Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT konkurentu klientiem uz mēnesi bez maksas nodrošinās sarunas, īsziņas un 4G internetu

    Jaunākie raksti

    Šodien sociālajā tīklā Facebook pamanīju reklāmu, kurā Latvijas Mobilais Telefons (LMT) piedāvā Tele2 un Bite klientiem 30 dienas bez maksas testēt 4G internetu. Lai arī principā šī reklāma neattiecas uz mani, nolēmu apskatīties kādi ir nosacījumi un vai tiešām “haļavai” nav kaut kādi nejauki nosacījumi smalkajā drukā.

    Reklāma ved uz kampaņas lapu 4G Ātrums telefonā, kurā varam lasīt uzsaukumu citu operatoru klientiem, lai tie dodas uz klientu centru (nav gan norādīts uz kuru, lai gan var pieņemt, ka jebkuru) un saņem 4G SIM karti ar kuru viena mēneša garumā var veikt zvanus, sūtīt īsziņas uz visiem tarifu plānā Brīvība iekļautajiem tīkliem Latvijā, un, galvenais, neierobežoti lietot 4G mobilo internetu telefonā. SIM karte būs derīga Latvijas teritorijā 30 dienas no tās aktivizācijas brīža un nebūs pieejami paaugstinātas maksas pakalpojumi un starptautiskie zvani. Ja testēšanas procesā būs iepatikušies LMT pakalpojumi, SIM karti varēs paturēt un izmantot arī turpmāk iepriekš par to brīdinot LMT. Tāpat jāsaprot, ka visdrīzāk notiks telemārketinga “uzlidojumi”.

    2014-10-27_1909
    Ekrānšāviņš no LMT mājaslapas (27.10.2014)

    Tāpat lapā tiek piedāvāta iespēja pārbaudīt vai telefons atbalsta 4G (pēc ierīces IMEI numura). Ja telefonam nav 4G atbalsta, tad LMT piedāvā izmēģināt ATVĒRTO līgumu un “mainīt telefonus kā zeķes”. Lai nerastos sajūta, ka LMT ir aizmirsis par saviem klientiem, lapā piedāvāta iespēja pārbaudīt vai esošā klienta telefons un izmantotā SIM karte ir gatava 4G internetam.

    LMT pagaidām ir vienīgais lielais Latvijas mobilo sakaru operators, kas komerciālā režīmā piedāvā 4G (LTE) mobilā interneta pakalpojumus telefonos. Tele2 ir sācis piedāvāt šo pakalpojumu planšetdatoros, datoros un maršrutētājos, taču uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija vēsta, ka jau nākamā gada beigās 4G tehnoloģija būs pieejama 70% Latvijas iedzīvotāju (paredzams, ka arī telefonos). Bite šovasar paziņoja, ka 2G un 3G būs prioritāte vismaz līdz 2016. gadam. Tāpēc var uzskatīt, ka LMT vēl ir laiks pamēģināt ieintriģēt un “nozvejot” tos citu operatoru klientus, kas vēlas savos telefonos ļoti ātru datu pārraidi. Jau pēc gada cīņas būs jāaizvada pēc savādākiem noteikumiem. Protams, jācer, ka LMT ir labi izrēķinājuši tīkla iespējas, lai aktīvākie “haļavas” tīkotāji nenoslogotu tīklu tiem, kas par to maksā (un nebūt ne mazas naudas). Ko tu domā par šādu LMT soli un vai pamēģināsi paņemt uz testu šādu SIM karti?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    42 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivo
    27.10.2014 19:48

    Tieši bija doma pāriet uz LMT dēļ 4G interneta. Vismaz būs iespēja pārbaudīt cik labs tas ir un vai man to tiešām vajag par velti.

    Greex
    27.10.2014 19:58

    Manos laukos (starp Nīcu un Rucavu) nekāds 4G droši vien nespīd, turklāt ne jau katru nedēļas nogali uz turieni braucu, tā kā man pietiks ar 3G LMT interneta “puļķi”. Ja būtu 4G priekšapmaksas internets, tad varbūt padomātu par to.
    Savukārt pilsētas dzīvoklī neviens mobilais internets nevar konkurēt ar Lattelecom optikas ātrumu.
    Tā kā – paldies, es pagaidām “pasēju”.

