Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunie uzņēmumi Fuderful un The Food Corporation vēlas ielauzties starptautiskajos tirgos un uzsākt darbību Lielbritānijā

    Jaunākie raksti

    UK Trade & Investment (UKTI) pirmoreiz rīkotajā konkursā “Take That Tech to the UK” pieteicās 48 jaunie tehnoloģiju uzņēmumi no Somijas un 19 no Baltijas valstīm. No tiem tika izvēlētas divas tehnoloģiju kompānijas, kuras savus projektus attīstīs un īstenos Lielbritānijas tirgū. Konkursā uzvarēja Somijas uzņēmumi Plan Brothers un Diktamen, kas balvā saņems visu nepieciešamo atbalstu savai ienākšanai Lielbritānijas tirgū. Savukārt Bliu Bliu no Lietuvas un GoWorkaBit no Igaunijas saņems biļetes Londonas tehnoloģiju nedēļas apmeklējumam nākamā gada vasarā.

    Šogad konkursā piedalījās arī divas daudzsološas kompānijas no Latvijas – Funderful un The Food Corporation –, tādējādi apliecinot Latvijas augošo potenciālu un tās uzņēmumu vēlmi ielauzties starptautiskajos tirgos caur Lielbritāniju, kas ir vārti uz pasaules tirgu. Funderful piedāvā unikālas līdzekļu vākšanas tiešsaistes platformas universitātēm, koledžām un skolām, savukārt The Food Corporation mērķis ir palīdzēt cilvēkiem ēst veselīgāk, izmainot tradicionālo piegāžu ķēdi un veidojot tiešus kontaktus starp patērētājiem un vietējiem ražotājiem.

    Reklāma

    “Mēs esam sākumā. Kā lidmašīna, kura ieskrienas, līdz sasniedz pacelšanās punktu, lai uzņemtu augstumu: mēs atrodamies šeit un esam gatavi iekarot pasaules tirgu,” saka Artu Vesterinens (Arttu Vesterinen), Plan Brothers pārdošanas vadītājs.

    “Šajā konkursā iepazītie cilvēki un nodibinātie sakari ir pat svarīgāki par reālām balvām. Šie sakari ir zelta vērti,” atzīst Niklass Elerss (Niklas Elers), Diktamen izpilddirektors.

    Plan Brothers ir ātri augošs jauns drošības jomas uzņēmums, kas ir dibināts 2012. gada sākumā. Kompānija nodrošina augstas veiktspējas programmatūru drošībai un nekustamo īpašumu pārvaldīšanai. Savukārt Diktamen specializējas slimnīcām domāto diktēšanas, pierakstīšanas un darbplūsmas pārvaldības risinājumu jomā.

    Lielbritānijas tehnoloģiju sektors ir viens no lielāko vērtību radītājiem un ir uzrādījis vienu no augstākajiem izaugsmes tempiem pēdējās divās desmitgadēs, tādējādi piedāvājot tehnoloģiju uzņēmumiem Somijā un Baltijas valstīs interesantas globālas paplašināšanās iespējas. Ar šo konkursu UKTI iedrošina tehnoloģiju uzņēmumu nākamo paaudzi izvēlēties Lielbritāniju par piemērotāko vietu sava biznesa tālākai izaugsmei.

    “Rīkojot šo konkursu, mēs meklējām gaišus prātus – Somijas uz Baltijas valstu uzņēmumus, kas bija gatavi attīstīties un ienākt starptautiskajā apritē caur Lielbritāniju. Man bija patīkami uzzināt, cik daudz dinamiski augošu tehnoloģiju uzņēmumu ir Somijā un Baltijas valstīs”, skaidro Marks Prisks (Mark Prisk), Lielbritānijas parlamenta deputāts, premjerministra pārstāvis investīciju jautājumos Ziemeļu un Baltijas valstīs. “Esam saņēmuši pārsteidzoši daudz priekšlikumu, kas krietni pārsniedza sākotnēji gaidīto skaitu.”

    Konkursa finālā piedalījās desmit uzņēmumi – Bliu Bliu (Lietuva), Booxmedia (Somija), Diktamen (Somija), Ecolane (Somija), Etuma (Somija), Flyvice (Somija), GoWorkaBit (Igaunija), Plan Brothers (Somija), Transfluent (Somija), TribaLearning (Somija).

    UKTI rīkotais konkurss parāda arvien augošus sakarus starp tehnoloģiju nozarēm Lielbritānijā, Somijā un Baltijas valstīs. Tas ir papildu impulss Somijas un Baltijas valstu tehnoloģiju uzņēmumiem izvēlēties Lielbritāniju kā piemērotāko vietu sava biznesa attīstībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ko tu
    20.11.2014 19:33

    Ko? Virsraksta latvieši nav pat finālā, a raksts par ko?

    21.11.2014 09:00
    Reply to  ko tu

    Izlasi un tad zināsi!

    Reklāma