Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedpulksteņi apdraudot “parasto” pulksteņu nozari

    Jaunākie raksti

    Viedie pulksteņi vēl ir bērnu autiņos, bet vēl tikai nedaudz jāpaciešas, lai savu vārdu pateiktu Apple. Apple Watch pie pircējiem nonāks nākamā gada pirmajā pusē un tad maisam gals būs vaļā. Viena no patīkamākajām viedo pulksteņu priekšrocībām ir iespēja mainīt tā izskatu. Google Play veikalā ir vairākas aplikācijas, kas ļauj pielāgot Android Wear viedo pulksteņu izskatu. Tiek piedāvāti vairāki tūkstoši dažādu ciparnīcu variantu, tai skaitā arī zināmu ražotāju pakaļdarinājumi.

    Rolex nu nemaz nav laimīgs, ka viņu izslavētais pulksteņu dizains bez maksas nonāk 250 dolārus vērtā pulkstenī. TorrentFreak ziņo, ka tādi ražotāji kā IWC, Panerai, Omega, Fossil, Armani, Michael Kors, Tissot, Certina, Swatch, Flik Flak un Mondaine jau uzsākuši apzināt ciparnīcu pakaļdarinājumu veidotājus un tiem izsūtītas brīdinājumu vēstules, pieprasot ciparnīcu dizainu izvākt no to bāzēm.

    Reklāma

    Vairāki izstrādātāji, kas nodarbojas ar Android Wear viedo pulksteņu izskatu maiņu, atzīst, ka “parasto” rokas pulksteņu ražotāji ir vairāk nobijušies nevis no dizaina izmantošanas, bet no pašas viedpulksteņu ienākšanas tirgū.

    Protams, vienmēr būs tādi pircēji, kuri nemaz nevēlas savā kolekcijā redzēt viedos pulksteņus, tomēr absolūts vairākums vēlas iegādāties viedu pulksteni, kas ir daudz funkcionālāks un nesalīdzināmi lētāks par augstvērtīgu “parasto” rokas pulksteni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Imants Imants
    25.11.2014 11:43

    Nu, nezinu… Man ir labs mehāniskais rokas pulkstenis, kas rāda tikai laiku un automātiski uzvelk atsperi, izmantojot rokas kustību enerģiju. Un tā ir lieta, kas nezaudē savu vērtību. Visi pārējie, manuprāt, ir nevis pulksteņi, bet par neadekvātu naudu pirktas spēļmantiņas, kas ātri vien kļūst lētākas par materiāliem, no kuriem ir izgatavotas.

    Mārtiņš Stankevičs
    25.11.2014 12:29

    Pilnīgas muļķības!
    Esmu līdz ausīm iekšā visā tajā, kas notiek ap viedierīcēm, bet tik un tā uzskatu, ka labs un kārtīgs mehāniskais rokaspulkstenis ir klasiska un tiešām lieliska ikdienas ierīce, jeb aksesuārs.

    Taču piekrītu, ka viedie pulksteņi ir vēl autiņos tīti un tiem ir kur augt, tāpēc varbūt pēc gadiem domāšu savādāk…

    p.s.
    tas vieš cerības, ka reālo mehānisko pulksteņu cenas varētu nedaudz samazināties, kas būtu feini man kā galalietotājam

    nunu
    25.11.2014 21:05

    tu kā galalietotājs, varēsi turpināt lietot savu galu bez maksas un bez bēdu

    Mārtiņš Stankevičs
    25.11.2014 21:11
    Reply to  nunu

    Kas tad nu? tvnetā un delfos izbeidzās raksti, zem kuriem anonīmi rakstīt savas bērnībā nepiepildiītās fantāzijas?

    25.11.2014 12:34

    «Protams, vienmēr būs tādi pircēji, kuri nemaz nevēlas savā kolekcijā redzēt viedos pulksteņus, tomēr absolūts vairākums vēlas iegādāties viedu pulksteni, kas ir daudz funkcionālāks un nesalīdzināmi lētāks par augstvērtīgu “parasto” rokas pulksteni.»

    Precizēšu: absolūtajam vairākumam ir pie kājas viedie pulksteņi, tos grib iegādāties vien sauja tehnofrīku.

    reiny
    25.11.2014 12:57

    Vairākumam nebūs pie kājas viedie pulksteņi, kad tie maksās 10-50 EURO un baterija ies vismaz nedēļu. Varbūt jau pēc dažiem gadiem.
    Domāju, ka mehāniskie pulksteņi ies kariešu, lampu televizoru, CD, un analogo fotoaparātu pēdās.
    Mehāniskie paliks tikai kā aksesuāri (kamēr šībrīža lietotāju paaudze nomirs) un dažiem specifiskiem gadījumiem.

    Name
    25.11.2014 13:07
    Reply to  reiny

    Neticu tādam scenārijam. Nah man vajag vēl vienu ekrānu ar kaut kādu info? Mehāniskais pulsktenis bija/ir/būs kā aksesuārs vai kaut kas līdzīgs statusa simbolam – katrs nevar sev pa 1k EUR paņemt pulksteni.