    Roberts
    27.10.2014 21:57
    Reply to  Greex

    Okarte arī sākusi piedāvāt 4G internetu gan puļķos, gan laikam arī telefonos.

    davfreim
    28.10.2014 01:48
    Reply to  Greex

    Ītenībā pilsētā 4G internets ir ļoti ātrs, nereti esmu aizmirsis ieslēgt iPadam WiFi un esmu vilcis pat torrentus ar 5 MB/s, pat nepamanot atšķirību no WiFi, kuram ir piekonektēts LTK optika…
    Ja nevelc baigi daudz torrentus, tad ar LMT internetu pilsētā vari skatīties youtube uz max kvalitāti bez problēmām un darboties visādi citādi arī bez diskomforta.

    Kristaps K.
    28.10.2014 10:10
    Reply to  Greex

    Ar to “droši vien” ir jātestē. Pie sievastēva ap 5 km no Balviem, pirtiņā 4G ķer, pašā mājā 100 metrus tālāk gan tikai 3G. Reljefs laikam.

    Edgars Juka
    27.10.2014 20:20

    Es nespēju līdz šai dienai reģistrēties komentāru rakstīšanai, šis raksts, mani stipri motivēja…
    Jā, nu skaists piedāvājums, vai vilinājums iekāpt kāda kulītē, taču- LMT un virknei lielo gigantu uzņēmumiem Latvijā vairāk vajadzētu padomāt par patstāvīgiem un ilgtermiņa klientiem. Brīžam neizprotu, vai tiešām Latvijas marketinga guru ir aizmirsuši mārketinga pamatos minētu atzinumu, ka esošu klientu noturēt ir lētāk, kā nozvejot jaunu?! Te nu varētu rasties pamatots jautājums, kāpēc gan šāds cepiens?! Es atvainojos, ka sāku no otra gala- Tad nu tā- mana draudzene jau vairākus gadus, šķiet 7(?) ir LMT klients, līdz šim ir iegādātas vairākas iekārtas uz nomaksu, (šķiet 4?) visas iekārtas ir nomaksātas ne vien laicīgi, bet pat pirms termiņa. Nu lai būtu objektīvi, kā jeb kuram cilvēkam ir sanācis nokavēt kādu rēķina nomaksas termiņu, taču ne tik tālu, lai nespētu veikt zvanus, jebkuram ir skaidrs, ka tās ir vien dažas dienas. Tad nu kad vēlējās iegādāties nākošo iekārtu uz nomaksu, LMT darbinieki ar vēsu sejas izteiksmi paziņoja, ka iekšējās drošības dienests ir noteicis pirkuma limitu 500eur… Khm… iepriekšējo iekārtu summa tomēr pārsniedza šos 500eur, lai ar nedaudz, bet tomēr… Tātad, jaunam klientam kurš izmantos “Atvērto līgumu” uzņēmums uzticēsies vairāk kā patstāvīgam klientam?! JĀĀ, TIEŠI TĀ…

    27.10.2014 20:46
    Reply to  Edgars Juka

    Sencis to pašu saka – dara visu, lai dabūtu jaunus klientus, bet par vecajiem nedomā. Viņš ir LMT klients kopš pašiem pirmsākumiem, vairāk nekā 20 gadus, bet vai kaut reizi būtu kādu super labu piedāvājumu saņēmis? Nē, nekad. Kāpēc nepāriet pie cita operatora? A kāpēc vajag? Lētāk? Mega bonusi? Viņu tas neinteresē, viņš vienkārši jūtas nenovērtēts kā lojāls klients, kuram patīk stabilas vērtības, uzņēmums, kas viņuprāt ir daudz prestižāks par citiem.

    Ksspars Lccis
    27.10.2014 22:30
    Reply to  Kaspars

    a vajag piezvanīt pašam uz LMT un teikt – man te teles to, bites to… un uzreiz būs piedāvājums. Nevajag kūtri ļaut sevi slaukt.

    Skats
    28.10.2014 16:11
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tieši tā.
    Kā vēlējos aiziet no Okartes, tā uzreiz dabūju labu piedāvājumu Amigo,
    kas nemaz nav pieejams standarta Amigo piedāvājumos.

    Marts
    27.10.2014 22:29
    Reply to  Edgars Juka

    Piekrītu komentāram. Strādāju uzņēmumā, kurš jau npadsmit gadus ir LMT
    klients. Piezvana menedžers, piedāvā pakalpojumu, kurš pat interesē
    uzņēmumam (sola pirms tikšanās informatīvo vēstuli, kuru neatsūta),
    norunājam tikšanos un….biedrs menedžers pat neuzskata par vajadzīgu
    informēt, ka nebūs. Viss…pazuda…izkūpēja. Labi, ja piedāvājums ļoti
    ļoti interesētu, pats sazvanītu. Bet te runa par attieksmi.

    davfreim
    28.10.2014 01:44
    Reply to  Edgars Juka

    Nereti aizmirstu ieiet mans.lmt.lv un samaksāt un tad atceros tikai par maksāšanu, kad atsūta nākošo rēķinu, man šādu problēmu nav bijis, vismaz pirms gada ņemot 5S viss bija ok.

    Artūrs
    27.10.2014 20:26

    Un kādi ir apakšnosacījumi?
    Varu paņemt patestēt to internetu un karti izmest?
    Vai tomēr ir jāslēdz līgums un ja neatsakos 30 dienu laikā, tad ar nākamo mēnesi turpmākos 2 gadus maksāju pēc pilnas programmas?

    27.10.2014 20:41
    Reply to  Artūrs

    Nekur nekas nav rakstīts par līgumiem. Domāju, ka vienkārši paņem karti un dari ar to, ko gribi. Speciāli ir jāziņo LMT, ja gribēsi kļūt par klientu.

    mmm
    27.10.2014 20:43

    Tie, kam 4g nav vajadzīgs, nemaksās padsmit eur mēnesī, ja var citam operatoram par to pašu maksāt 5.

    27.10.2014 20:52
    Reply to  mmm

    Jā, LMT nekad nav bijis interesantākais operators tai klientu daļai, kas uzmanīgi skaita katru centu. Par šādiem klientiem izmisīgi cīnās Tele2 un Bite.

    GundarsBarons
    27.10.2014 21:40

    Nevis katru centu, bet gan saprātīgi izvērtē vai vērts pārmaksāt vismaz vairākus eiro katru mēnesi.
    Par to esošo klientu nenovērtēšanu, tiešām taisnība. Bet ar to grēko gandrīz visi.

    27.10.2014 21:47
    Reply to  GundarsBarons

    Situāciju sarežģī tas, ka visi trīs lielie operatori nepiedāvā identiskus pakalpojumus. Ta vienam problēmas ar pārklājumu vai sakaru kvalitāti (pie tam klientiem mēdz būt individuālas prasības pārklājumam), citam nav tādu vai šādu pakalpojumu (piemēram, 4G telefonos), citam atkal problēmas ar rēķinu izstādīšanu vai klientu atbalstu.

    Rezultātā nākas piemeklēt to pakalpojumu sniedzēju, kas spēj piedāvāt nepieciešamos pakalpojumus nepieciešamajā kvalitātē. Dažos gadījumos tas maksā un klientam ir jādomā vai ir vēlme un iespēja maksāt vairāk. Es ilgus gadus biju Bite klients, tomēr pārklājuma neesamība man aktuālās vietās Latgalē mani pagrūda pāriet uz LMT, kur maksāju krietni vairāk, taču vismaz esmu pie sakariem visur, kur nācies būt. Kā “pluss” (nosacīts gan pluss, jo maksāju taču vairāk) ir 4G telefonā.

    bombelats
    29.10.2014 09:53

    Kārtējais cepiens LMT vs citi aizgāja. Tavs komentārs īsāk skan – nav slikta vai laba pakalpojuma, ir nepareiza izvēle. Un tas attiecas uz jebkuru lietu vai pakalpojumu.

