Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvenergo aicina Latvijas skolēnus pārspēt Ginesa rekordu fizikā

    Jaunākie raksti

    AS “Latvenergo” fizikas mācību portāls FIZMIX.LV aicina Latvijas skolēnus 17. novembrī Arēnā Rīga piedalīties Ginesa rekorda “Garākā elektriskā ķēde, kuru veido cilvēki” pārspēšanā. Lai izdotos jauns rekords, ķēdē jābūt vismaz 1300 dalībniekiem, un pieteikties iespējams gan individuāli, gan grupās.

    Lai veicinātu jauniešu interesi par fiziku, AS “Latvenergo” nolēmis pārspēt ar šo mācību priekšmetu saistītu Ginesa rekordu. Garākās cilvēku veidotās elektriskās ķēdes būtība – jāizveido nepārtraukta rokās sadevušos cilvēku virkne, kurā iekļauta ar spuldzi aprīkota elektriska ierīce. Ja viss norit pareizi – jāiedegas gaismas indikatoram. Šobrīd spēkā esošais Ginesa rekords tika uzstādīts 2013. gada oktobrī ASV.

    Reklāma

    Latvijas skolēniem, kurus interesē fizika vai vienkārši patīk izzināt, kā darbojas lietas, ir lieliska iespēja piedalīties unikālā, vērienīgā un vēl nebijušā eksperimentā, kā arī ierakstīt Latvijas vārdu Ginesa rekordu grāmatā.

    Kārlis Kravis, AS „Latvenergo” FIZMIX.LV portāla projektu vadītājs: „Bieži nākas dzirdēt, ka fizika skolā nav bijis tas mīļākais mācību priekšmets, jo tajā ir bijis jāmācās lērums ar formulām, jāiekaļ likumi un jārisina ar reālo dzīvi nesaistīti uzdevumi. Tāpēc jau otro gadu AS „Latvenergo” piedāvā FIZMIX.LV, portālu, kurā var atrast aizraujošu fizikas eksperimentu video, labus ikdienas fizikas piemērus un citas lietas, kas maina priekšstatu, ka šī zinātne ir izcili garlaicīga.”

    Lai pieteiktos FIZMIX.LV Ginesa rekordam un kļūtu par garākās elektriskās ķēdes dalībnieku, jādodas uz www.fizmix.lv, jākļūst par reģistrētu portāla lietotāju un jāaizpilda pieteikuma forma. Jau reģistrētie FIZMIX.LV lietotāji to var izdarīt uzreiz. Pieteikties var gan individuāli, gan grupās – tādēļ īpaši tiek aicinātas pieteikties klašu grupas. Kā apstiprinājumu katrs dalībnieks uz sevis norādīto e-pasta adresi saņems personalizētu rekorda dalībnieka karti, kas jāizdrukā un 17. novembrī 17.00 ar to jāierodas Arēna Rīga.

    Ar basketbola kluba “VEF Rīga” atbalstu visiem dalībniekiem rekorda uzstādīšanās dienā būs iespēja bez maksas klātienē vērot arī “VEF Rīga” un “Maskavas CSKA” basketbola spēli.

    Interesenti tiek aicināti neatlikt pieteikšanos uz pēdējo brīdi, jo sasniedzot noteikto rekorda dalībnieku skaitu – 1300 – reģistrācija tiks slēgta.

    Jautājumu vai neskaidrību gadījumā saistībā ar reģistrēšanos FIZMIX.LV Ginesa rekordam lūdzam rakstīt uz ginesa.rekords@fizmix.lv .

    [youtube=http://youtu.be/e2YFE-n-5L8]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma