguši stratēģisku partnerību, lai jau nākamā gada sākumā Ubuntu Touch viedtālruņi nonāktu veikalu plauktos.

    Šobrīd netiek sniegta precīzāka informācija par “stratēģisku partnerību”, bet Meizu ir viedierīču ražotājs, Canonical ir operētājsistēmu izstrādātājs (1+1=2). Tiek lēsts, ka viedtālruņu gala versijas būs pieejamas februārī vai martā gan Ķīnā, gan Eiropā.

    Reklāma

    Protams, paliek jautājums par viedierīces cenu. Meizu MX4 Pro nevar uzskatīt par lētu viedierīci, arī Meizu MX3 un MX4 vismaz Eiropā ir pietiekami dārgi, lai tie kļūtu teju konkurēt nespējīgi.

    Lai arī kā nebūtu, mazumtirdzniecībā pieejams Ubuntu Touch viedtālrunis ir patīkama pārmaiņa šajā Android un iOS pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    28.11.2014 16:49

    Izmantošu iespēju/laiku pakomentēt. Korekti ir teikt Ubuntu Phone, – Ubuntu Touch ir vecais nosaukums. Meizu, Ubuntu vienošanās nav vērtējama viennozīmīgi. Pirmkārt jau tajā kontekstā, ka pirmajiem Ubuntu telefoniem bija jāparādās jau 2013. gadā, kas nepiepildījās. Tālāk tika solīts, ka Ubuntu Phone OS stabilā versija būs pieejama publiski 2014. gada februārī, kas arī nepiepildījās. Cannonical februārī vienkārši ieviesa jaunu branču Ubuntu Phone RTM (ready to manufacture), taču ar piezīmi, ka tas paredzēts tikai developeriem, kuri paši atbild, ko dara ar savām ierīcēm. Manā skatījumā Cannonical cīnās ar divām lielām problēmām: 1) developeru trūkums 2) ražotāju trūkums. Dēļ pirmās problēmas Ubuntu Phone attīstība notiek ārkārtīgi lēni un vēl tagad 2014. gada beigās nav stabila, lietojama produkta. Nav arī ražotāju, kuri būtu gatavi riskēt un iet ar šādu produktu tirgū. Lielie ražotāji vēlas pelnīt un Ubuntu tiem peļņu nedos. Atliek mazie ražotāji, kuri vēlas piedāvāt tirgū ko nebijušu. Viens no tādiem “mazajiem” ir Meizu. Taču arī Meizu negrasās izplatīt Ubuntu Phone OS, bet gan to pārdot zem savas operētājsistēmas nosaukuma FlymeOS. Cik tālu viņi pielāgos šo operētājsistēmu savām vajadzībām – nav skaidrs. Cannonical protams, vēlas lai kaut viens ražotājs šo sistēmu izmantotu un dotu savu artavu Ubuntu attīstībā. Tā dēļ viņi pat ir… Read more »

    Reklāma