    29.10.2014 09:57
    Reply to  bombelats

    Kā naglai uz galvas! :) Bet, zini, arī cepienam ir vieta, jo tas savā ziņā parāda sabiedrības noskaņojumu par konkrēto uzņēmumu. LMT būtu labi gūt svarīgas atziņas un attiecīgi rīkoties, lai arī lojālie klienti nejustos slikti.

    bombelats
    29.10.2014 11:27

    Būtu jau labi, ja ieklausītos, bet maz ticams, ka tā notiks. Man kā ilggadīgam klientam, protams, ka būtu patīkami saņemt kādu papildus atlaidi, kaut vai lai sajustos nozīmīgs lmt, un atšķirtos no svaigajiem klientiem. Kā tas bija sen senos laikos, kad maksājām par norunātajām min un fiksēti tarifi neexistēja, jo ilgāks gadus biji klients, jo lielāka atlaide. Bet fixētie tarifi to visu nogalināja

    mmm
    27.10.2014 22:58

    Look at me, es krutais. Ko nu muldi, bagatniek. Pazinjam firma, pargaja no LMT uz BITI, 50 eur vietaa rekins tagad zem 10.

    27.10.2014 22:59
    Reply to  mmm

    Ar to arī no sirds apsveicu!

    davfreim
    28.10.2014 01:37
    Reply to  mmm

    Kas tev tā par švaku firmeli, kas nevar 50 Eur atļauties samaksāt par telfonu rēķiniem? Kaut gan neticu, ka tev ir tas paziņa un tā firma, kārtējais torollis.

    Ksspars Lccis
    27.10.2014 22:29

    Tiem, kas kaut ko īd par LMT: apvaicājieties saviem draugiem un paziņām par sakaru kvalitāti un interneta ātrumu divu teļu tīklā (mazā spalvainā vispār var gulēt). Feniņu kniebšana. Gribi p**t santīmu – nu tie zilie un zaļie gaida Tevi ar atvērtām rokām. Varu derēt, ka pilsonis Edgars kaut ko nepasaka līdz galam – gan kau ka ēķinu apmaksa tad, kad tālrunis jau atslēgts ir bijusi norma.

    mmm
    27.10.2014 22:59
    Reply to  Ksspars Lccis

    Lasharka laikam tu no devindesmito gadu beigam neesi vel izlidis.

    Edgars Juka
    28.10.2014 06:57
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nu kādam te varen slikts garastāvoklis:) Ja būtu komentāru izlasījis līdz galam, tad nebūtu jāapšauba manis teiktais un jāizvirza sava teorija par manu argumentu… Man gan likās, ka visu uzrakstīju, un nekas nepalika nepateikts… nesamaksāts rēķis pašam uz nerva spiež vairāk nekā jeb kuram no lielajiem uzņēmumiem:)

    Kristaps K.
    28.10.2014 10:14
    Reply to  Ksspars Lccis

    Ar TELE2 ir tā – pēdējās Latvijas futbola izlases spēlēs Skonto stadionā pie pāris tūkstošu apmeklējuma TELE2 Internets nestrādāja vispār. Nācās čomam caur WiFi šārēt savējo LMT 3G.

    janka
    27.10.2014 23:23

    Pagaidām lidojam tikai ar 4g internetu majai

    OPB
    27.10.2014 23:57

    Un ko LMT piedāvā saviem esošajiem ilgadējiem klientiem, atbilde, pilnīgi un galīgi neko! Kad jautāju vai varu saņemt detalizētu izdruku par sarunām viesabonēšanas laikā, man paziņoja jā, bet par papildus samaksu apmēram 10eur apmērā :D tas ir PSC, es saprastu ja tas būtu 1Eur, bet nejau 10eur par divu klikšķu nospiešanu. Patiesībā šādam pakalpojumam defaultā būtu jābūt, par velti, galu galā tas tač ir normāli kad patērētājs var bez papildus samakas noskaidrot pa posteņiem par ko no viņa tiek pieprasīta nauda, pretējā gadījumā piemēram apmeklējot restūzi vai bāru, Tu galā saņem rēķinu, dzērieni 70, ēdieni 60 uzkodas 30 un tagad ej un tiec skaisdrībā, kas īsti ir zem katras no šīm pozīcijām.

    davfreim
    28.10.2014 01:40
    Reply to  OPB

    Es gan esmu apmierināts, kvalitāte ir, ātrs internets ir, zona ir, kamēr tas nemainās, tikmēr esmu apmierināts. Un arī esmu LMT klients jau 10+gadus.

