Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky Lab un Interpols: kiberuzbrukumiem ir pakļauts katrs piektais Android lietotājs

    Jaunākie raksti

    Kaspersky Lab sadarbībā ar Interpolu veiktā mobilo draudu pētījuma rezultāti liecina, ka no 2013. gada augusta līdz 2014. gada jūlijam 60% uzbrukumu, ko novērsuši Android platformas ierīcēs instalētie uzņēmuma drošības izstrādājumi, mērķis ir bijusi lietotāju naudas zādzība. Uzbrukumiem bija pakļauti lietotāji Ukrainā, Spānijā, Apvienotajā Karalistē, Vjetnamā, Malaizijā, Vācijā, Krievijā, Indijā un Francijā.

    Apsekojuma periodā vairāk nekā 588 tūkstoši Android lietotāju visā pasaulē ir saskārušies ar banku un īsziņu Trojas zirgiem. Tas ir sešas reizes vairāk nekā iepriekšējā tādā pašā laikposmā.

    Reklāma

    image003
    Uzbrukumu sadalījums pēc ļaunprogrammatūru veida no 2013. gada augusta līdz 2014. gada jūlijam

    Kopumā 57% visu reģistrēto incidentu bija saistīti ar īsziņu Trojas zirgu ģimeni, kas bez ierīces īpašnieka ziņas nosūta īsziņas uz paaugstinātas maksas numuriem. Šādi uzbrukumi tika konstatēti Kazahstānā (5,7%), Ukrainā (3,3%), Spānijā (3,2%), Apvienotajā Karalistē (2,4%), Malaizijā (2,3%), Vācijā (2%), Indijā (1,6%) un Francijā (1,3%).

    Turklāt 2% gadījumu īsziņu Trojas zirgi darbojās tandēmā ar banku ļaunprogrammatūru — izmantojot šo pieeju, var nozagt maksājumu karšu datus, kā arī tiešsaistes banku sistēmu piekļuves informāciju. Piedevām 12 mēnešos šādu ļaunprogrammatūru skaits ir pieaudzis 14 reižu. Jaunās versijas ir iegūtas, veicot nelielas izmaiņas sākotnējā kodā, kas var traucēt aizsardzības līdzekļiem atklāt ļaunprogrammatūru.

    «Viena inficēšana ar banku Trojas zirgu var nodrošināt krāpniekiem piekļuvi visiem upura finanšu līdzekļiem, bet ar īsziņu Trojas zirgiem ir vajadzīgi desmiti vai pat simti sekmīgu uzbrukumu, lai gūtu taustāmu labumu. Turklāt ne visi lietotāji izmanto mobilo banku lietojumprogrammas — tieši ar to ir izskaidrojama ar šo veidu ļaunprogrammatūrām saistīto incidentu skaita atšķirība,» paskaidro Kaspersky Lab vecākais antivīrusu eksperts Romāns Unučeks.

    «Dažos pēdējos gados mēs esam pieredzējuši mobilo draudu skaita pieaugumu, turklāt tie kļūst arvien sarežģītāki un bīstamāki — tik lielā mērā, ka tagad jau var būt vērsti pret konkrētiem uzņēmumiem. Eksponenciāli pieaugošajā mobilo sakaru tirgū mēs redzam, kā ļaundari cenšas apgūt jaunus uzbrukumu paņēmienus, lai iegūtu kontroli pār personīgajām ierīcēm,» norāda Interpola Kiberjauninājumu un informācijas izplatīšanas nodaļas vadītājs Madans Oberoi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    lauvadzi
    30.12.2014 11:29

    Un kā ir ar Microsoft WP ????

    30.12.2014 14:30
    Reply to  lauvadzi

    Cik esmu lasījis, tad Windows Phone ir gana droša platforma un tā kā pagaidām ļoti maz izplatīta (salīdzinot ar Android un iOS), tad arī neinteresanta vīrusu rakstītājiem. Ar laiku situācija gan var mainīties.

    Reklāma