Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung samazinās savu viedo telefonu klāstu par 30%

    Jaunākie raksti

    Tas ka Samsung pēdējā laikā ar pārdošanu un finansēm veicas samērā slikti, vairs jau nav noslēpums. Tagad Samsung Electronics ir nolēmuši veikt noteiktus soļus, lai samazinātu zaudējumus un iespējams apstādinātu lejupkrītošos peļņas rādītājus. Notiks tas, visai kardināli pārskatot mobilo ierīču sortimentu.

    Investoriem paredzētajā konferencē, kura notika Ņujorkā, Samsung pārstāvis Roberts Ji (Robert Yi) paziņoja, ka 2015. gadā kompānija samazinās viedo telefonu modeļu skaitu par 25% līdz 30%. Konkrēti netika pateikts, cik tad ierīces Samsung gatavojas aizvākt no sava viedtālruņu klāsta.

    Reklāma

    Par šādu risinājumu kļuva zināms pēc tam, kad 2014. gada trešajā ceturksnī kompānijas peļņas samazinājās salīdzinot ar 2013. gada trešo ceturksni par 49%. Bet kopējā mobilā biznesa operacionālā peļņa samazinājās no $6,5 miljardiem gadu iepriekš, līdz $1,7 miljardiem 2014. gadā.

    Analītiķi uzskata šo soli par pareizu, jo tas ļaus Samsung iegūt kontroli pār savu telefonu klāstu un tirdzniecības kanāliem, kas īpaši svarīgi šobrīd, kad pieprasījums pēc Galaxy sērijas ierīcēm krītas. Kā uzskata analītiķis Roberts Sihra (Robert Cihra), tad Samsung jau sen vajadzēja veikt šādu soli, lai samazinātu zaudējumus un spētu koncentrēties uz rentabilitātes rādītāju stiprināšanu.

    AvotsWSJ
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skats
    18.11.2014 18:53

    Lai mācās no Xiaomi, tiem katrā kateogrijā pa vienam sakarīgam telefoniņam.

    Skats
    18.11.2014 18:54

    Un vēl – nav brīnums, ka šiem telefoni tik dārgi, ja katru dienu reklāmas nonstopā.

    Gest
    19.11.2014 15:36

    Paši jau samazināja savu peļņu, izlaisdami kitkat atjauninājumus veciem telefoniem. Kas iepriekš būtu metami, ar KitKaku tagad strādā uz nebēdu. Kāpēc skriet pēc jauna aparāta?

    Reklāma