    OPB
    29.10.2014 20:51
    Reply to  davfreim

    Par internetu un zonu, nu tu tagad gvelz, tāds pats sūds kā tele2, pirmstam sākotnēji biju lmt klients tad kādus 8gadus biju tele2, tagad jau laikam sesto gadu esu atkal lmt, starpības nekādas, zona čakarējas un sakaru kvalitāte ne par matu netšķiras, pāriet uz lmt biju spiests tikai dēļ darbavietas maiņas un tikai dēļ tā ka visi korp pieslēgumi viņiem tur.

    Andron
    28.10.2014 02:05

    Daunisms nebeidz pārsteigt.
    Āzim skaidrs ka tāda tizla tufta ne1 nepārvilinās. Būtu labāk ieguldijuši naudu sava “tīkla” attīstībai, nevis tikai reklamējuši bāzesstaciju burtiņus. Bāzesstacija ta GGGG, tikai līdz internetam HUJ.

    Kristians
    28.10.2014 04:09

    Sieva bija apmera 14+ gadus LMT kliente. Liidz briidim kad saaka paraadiities mistiski rekjini ko LMT nevarot, negribeeja izskaidrot. Kad sieva pateica, ka ir piegriezies un paartrauc liigumsaistiibas, taa uzreiz visaadus zilus briinumus piesoliija. Bet par veelu. Un godiigi pateica, jusu kompanijai ir vienaldziigi ilgie klienti.

    aigi
    28.10.2014 09:13

    Jau pirms kāda 1/2 gada izmēģināju, nu salīdzinot ar Bites 3G pierīgā 14km no centra atšķirība pat nebija 2x, bet maksā vismaz 3x vairāk. Tā kā pagaidām palieku pie Bites bezlimita interneta par 9€/mēn. Komentārs ir par 4G mājai.

    Jhhony
    28.10.2014 10:54

    Man ar šī diskusija aizrāva un gribēju izstāstīt savu stāstu par attiecībām ar LMT arī biju ilggadējs klients un tad iegādājos viedtelefonu kurš, protams, sāka patērēt internetu ap 1GB mēnesī Youtbe utt. Sāku apsvērt domu ieekonomēt uz interneta izmaksām, jo LMT tās salīdzinājumā ar citiem operatoriem bija krietni augstākas(vēl viens mēnēša abonenta maksājums) zvanīju uz LMT un teicu ,ka šā un tā esmu pie jums jau 10 gadus varbūt kā klientam kas godīgi un laicīgi maksā rēķinus var kaut ko lētāku vai atlaidi iedot – Atbilde bija nē mums tas nav paredzēts un visas sarunas garumā es jutos tāds ”nu Tu esi viens no miljonu nu pacepsies un aizmirsīsi” Es aizgāju pie Tele2 viņam iedeva tādu piedāvājumu kas bija lētāks par Brīvību un vēl plus 2GB un piedāvājuma nav termiņa(tas ir tik ilgi cik vēlēšos), kad man piezvanīja LMT pēdējā dienā kad man jāpārslēdz līgums viņai man piedāvāja precīzi 2x dārgāk un ar putām uz lūpām apgalvojot ka tas ir labākais kas vispār var būt un kad es atgriezīšos. Nu jau esmu 2 gadus Tele2 klients nu dižas atšķirības es neesmu sajutis – internets kur bija sūdīgs LMT ir sūdīgs arī Tele2 es domāju ka tās ir reljefa īpatnības. LMT… Read more »