    KKTK
    25.11.2014 23:39
    Reply to  Name

    Es domāju labi noderētu pulksteņa vibrācija un kāds krāsains LED lai paziņotu, kas telefonam par eventu atnācis. Citādi pilnīgi piekrītu.

    Kaut gan brīžam mārketings tos patērētājus jocīgos virzienos aizstūrē. Mājās visiem 50+ collu TV, bet tas netraucē trubu ražotājiem lielīties ka 5″ tagad esot full HD ekrāns un varos skatīties filmas. Nah… ? :D

    Mairis Kļaviņš
    25.11.2014 13:05

    Man gribētos ticēt, ka pārsvarā potenciālie viedo pulksteņu nēstātāji šobrīd izmanto telefonus un citus gadžetus kā laikrāžus nevis mehāniskos rokas pulksteņus. Līdz ar to roleksi, tissoti un pārējie klientus nezaudēs.

    Skats
    25.11.2014 17:17

    Tieši tā.
    Jo mobilie jau sen atpakaļ izskauda parasto pulksteņu lietošanu to vidū,
    kas tos izmantoja tikai lai uzzinātu laiku.

    Uldis
    26.11.2014 01:48

    Nezinu.. nesaskatu neko īpašu tajos viedpulsteņos. Varbūt tas ir tāpēc ka neesmu pārākais tehnoloģiju frīks un tādēļ ka īsti nemīlu nēsāt rokaspulksteņus, bet nu katram sava gaume. Kamdēļ gan vajadzīgi 2 vai trīs dažādi aparāti līdz kas rāda laiku? Telefonos tāda funkcija ir jau kopš ieraudzīju pirmo mobīlo. Protams būs pircēji tām ierīcēm bet nu lielākā daļa no tiem būs tādi kam tas būs kā zīmēšanās priekšmets “paskat kāds man ir” utt. Citu jēgu nesaskatu tiem pulsteņiem.
    Nu reāli iedomājoties vien ka es tagad ņemtu un skatītos tajā mazajā ekrāniņā kas man zvanījis, lasīt sms vai email… Tad kādēļ ražot telefonus ar superlieliem ekrāniem – davai sākam taisīt ar vien mazākus telefoniņus ar maziem ekrāniņiem lai var uz rokas uzlikt un būs i telefons i rokaspulkstenis!
    Piedodiet par skarbajiem komentāriem bet nu tās ir manas domas – kāds varbūt domā tāpat un kāds noteikti domā savādāk. Vienkārši viela pārdomām tiem potencionālajiem pircējiem.

    reiny
    26.11.2014 09:40

    Es gribu viedpulksteni, bet ne kā Telefona aizstājēju.
    Domāju ka nākotne ir pulksteņiem ar visādām veselības fūčām, aktivitātes mērītājiem.
    Modinātājs, kas pamodina mani, bet ne sievu ar būt noderīgs pulkstenī.

    Šobrīd problēma ir tā, ka ražotāji mēģina iebāzt viedtelefonu tai pulkstenīt. Bet to nevajag.
    Es krāsaina ekrāna vietā gribētu redzēt e-ink un 2 nedēļu bateriju.

    Mārtiņš
    26.11.2014 09:53

    Līdz Pebble Steel iegādei ikdienā pārmaiņus lietoju ne pašu lētāko mehānisko pulksteni, biju noskatījis vēl vienu. Kopš sāku lietot Pebble Steel, tad par iepriekšējo pulksteni esmu uzlicis vien dažas reizes.
    Ar Pebble esmu pasācis telefonu lietot tikai vibro režīmā, es nepalaižu garām nevinu zvanu vai ziņu, bet citiem netraucē mana telefona zvanīšana. Man patīk kā Pebble Steel izskatās. Pievienoju arī nupat uzņemtu foto. http://goo.gl/VWIlR8
    Perspektīvā es labprāt redzētu klasisko un viedpulksteņu hibrīdus. Es no viedpulksteņa sagaidu tieši to, ko piedāvā Pebble – paziņojumu par to, ka telefonā ir jauna ziņa, jauns ienākošais zvans. Es nelasu pulkstenī ziņas, nelasu epastus un tamlīdzīgi.

    26.11.2014 11:09
    Reply to  Mārtiņš

    Kā sauc izvēlēto watchface?

    Mārtiņš
    26.11.2014 11:16

    Sauc Timely. Ir plašas iespējas modificēt un latviskot.

    Nomad
    26.11.2014 11:37

    Vispār es arī vairs nesaskatu jēgu analogajiem pulksteņiem, vienīgi kā mākslas un dizaina objektam. Jau kādu laiku pulksteņa vietā lietoju pulsometru. Un tas ir n reizes gudrāks par jebkuru hronogrāfu. GPS, ātrums, distance, pulss, dienas aktivitātes, hronometrs, taimeris utt. Un tas viss maksā lētāk kā labs hronogrāfs un arī izskatās visnotaļ labi.

    Reklāma