Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ar satelītu kartēm nodrošinās bezpeļņas organizācijas

    Jaunākie raksti

    Bezpeļņas organizācijas bieži vien nevar atļauties tādu luksusa preci, kā precīzas satelītu kartes un aktuālas augstas izšķirtspējas fotogrāfijas, kas uzņemtas no satelītiem. Google nesen pievienotais Skybox izlēmis, ka ar Skybox for Good akciju šī bezpeļņas organizāciju problēma tiks atrisināta un organizācijas saņems bezmaksas aktuālās satelītu kartes. Protams, runa ir par tām bezpeļņas organizācijām, kas nodarbojas ar mežu saglabāšanu, kājnieku mīnu iznīcināšanu vai citiem lietderīgiem darbiem, kuros noder satelītu radītie karšu attēli.

    Skybox ir iesācējuzņēmums, kas nodarbojas ar satelītu izstrādi, nogādāšanu un vadīšanu kosmosā, attēlu uzņemšanas un apstrādes tehnoloģiju apstrādi un lielo datu apstrādes/analītikas risinājumu izstrādi.

    Reklāma

    Iesākumam būtu labi saprast, ka Skybox kosmosā ir uzlaiduši tikai vienu satelītu (SkySat-1), taču jau tagad uzņēmumam ir maksājoši klienti. Konkrētā satelīta uzbūve izmaksājusi 2 – 5 miljonus ASV dolāru un tas ir smieklīgi mazs naudas apjoms salīdzinot ar klasiskiem līdzīgas nozares satelītiem, kas ir ne tikai būtiski lielāki izmēros, bet maksā vismaz miljardu ASV dolāru katrs. Tādējādi šis piecus gadus jaunais iesācējuzņēmums ir kā atbilde jau eksistējošai satelītu datu industrijai un darbojoties efektīvāk, spēj savus pakalpojumus piedāvāt būtiski lētāk. Bez tam, ja paši satelīti maksā lētāk, tos lielākā skaitā var ātrāk nogādāt kosmosā un tādējādi uzlabot uzņemto attēlu kvalitāti un skaitu. Jau šobrīd Skybox plāno uzbūvēt un orbītā nogādāt 15 šādus satelītus un ir spējis piesaistīt investīcijas 91 miljona ASV dolāru apmērā.

    Vairāk par Skybox lasi iepriekš sagatavotajā rakstā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma