Web Analytics
More
    Reklāma

    Tieto Latvia ievieš bezkontakta maksājumu risinājumu Chip Card Serbijā

    Jaunākie raksti

    Izmantojot Tieto Latvia izstrādāto bezkontakta maksājumu risinājumu Card Suite Contactless, Serbijas maksājumu karšu apstrādes centrs Chip Card ir sācis piedāvāt jaunāko bezkontakta maksājumu tehnoloģiju pakalpojumus. Līdz ar informācijas tehnoloģiju attīstību un bezkontakta risinājumu pieprasījuma palielināšanos reģionā, Chip Card ieviesa MasterCard PayPass karšu izsniegšanas un pieņemšanas pakalpojumus, kas ļauj karšu lietotājiem veikt ātrus un drošus maksājumus.

    Tieto un Chip Card ieviešanas projekts tika veiksmīgi realizēts, pateicoties abu pušu augsti kvalificēto speciālistu darbam. Tieto nodrošināja licences, biznesa analīzi, sistēmu konfigurēšanu, kā arī sniedza speciālistu konsultācijas par MasterCard PayPass karšu izdošanas un pieņemšanas projekta sertificēšanu. Šis projekts veicinājis apstrādes centra Chip Card biznesa attīstību, ļaujot piedāvāt bankām jaunus pakalpojumus.

    Reklāma

    Māris Ozoliņš, Maksājumu karšu biznesa vienības direktors, Tieto Latvia, komentē projekta rezultātus: “Tieto Latvia jau desmit gadus veiksmīgi sadarbojas ar Chip Card. Pateicoties apstrādes centrā ieviestai bezkontakta maksājumu funkcionalitātei, Chip Card nodrošina centra darbību atbilstoši jaunākajām starptautisko maksājumu organizāciju prasībām. Turklāt, bezkontakta maksājumi ir ne tikai inovatīvs risinājums, bet arī atbilst stingrām maksājumu karšu industrijas drošības prasībām, kā arī piedāvā konkrētas priekšrocības finanšu organizāciju sniegto pakalpojumu gala patērētājiem. Mēs esam pārliecināti, ka skaidras naudas norēķinu digitalizācija veicinās finansiālo un ekonomisko izaugsmi Serbijā.”

    Vesna Džudoviča, izpilddirektore, Chip Card, uzsvēra: “Kopā ar Tieto Latvia mēs esam ieviesuši MasterCard bezkontakta karšu projektu īsā laikā. Projekts ir ieviests izdošanas/pieņemšanas pusē vienam no mūsu lielākajiem klientiem – OTP Bank. Darbojoties vienā no visstraujāk augošajiem tirgiem Dienvidaustrumeiropā, mūsu pienākums un augstākā prioritāte ir piedāvāt mūsdienīgus produktus esošajiem un jauniem klientiem. Bezkontakta platformas maksājumi ir viens no mūsu inovatīvo produktu piedāvājumiem, ar kuru ļoti lepojamies. Šo platformu turpmāk plānots izmantot bezkontakta mobilo NFC maksājumu attīstībai. Esmu pārliecināta, ka mūsu sadarbība ar Tieto Latvia nodrošinās jaunus un veiksmīgus projektus nākotnē”.

    Tieto Latvia izstrādātais Card Suite Contactless risinājums atbilst konkurējošā maksājumu karšu biznesa mainīgajām prasībām, palīdzot bankām un apstrādes centriem attīstīt karšu pieņemšanas kanālus un apmierināt klientu prasības. Bezkontakta karšu izmantošana ir ērta un ļauj ātrāk veikt darbības ar karti, jo maksājumu var veikt, karti vienkārši pietuvinot terminālam.

    Chip Card apstrādes centrs Belgradā ir Tieto Latvia klients kopš 2004.gada.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    03.11.2014 21:54

    Kad Latvijā?

    Kaspars
    04.11.2014 09:20
    Reply to  KKTK

    Es teiktu, ka nekad (nedomāju, ka kaut kas tiek pānots)

    Protams, prieks un lepnums, ka mūsu programmētaji ir tie, kas paveica darbu, bet te ir jāsaprot viena nianse:

    Tieto nav Latvijas uzņēmums! Tā ir ārzemju kompānija, kurai Latvijā ir filiāle (kompetences vai IT centrs – sauciet kā gribat). Iemesls, kāpēc Tieto un ne tikai (tiešām DAUDZAS Skandināvijas/Eiropas IT kompānijas) izvērš darbību Austrumeiropā, ir tas, ka te ir lēts un kvalificēts darbaspēks.
    Te tas tiek atspoguļots tā, ka šķiet Tieto ir LV kompānija, bet patiesībā Serbijas uzņēums griežas pie Tieto, un Tieto izlemj, ka izdevīgāk šo projetu reālizēs Tieto LV centrs.

    Tie, kas kaut ko saprot no IT sfēras(vai vismaz ir redzējuši kādu filmu, kur IT atbalsta otrā galā klausuli paceļ tipiņš ar jokainu akcentu), tagad var padomāt par Indiju..

    KKTK
    04.11.2014 11:01
    Reply to  Kaspars

    Man šķiet būtu likumsakarīgi, ja Tieto ar uzkrāto know-how aizietu uz kādu no mūsu (skandināvu) bankām un piedāvātu realizēt to pašu arī šeit.

    Linards
    04.11.2014 20:42
    Reply to  Kaspars

    Tieto karšu daļa ir tīrs Latvijas uzņēmums un Card Suite ir praktiski par 100% radīts Latvijā, te var var mazliet paskatīties: https://www.youtube.com/watch?v=Mfl0Pmi5Uqk . Ja slinkums skatīties visu, tad stāsts par pievienošanos Tieto ir ap 10. minūti.

    Reklāma