Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook Messenger visā pasaulē lieto jau 500 miljoni cilvēku

    Jaunākie raksti

    Šodien Facebook paziņoja, ka tā radīto 2011. gadā palaistu Facebook Messenger tiešsaziņas rīku visā pasaulē lieto vairāk nekā 500 miljoni lietotāju. Tas ir milzīgs aktīvo ikmēneša lietotāju skaitlis, tomēr tas ir mazāks par 600 miljoniem aktīvo lietotāju, kas izmanto WhatsApp tiešsaziņas servisu, ko šī gada sākuma Facebook iegādājās par iespaidīgiem 19 miljardiem ASV dolāru. Tādējādi var teikt, ka šobrīd Facebook kontrolē aptuveni viena miljarda cilvēku saziņu. Iespaidīgi!

    Var droši uzskatīt, ka Facebook Messenger lietotāju skaits strauji pieaudzis tieši pēdējā pusgada laikā, jo jūlijā Facebook pārtrauca nodrošināt čata funkciju Facebook aplikācijās un sāka lietotājus aicināt lejupielādēt atsevišķo Facebook Messenger aplikāciju.

    Reklāma

    Pagājušajā nedēļā jautājumu un atbilžu sesijā Facebook vadītājs Marks Zakerbergs paskaidroja kāpēc ir notikusi šāda aplikāciju sadalīšana. Viņš norādīja, ka Facebook aplikācijas galvenais uzdevums ir ziņu plūsmas (News Feed) nodrošināšana un ņemot vērā, ka cilvēki arvien aktīvāk sāka izmantot čata sadaļu, tika izlemts to iznest atsevišķā aplikācijā, kas darbojas krietni ātrāk un spēj labāk nodrošināt saziņas iespēju. Cilvēkiem vairs nevajag vērt vaļā jūtami lēnāko Facebook aplikāciju, klikšķināties līdz čata sadaļai, lai tikai atbildētu sev adresētai ziņai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    11.11.2014 09:37

    Es gan laikam esmu spītīgs. Tiklīdz man sejas grāmata uzstāja, ka man jāinstalē viņu Messenger, tā es tūlīt nonesu pašu Feisbuku.

    Imants Imants
    11.11.2014 10:25

    Tiešām Marks Zakerbergs? Cik zinu, tad pat amerikāņi, kam par grūtu ir viss, kas nav Džons Brauns, viņa uzvārdu izrunā kā Zukerberg. Latvijas masu medijos, laikam jau, ņemot vērā viņa uzvārda vācisko izcelsmi (vāciski “der Zucker” (izrunā kā cuker) nozīmē “cukurs”), viņš līdz šim ir figurējis kā Cukerbergs. Citvalodu personvārdu atveides pamatnoteikumi latviešu valodā nosaka, ka: (55. punkts) “Citvalodu cilmes personvārdus latviešu valodā atveido iespējami tuvu to izrunai oriģinālvalodā, kā arī ievērojot atveides (cittautu vārdu un uzvārdu rakstīšana latviešu valodā atbilstoši citvalodu īpašvārdu atveides noteikumiem) tradīcijas. Ja iespējami divi viena personvārda atveides varianti, izvēlas oriģinālvalodas rakstībai tuvāko variantu.” Te, protams, var pastrīdēties, vai būtu jāvadās pēc “Zuckerberg” vāciskās vai angliskās izrunas, bet laikam tomēr būtu labi pieturēties pie kaut kādas vienas interpretācijas, lai, lasot materiālu, nav jāmin, par kuru cilvēku īsti ir runa.

    11.11.2014 15:19
    Reply to  Imants Imants

    Tieši tā – es rakstu viņa uzvārdu tā kā to izrunā “dabā”. Ja dabā viņu izrunā kā “Zakerberg”, tad es latviskoju viņa uzvārdu kā Zakerbergs.

    Imants Imants
    11.11.2014 21:18

    Nu, nezinu… Intereses pēc speciāli sameklēju Youtube 6 (vairāk nebija pacietības) amīšu klipus, kur viņu sauc uzvārdā — visos viņš tika saukts par Zukerberg un nevienā par Zakerberg. Bet lai jau nu paliek. Vai nav vienalga – galu galā mums tak viņš nav jāprec. :)

    Reklāma