Web Analytics
More
    Reklāma

    Izraēlas stārtaps StoreDot izstrādājis ārkārtīgi ātras akumulatoru uzlādes tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Izraēlas stārtaps ar nosaukumu StoreDot, kurš strādā pie jauna veida akumulatora, kurš var tikt pilnībā uzlādēts 30 sekunžu laikā, izstrādes, pamanījies piesaistīt savam projektam $48 miljonus. Sistēmas prototips tika demonstrēts pavasarī, konferencē Microsoft Think Next 2014, un tajā, lai uzlādētu Samsung Galaxy SIII akumulatoru no 29% līdz 100% bija nepieciešamas tikai 29 sekundes.

    Šobrīd jaunā projekta izveidotais akumulators vēl ir samērā liela izmēra, taču kompānija apgalvo, ka jau drīzumā tā izmēri tiks samazināti līdz tādiem, ka akumulatorus varēs izmantot telefonos un citās portatīvajās ierīcēs.

    Reklāma

    Akumulatora konstrukcijā tiek izmantota principiāli jauna tehnoloģija, kura balstās uz „nanodotu” (Nanodot) – bioorganisku nanokristālu izmantošanu. Tieši pateicoties tiem, akumulators spēj ātri uzlādēties un pietiekami ilgi saglabāt šo lādiņu. Jaunajā projektā savu naudu esot ieguldījusi kāda liela Ķīnas kompānija, kura ražo viedtālruņus un arī krievu miljardieris Romāns Abramovičs.

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=9DhJZAhjbcI]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Igors Prokofjevs
    25.11.2014 18:04

    Wow! wowowowowow!

    jan.
    25.11.2014 21:13

    Un tādā gadījumā, cik ilgs tad varētu būt baterijas kalpošanas mūžs?

    v
    25.11.2014 23:23
    Reply to  jan.

    3 uzlādes reizes un bankrots, saņemot elektrības rēķinu :D

    Bijušais blogeris
    25.11.2014 21:57

    Ja jau rakstām latviski, dārgais žurnālist, tad, lūdzu, pacentīsimies lietot literārus vārdus. Tas attiecas uz anglisko “Nanodots”. Ir zinoši cilvēki gan universitātēs, gan institūtos, kuri palīdzēs ar viedokli.

    Mikus Vanags
    26.11.2014 14:23

    Latviskots nanodots būtu negūglējams. Brīdī, kad “zinošie cilvēki” šajā jomā paši būs kaut ko sasnieguši, tad arī būs jēga spriest par jēdziena pārdefinēšanu. Pašlaik tā ir tikai bezjēdzīga piekasīšanās pie formas, tā vietā, lai kvalitatīvi runātu par saturu.

    Blogeris
    26.11.2014 19:46
    Reply to  Mikus Vanags

    Anglisko variantu iespējams ierakstīt iekavās.
    Es vairāk par to, ka valodiņa būtu jākopj :)
    Forma ir laba, man patīk, tāpēc lasu.

    Reklāma