Web Analytics
More
    Reklāma

    TechHub Riga drīz vērs vaļā jaunā biroja durvis, rada jaunu mentoringa programmu un piedāvā iespēju sniegt atbalstu

    Jaunākie raksti

    Par stārtapiem dzirdēsim biežāk. To vēlme veidot jaunas idejas, radīt svaigas vēsmas biznesa modeļos un attīstīt globālus produktus palīdz augt kā viņiem pašiem, tā sabiedrībai kopumā. Kurš tad negribētu veicināt pārmaiņas un būt daļa no kā grandioza? TechHub Riga, IT un tehnoloģiju koprades telpa, aicina šīm pārmaiņām pievienoties. Kā? Un kāpēc?

    Nemaz nav slikti, ja stārtapi Latvijā pilnveido IT un tehnoloģiju nozari. Infogr.am, Fastr Books, AirDog, Froont un citu stārtapu panākumi ļauj apzināties, ka protam radīt pasaulē pieprasītus produktus. Tiesa, šo panākumu centrā nav tikai gala produkts un izstrādāts logo, bet arī darbs, emocionālā saikne, spēja nospraust mērķus un kopienas atbalsts. Līdz ar stārtapu vides attīstību Latvijā nepieciešamība saprast, attīstīt un mācīties ir izaicinājums, kas ilgtermiņā dos vietējiem jaunuzņēmumiem zināšanas un pārliecību par sevi.

    Reklāma

    “Jau ilgu laiku man tiek prasīts, kāda veida konsultācijas un mentoringu TechHub Riga piedāvā stārtapiem. Līdz šim atbilde allaž bijusi – tikai vienā jomā, juridiskos jautājumos, paldies Raidla, Lejiņš & Norcous advokātu biroja pārstāvjiem. Toties tagad varam izveidot īpašu un regulāru Office Hours sesiju programu, turklāt ar izciliem resursiem,” TechHub Riga nodibinājuma valdes priekšsēdētājs Andris K. Bērziņš komentē jauno mentorēšanas programmu, kas nodibinājuma biedriem būs pieejama no novembra. Tas ir nākamais solis, lai stārtapiem palīdzētu kļūt stiprākiem un konkurētspējīgākiem – papildus juridiskajiem jautājumiem biedri iegūs padomus arī mārketingā, grāmatvedībā, investīciju piesaistē un finansu plānošanā.

    Starp mentoriem ir Jānis Skutelis (FlyCap), Anna Andersone (Froont), Egils Boitmanis (Infinitum 8), Andris K. Bērziņš (TechHub Riga, BuzzTale), Viesturs Sosārs (Real Sound Lab), Artūrs Mednis (Inspired Digital), Andris Rubīns (DDB Latvia), Māris Daģis (Sellfy), Ernests Štāls (Reach.ly), Signe Šneidermane (Repsonsum), Gunārs Grundštoks (IT House), Leo Seļāvo (LU Datorzinātnes fakultāte, dažādi start-up projekti) un Ingrīda Kariņa-Bērziņa (Raidla Lejiņš & Norcous).

    Mentorēšanas programma TechHub Riga pierāda, ka ikviens no mums ir saistīts ar stārtapiem. Kā izstrādātāji, kā lietotāji – tehnoloģijas ir ikdienas pavadonis, ko vairums no mums nevēlētos zaudēt. Iespējams, tieši tādēļ TechHub Riga neapstājas pie sasniegtā un izvirza vēl lielākus plānus – ļaut izbaudīt to, ka esi palīdzējis būvēt citus stārtapu veiksmes stāstus!

    2014-11-12_0907

    Nule nodibinājums ir palaidis savu ziedošanas kampaņu, kur ziedotāji var sponsorēt galdu vai kafijas krūzi TechHub Riga, atbalstīt nodibinājuma mērķus un kļūt par pilnvērtīgu stārtapu kopienas un Latvijas inovāciju sastāvdaļu: https://techhub.itsfunderful.com/. Kampaņa tapusi sadarbībā ar TechHub Riga stārtapu Funderful. “Kad plānojām ziedošanas kampaņu, mēs nevēlējāmies tradicionālu kampaņu, bet gan tādu, kas veido vērtību kā TechHub Riga, tā ziedotājiem. Vēlējāmies, lai ziedotājs zina, cik nozīmīgs ir viņa atbalsts! Funderful, kas arī ir TechHub Riga biedri, iemieso kampaņas būtību – viņi ne tikai ir moderna Latvijas stārtapa piemērs, bet arī saprot kopienas spēku, atbalstu un attīstību,” skaidro TechHub Riga vadītāja Alise Lezdiņa.

    Funderful kampaņas centrā noliek ziedotāju digitālo pieredzi un rada viņiem interaktīvu un saistošāku ziedošanas procesu. Ziedotāji varēs dalīties ar savu ziņojumu sociālajos tīklos, padarīt savu ziedojumu redzamu ziedošanas lapā un nepārtraukti sekot kampaņas progresam.

    21. novembrī TechHub Riga oficiāli vērs vaļā sava jaunā biroja durvis un klāt būs arī Kursors.lv, lai iemūžinātu šo, nebaidīšos teikt, vēsturisko brīdi. Nesenajā intervijā Waze līdzdibinātājs Uri Levins izteicās, ka Latvija var kļūt par stārtapu lielvalsti un es uzskatu, ka TechHub ir un būs milzu nozīme ceļā uz šo notikumu!

    id4

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sellanne
    12.11.2014 16:47

    Jūs nopietni – mentori Gunārs Grundštoks (IT House), Māris Daģis (Sellfy), Ernests Štāls (Reach.ly), Signe
    Šneidermane (Repsonsum), Leo Seļāvo (LU
    Datorzinātnes fakultāte, dažādi start-up projekti) un Ingrīda
    Kariņa-Bērziņa (Raidla Lejiņš & Norcous)??! This must be a joke! :) :)

    12.11.2014 22:24
    Reply to  Sellanne

    Ja tā rakstīts, tātad nopietni un pavisam reāli. Ir kas sakāms par šādu mentoru izvēli?

    Reklāma