    kriistaaps
    28.10.2014 13:28

    Tas saucas ‘paši iedodiet savus kontaktus, mēs uzbūvēsim datubāzi lai vēlāk jūs varētu spīdzināt zvanoties un piedāvājot visu īpašo piedāvājumu arsenālu.’ Par cenām – katram ir brīva izvēle izvelēties to operatoru kuru viņš grib, neviens netur pistoli pie galvas un neliek iet pie LMT, Bites vai Tele2. Man pašam ari ir ‘4G’ telefons nopirkts pirms pus gada un esmu pie bites ‘piektdienā’ – maksāju 7.80Eur/mēn un nesūdzos! Vajadzēja vienu 500mb failu novilkt un tā kā bij pēdējā mēneša diena un bij vēl interneta dati tad ar draugu sarunājām ‘uz pusēm’ caur hotspotu un te sākas interesantā daļa. Tas notika Rīgā, draugs caur savu 3 gadus veco sony izlaida ātrumu 900kb/s, bet pieslēdzot caur manu mobīlo, fails kačājās ar 3mb/s. 50km attālumā no Rīgas esmu sasniedzis identiskus rezultātus(no 2mb/s līdz 3mb/s), nezinu kā ir dziļos laukos, tur nedzīvoju. Bet pie šāda 3G ātruma neredzu dziļu jēgu no 4G kā tikai mārketinga nolūkos piesaistīt cilvēkus. Par zonu bitei nevaru sūdzēties, katru vasaras sezonu aktīvi ģimenes lokā braucam izbraucienos pa latviju, nekad nav tā bijis, ka nebūtu bitei zona un esmu bez sakariem. Paskatoties uz līdzīgu LMT piedāvājumu, mans maks daudz vairāk ik mēnesi patukšotos. Viduveji tērēju 700mb/mēnesī datus, tātad ja vēlētos pāriet… Read more »

    Artis Abols
    28.10.2014 13:31

    Arī biju LMT klients aptuveni 8…10 gadus, bet mobilā interneta uzplaukuma laikā aizmuku prom, jo LMT neko citu kā augstas cenas nepiedāvāja. Šobrīd 4G arī nešķiet vilinošs, internetu var bez problēmām pārskatīt ar 3G un YouTube telefonā neplānoju skatīties.

    LMT vienīgais jēdzīgais bonuss ir lēns bezmaksas internets pēc ātrā interneta limita iztērēšanas. RSS pārskatīšai un e-pastiem pietiek.

    Skats
    28.10.2014 16:21
    Reply to  Artis Abols

    Uz Nokia N8 ar Opera Mini tas pēc limita iztēŗēšanas lēnais internets iet gandrīz tikpat ātri cik ātrais:) Līdz ar to bonuss tik tiešām sanāk diezgan jēdzīgs.

    Dzintars
    29.10.2014 22:16

    Šovakar paņēmu to LMT izmēģinājuma SIM karti. Esmu Iļģuciemā. Tikko
    ieliku karti un man tas LTE tīkls rāda stabilu vienu stabiņu. Tas ir
    mans pirmais WTF. Redzēs, kā būs, kad aizbraukšu rīt uz centru. Pagaidām
    šis vājās zonas fakts nerada pārliecinošu iespaidu. Man ir Nexus 5.

    Remarx
    30.10.2014 00:44

    4G internets man pirmos 2 mēnešus normāli gāja tagad ir tā kad normāli Youtubes video man ir iepriekš jānovelk uz datora ar freemake programmu lai bez buksēšanas var skatīties par interneta TV var aizmirst un tas ir Rīgā pēc mērījuma interneta ātrums reizēm nokrīt zem 1Mb/s. Tukumā par laimi mani apkalpo Kopideja un šai ātrums ir labs. Mobilā interneta rūteris jau iepriekš paņēmu par pilnu maksu un bez piesaistes. Būs jāpatestē citi operatori tad manīs vai vērts pagarināt līgumu ar LMT

    Modris
    30.10.2014 21:36
    Reply to  Remarx

    Nevaru nepiekrist. LMT, manuprāt, ir smagi apčakarējies ar savu 4G izplatīšanu. Tas internets ir tik nestabils – no rīta un pa dienu 14-17 Mb/s vakaros knapi 4-5 Mb/s (Brīžiem pat zem 1 nokrītās), lai gan rūteris stāv kur stāvējis! Tā vien izskatās, ka nevelk viņiem tās bāzes stacijas. :(

    Dzintars
    30.10.2014 20:33

    Notestēju. Palieku pie Tele2, jo Tele2 zona visu laiku pilna un nets pēc testa, ko veicu ir ātrāks par LMT 3G. LMT zona visu laiku staigā. 4G Iļģuciemā viens stabiņš. Skanstes ielā 2 no 4 stabiņi. Tas nav nopietni.

    Reklāma